Лайм

Конкурс "Міс Україна Всесвіт" змінив назву через скандал з учасницями "Міс Україна-2023"

Конкурси часто плутають через схожість назви

Після поширення інформації про зв'язки деяких учасниць "Міс Україна-2023" з РФ конкурс "Міс Україна Всесвіт" змінив свою назву. Організатори не хочуть, аби дії колег асоціювали з їхнім конкурсом.

Читайте також: Оргкомітет "Міс Україна" після скандалу виключив трьох учасниць зі складу конкурсу.

Президентка конкурсу Анна Філімонова повідомила в Instagram, що у зв'язку зі скандалом вони вирішили провести ребрендинг. Оргкомітет змінив назву з "Міс Україна Всесвіт" на "Міс Всесвіт Україна", наголосивши, що вони хочуть "відокремитися від бруду, до якого вони не мають відношення та цінностей, які вони не поділяють".

Фото: instagram.com/missukraine_universe

"Ми бойкотуємо: будь-які види сексуальних домагань, непрофесіоналізм, зв'язки з країною-окупантом, неетичні вислови щодо учасниць конкурсу", - зазначила директорка "Міс Всесвіт Україна".

Анна Філімонова додала, що не всі конкурси краси однакові й нагадала, що "Міс Всесвіт" - це інклюзивний конкурс, у якому можуть брати участь усі жінки незалежно від їхніх параметрів тіла, сімейного статусу, а починаючи з 2024 року будуть зняті вимоги щодо віку учасниць.

Фото: instagram.com/missukraine_universe

"Вже 17 років ми працюємо з метою прославляти Україну та дати голос жінкам нашої країни на міжнародній арені. У нас є висока репутація у світі, у нас теплі стосунки з Miss Universe, ми щороку витрачаємо великі кошти та сили на підготовку до "Міс Всесвіт", про що свідчать наші перемоги та міжнародна преса", - наголосила вона.

Фото: instagram.com/missukraine_universe

Президентка конкурсу нагадала, що минулого року представниця України Вікторія Апанасенко виграла конкурс національних костюмів на "Міс Всесвіт-2022" та сколихнула міжнародні ЗМІ, нагадавши всім про війну в Україні.

Читайте також: Вікторія Апанасенко не захотіла стояти поряд з росіянкою на конкурсі "Міс Всесвіт": відео.

Фото: instagram.com/missukraine_universe

"Щоб відтепер ніколи дії колег не асоціювалися з нашим конкурсом, ми змінюємо назву нашого конкурсу на "Міс Всесвіт Україна" / "Miss Universe Ukraine". Ми хочемо і далі мати можливість прославляти Україну на міжнародній арені та розповідати правду про війну", - підсумувала вона.

Фото: instagram.com/missukraine_universe

"Міс Україна" та "Міс Україна Всесвіт" (тепер - "Міс Всесвіт Україна") часто плутають через схожість назви, проте це абсолютні різні конкурси з різними організаторами. Переможниця "Міс Україна" представляє країну на "Міс Світу", а володарка титулу "Міс Всесвіт Україна" - на "Міс Всесвіт".

Фото: instagram.com/missukraine_universe

Фото: instagram.com/missukraine_universe

У 2023 році Україну на "Міс Всесвіт" представить Ангеліна Усанова з Києва. Ім'я "Міс Україна-2023" організатори обіцяють оголосити найближчим часом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також