Лайм

Виступав проти війни, а тепер співає для окупантів на Донбасі: як перевзувся соліст гурту "Звери"

Раніше виконавець кілька разів демонстрував антивоєнну позицію

Чимало російських артистів спершу засудили злочинні дії своєї влади, а потім змінили позицію та "перевзулися". Так, соліст гурту "Звери" Роман Білик (відомий також як Рома Звєрь) приїхав виступати на окупованому Донбасі перед російськими загарбниками. І це після того, як у перші дні повномасштабного вторгнення він виступив проти війни.

Артист засвітився на окупованій території та заспівав для одного із підрозділів бойовиків "ДНР", а також поспілкувався із окупантами, про що у соцмережах повідомив пропагандист Семен Пегов. Зокрема, у мережі можна знайти ролик, на якому Білик постав у бронежилеті та касці, і заспівав одну із пісень разом із гітаристом колективу Германом Осіповим "Албанцем".

Читайте також: Спроба перевзутися: Maruv змінила сценічне ім’я і нарвалася на хейт українців.

Роман БіликФото: Скриншот

Навідатися до окупованого Донбасу Рома Звєрь вирішив після того, як відкрито засудив терористичні дії РФ проти України. "Група "Звери" проти війни! Як і всі люди здорового глузду, ми проти будь-яких військових дій. Потрібно якнайшвидше припинити військові дії та вирішувати питання виключно за столом переговорів", - йшлося на сторінці гурту Звери у пості, який з'явився 28 лютого 2022 року. Згодом Білик вирішив висловитися і на особистій сторінці в Instagram, де знову засудив злочинні дії кремлівської влади. Наразі всі публікації є недоступними або повністю видаленими.

Фото: Скриншот

Після відкритого засудження російської агресії концертна діяльність колективу була під загрозою, оскільки їхні виступи почали скасовувати. Депутат закордонних зборів Петербурга Костянтин Чебикін звернувся із заявою до прокуратури, вказавши, що "виступ на Палацовій площі цього гурту може бути охарактеризовано громадськістю як образу всіх, хто сьогодні, ризикуючи своїм життям, забезпечує безпеку інтересів Росії та її населення". Також низка активістів зверталася до Генпрокуратури РФ з вимогами перевірити Білика "за висловлювання проти СВО та щодо фінансування ЗСУ".

Читайте на тему: Навряд доживу до змін: Лайма Вайкуле заявила, що ніколи не повернеться в Росію.

Схоже, що можливість виступати перед росіянами та заробляти криваві рублі взяли своє, бо для честі і принципів у Білика не залишилося місця.

Фото: Скриншот

Цікаво, що Роман має українське походження (його батько – українець) і чималий період свого життя провів в Україні. З 1989 по 1993 роки співак жив у Маріуполі, після чого якийсь час мешкав у Києві.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Хто такі Bambie Thug, які здивували "Євробачення" своїм готичним виступом

Що відомо про представника Ірландії на конкурсі "Євробачення-2024" Bambie Thug

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За кілька годин до старту фіналу "Євробачення 2024" букмекери оновили свої прогнози на переможця - яке місце віддають Україні