Лайм

Лілія Ребрик поділилася простим рецептом пухкого яблучного пирога

Поекспериментуйте на дозвіллі

Чимало господинь полюбляють балувати свою родину солодкою випічкою з фруктами та ягодами. Тим більше, що приготування таких десертів допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже робили шарлотку на сирному тісті або ж швидку шарлотку на сковороді, приготуйте яблучний пиріг за простим рецептом популярної телеведучої та актриси театру та кіно Лілії Ребрик. theLime ділиться покроковою інструкцією, як його приготувати.

Лілія Ребрик у вільний від зйомок та роботи час виховує двох доньок – Діану та Поліну. Днями у Instagram-stories вона продемонструвала, як вони готують разом пишний пиріг.

Фото: instagram.com/liliia.rebrik

Інгредієнти: яйця (4 шт.), цукор (1 склянка), борошно (1 склянка), розпушувач (1,5 ч. л.), яблуко (3-4 шт.), лимонний сік.

Приготування:

Для начинки нам знадобляться яблука. Їх промиваємо в проточній воді, очищаємо від насіннєвої коробки та шкірки, нарізаємо невеликими шматочками та збризкуємо лимонним соком – це необхідно для того, щоб вони не почорніли.

Щоб приготувати тісто, спочатку відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Зробити це можна за допомогою пластикової пляшки, сита чи кулінарної лійки.

У глибоку миску викладаємо білки та починаємо їх збивати за допомогою міксера на великій швидкості, поступово додаючи до них цукор. Потім вводимо жовтки і продовжуємо збивати.

Читайте також: Смачніше звичайної шарлотки: як приготувати французький яблучний пиріг.

Борошно просіюємо в окрему миску з розпушувачем. Додаємо їх у миску зі збитими інгредієнтами та продовжуємо збивати.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо половину тіста, потім викладаємо шматочки нарізаних яблук та зверху – решту тіста.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо форму з яблучним пирогом у гарячу духову шафу приблизно на 50 хвилин. Коли пиріг підрум'яниться, виймаємо його і чекаємо, поки він охолоне.

Розрізаємо на шматочки пишний пиріг з яблуками та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/liliia.rebrik

Цікаві новини для вас:

  1. Полуничне варення з бананом та інші рецепти, які варто спробувати цього року.
  2. Швидка і смачна закуска: як приготувати рулетики з крабовими паличками.
  3. Добре ліпиться і вариться: як приготувати заварне тісто для пельменів і вареників.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою