Лайм

Як повернути молодий вигляд після 40 років: експерти з краси дали жінкам рекомендації

Прості кроки у догляді за собою

Старіння - природний процес, швидкість якого залежить від багатьох факторів, включаючи спосіб життя, навколишнє середовище, загальний стан здоров'я, генетику та багато іншого. Догляд за собою – лише одна зі складових молодого вигляду, і далеко не завжди потребує великих фінансових витрат.

Експерти поділилися з виданням Good Housekeeping порадами для жінок, які хочуть виглядати молодше після 40 років. Ці рекомендації стосуються підбору доглядових засобів, декоративної косметики, макіяжу та зачіски, а також харчування та способу життя.

Фото: Getty Images

Не використовуйте щільний тональний крем

Візажистка Джессі Паверс радить не використовувати для зрілої сухої шкіри тональні засоби із густою кремовою формулою. Вони створюють більш щільне покриття і містять більше пігменту, а пігмент - це в основному порошок. Такі засоби виглядають важкими та особливо помітними, якщо на обличчі є зморшки чи широкі пори. Якщо вам подобаються тональні креми, наносьте їх поверх насиченого зволожуючого крему або зволожуючого праймера.

Читайте також: Візажист назвали кольори помади, яких слід уникати жінкам після 40 років.

Правильно маскуйте кола під очима

Візажистка Сенді Лінтер попереджає, що консилер для маскування темних кіл та "мішків" під очима часто забивається у зморшки, привертаючи до них увагу. Наносити його слід лише на внутрішню частину області під очима, а не зафарбовувати її повністю.

Завивайте вії

Джессі Паверс говорить, що завивка вій візуально збільшує очі, робить їх молодшими та виразнішими. Візьміть щипці та тримайте їх по 15 секунд на кожному оці.

Використовуйте сонцезахисний крем

Ультрафіолетове випромінювання прискорює фотостаріння шкіри, тому її потрібно захищати від сонця кожен день. Стосується це не лише обличчя, а й області довкола очей. Дерматолог Девід Е. Бенк розповів, що шкіра повік і області під очима є найтоншою на нашому тілі, тому сонячні пошкодження швидко проявляються у вигляді розширення судин та збільшення кровотоку. В результаті крізь прозору тонку шкіру можна побачити темний колір судин, і кола стають ще помітнішими, візуально додають віку.

Фото: Getty Images

Не розтягуйте шкіру повік

У процесі зняття макіяжу багато жінок занадто поспішають, інтенсивно труть очі ватними дисками. Засновниця відомої косметичної лінії Paula's Choice Пола Бігун попередила, що постійне смикання та натягування ніжної шкіри навколо очей збільшує її провисання.

"Якщо якнайменше розтягувати шкіру навколо очей, згодом це зіграє велике значення. Використовуйте очищувальні масла або бальзами для видалення туші і тіней для повік з мінімальним натягом", - радить вона.

Читайте також: Як підтягнути обличчя: Оля Полякова показала прості вправи для фейсбілдингу.

Підберіть вдалу стрижку

Забудьте про те, що суперкоротка стрижка – це вимога віку. Стиліст Пол Лабрек розповів, що набагато сучаснішим варіантом буде текстурований боб трохи нижче ключниці. "Асиметричні чи недосконалі форми відволікають увагу від зморшок", - пояснив він.

Спробуйте освітлити волосся

Темне тонке волосся на світлій шкірі голови може здаватися ще більш нездоровим. Воно також затіняє шкіру обличчя, і зморшки виглядають більш вираженими. Колористка Шерон Доррам рекомендує зробити волосся світлішим на два-три тони за допомогою перманентного кольору, або висвітлити пасма навколо обличчя: це матиме вирішальне значення для молодого вигляду.

Нейтралізуйте жовтизну

Природна сивина у 2023 році стала трендом, який підтримали багато знаменитостей. Але колористи попереджають, що пожовтіння сивого волосся – те, з чим слід боротися. Щоб воно не виглядали тьмяними та сухим, слід використовувати засоби, що містять підсилювачі блиску та УФ-фільтри. Якщо ваше волосся більш ніж на 50% сиве, використовуйте шампунь із синім або фіолетовим відтінком, щоб нейтралізувати жовтизну. Якщо ви хочете пофарбувати сиве волосся, вибирайте холодний світло-русявий колір.

Сходіть у салон за чубчиком

Перукар Гері Хоуз розповів, що з чубчиком більшість людей виглядає молодше. Але важливо, щоб чубок мав правильну довжину та текстуру. Експерт радить жінкам після 40 років густі чубчики, які доходять до центру брів, або більш довгі скошені чубчики.

Читайте також: Як вдала зачіска змінює зовнішність: 7 неймовірних прикладів.

Фото: Getty Images

Їжте більше фруктів та овочів, що містять вітамін С

Вітамін С природним чином підвищує вироблення колагену, що допомагає зберегти шкіру пружною та молодою, каже Жаклін Лондон, магістр медичних наук. Серед таких корисних продуктів – болгарський перець, полуниця та інші свіжі ягоди.

Їжте рибу

"Велика кількість омега-3 жирних кислот у рибі допомагає зменшити рівень запалення, яке впливає на зовнішній вигляд шкіри", - пояснює дієтолог Тамара Мелтон. Поживні речовини, такі як вітамін D та антиоксиданти, також знижують ризик раку шкіри, допомагають при вугровому висипі та розацеа, додає дерматолог Лорен Плох.

Полюбіть листову зелень

Жаклін Лондон каже, що капуста та інші зелені листові овочі містять сполуки лютеїн та зеаксантин, які допомагають захистити та зволожити клітини шкіри. Ви можете додавати зелень у коктейлі, до салатів або просто їсти як перекус, щоб отримати ці поживні речовини.

Пийте воду

Не чекайте, поки ви відчуєте спрагу: це означає, що ви вже трохи зневоднені. Достатній рівень гідратації не тільки допомагає виглядати молодше, але також покращує самопочуття і сприяє нормалізації ваги.

Читайте також: Лікарі назвали шість ознак того, що ви п'єте недостатню кількість води.

Фото: Getty Images

Скоротіть споживання алкоголю

Надмірна кількість алкоголю може зневоднювати та пошкоджувати шкіру. Хоча не всім потрібно утримуватися повністю, але перегинати палицю не варто нікому.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм