Лайм

Полив помідорів попелом: як і навіщо підживлювати томати у період дозрівання

Візьміть собі на замітку

Досвідчені господарі знають, щоб отримати гарний урожай томатів, потрібно докласти чимало зусиль. Це вибаглива культура і просто так великою кількістю плодів не віддячить. Тому при вирощуванні помідорів важливо дотримуватися всіх етапів догляду: полив, підв'язування, пасинкування, захист від хвороб, підживлення та обприскування. І якщо ви вже знаєте, як кропити їх борною кислотою для плодоношення, візьміть собі на замітку, яке просте підживлення можна внести в період дозрівання. theLime докладніше розповідає про це.

Читайте також: Останнє підживлення помідорів: чим обприскувати томати, щоб вони швидше достигали.

Фото: pixabay.com

Йдеться про воду з попелом (деревною золою). Для помідорів такі підживлення особливо корисні: вони збагачують ґрунт мінеральними речовинами (без азоту, який стимулює наростання зеленої маси, а це в серпні вже не потрібно), покращують його структуру та слугують гарною профілактикою грибкових захворювань.

Крім того попіл містить калій та мікроелементи, які дають плодам солодкість. Для приготування підгодівлі розводимо попіл (100 г) у відрі води (10 л) та залишаємо на добу, щоб розчин настоявся. Отриманим добривом поливаємо помідори (під кожен кущ по 1 л розчину).

Читайте також: Попіл - гарне добриво, але підходить не для всього: які рослини не можна їм підживлювати.

У серпні також варто приділити особливу увагу режиму поливу. Надмірно сухий ґрунт стає причиною в'янення листя і томатів, що зав'язалися, призводить до появи вершинної гнилі і тріщин на дозріваючих плодах.

У середньому помідори рекомендується зволожувати рясно, але не часто. Поливати помідори потрібно під корінь (або по борознах), стежачи, щоб вода не потрапляла на стебла та листя. При спекотному сонці краплі води на листі діють подібно до лінзи, тобто наносять опіки рослині.

Для поливу можна використовувати дощову воду або відстояну теплу воду. Кожній рослині потрібно не менше 10 л води щотижня (а за відсутності дощів і частіше – раз на 4-5 днів).

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Коли обрізати троянди у серпні: зробіть це, щоб завчасно підготувати кущі до зими.
  2. Чим підживити кабачки, щоб збирати врожай до осені: перевірений метод.
  3. Чому пошкоджену картоплю не можна зберігати разом із цілою після викопування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Джамала втретє стала мамою: співачка показала зворушливе фото з пологового

Співачка Джамала народила третього сина та розсекретила його ім'я - зірка показала фото з пологового будинку - пост артистки

Максим Галкін відреагував на жахливий ракетний обстріл гіпермаркету в Харкові

Максим Галкін відреагував на обстріл Харкова. Артист висловив співчуття потерпілим

Мадонна "побила горшки" з коханим після року стосунків

Мадонна розірвала стосунки з молодим коханим. Причиною розриву став напружений робочий графік артистки