Лайм

Тверезий 11 років: тренер "Голосу країни" Клименко розповів, як поборов згубні залежності

Чоловік не соромиться говорити про минуле

Музичний продюсер, тренер "Голосу країни-13" Іван Клименко розповів про згубні залежності, які мав у минулому. Зокрема, чоловік не став приховувати, що мав проблеми із вживанням алкоголю та наркотичних речовин.

Детальніше про той період свого життя Клименко розповів у інтерв'ю Славі Дьоміну. Він зізнався, що встиг спробувати різне, проте, що стосується вживання наркотиків, його врятувало те, що в нього не було грошей для цього.

Читайте також: Ігроманія, алкоголізм та наркотики: хто з українських зірок подолав важку залежність.

Іван КлименкоФото: instagram.com/vanek.klimenko

"Я щось пробував, але так, щоб я на чомусь прямо довготривало висів крім травки, то ні. Але пробував різне. Мені дуже пощастило, що у мене не було грошей на наркотики ніколи, і саме доступне, що було - це алкоголь або трава. Але я не можу сказати, що я не пробував різні речовини", - сказав він.

Наразі ж чоловікові вдалося побороти свої залежності, і вже близько 11 років він не вживає ні алкогольні напої, ні інші шкідливі речовини. Більше того, Іван після власного перенесеного досвіду дійшов висновку, що не слід вживати щось, що може призвести до змінення стану людини. Через це він навіть відмовився від вживання кофеїну.

"В мене батько зловживав алкоголем. Це повпливало на те, що я зловживав, і на те, що я більше ніколи не повторю. Ні я, ні дружина ми більше 10 років не вживаємо жодної краплі алкоголю абсолютно ні при яких обставинах. Тобто, це для мене якраз стало от тим табу… Ну взагалі, будь-які зміни стану: будь то алкоголь, травка, табачок. Я навіть кофеїн перестав вживати. Мені не подобається взагалі можливість змінювати свій стан", - пояснив настаник вокального шоу.

Читайте на тему: Завжди хочеться зірватися: Позитив розповів про подолання алкогольної залежності.

Фото: instagram.com/vanek.klimenko

При цьому Клименко вважає, що не буває колишніх алкоголіків чи наркоманів. На його думку, подібні залежності - це стан, коли людина доходить до крайнощів і не може себе контролювати: "Не буває колишніх алкоголіків і наркоманів. І взагалі я вважаю, що наркоманія - це навіть коли ти не вживав наркотики. Наркоманія - це взагалі стан, коли ти постійно в крайнощах. Коли ти не можеш нічого робити з собою. Зараз я вже 11 років тверезий наркоман, але я в іншу сторону наркоман, бо в мене інші крайнощі. Я нізащо ні жодної краплі алкоголю не візьму в рот, ні при яких обставинах".

Нагадаємо, Іван Клименко - український музикант, продюсер, автор пісень. Був вуличним музикантом у Китаї. Заснував гурт "Сальто назад" та лейбл "Enko". Працював з Kalush Orchestra, Джамалою, Alyona Alyona, Jerry Heil, Kola, Skofka, Kozak Siromaha.

Є автором понад 300 треків, серед яких україномовні сингли Надії Дорофєєвої, також "Стефанія" (Kalush Orchestra), "Чути гімн" (Skofka), "Зорі" (Kalush). Станом на червень 2023 року 20 хітів потрапили до чарту "100 Apple Music Ukraine". Придумав персонажа КилимМена, який зробив колоритнішим гурт "Kalush Orchestra".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття