RU  UA

Дізнатися

Як відмити духовку від жиру: сода, сіль, оцет та інші народні засоби вирішать проблему

Вони врятують, якщо під рукою немає дорогої побутової хімії

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з різними побутовими забруденнями, з якими можна впоратися підручними засобами. І якщо ви вже знаєте, як почистити мікрохвильову піч усередині, радимо також взяти на замітку кілька порад, як відмити духовку від жиру. theLime підібрав кілька перевірених лайфхаків.

Читайте також: Кухонний лайфхак із содою допоможе позбутися неприємного запаху сміттєвого відра.

Фото: pinterest.com

Духовку в газовій плиті можна легко очистити за допомогою суміші із соди та оцту, солі, а також розпушувача для тіста. Для того, щоб позбутися старого жиру в електричній духовці, необхідно використовувати лимонну кислоту, нашатирний спирт або господарське мило.

Сода та оцет

Сода - це універсальний продукт натурального походження, її можна використовувати для очищення різних поверхонь. Змішуємо 100 г харчової соди та 50 мл столового оцту. Обробляємо внутрішню поверхню духовки, а потім залишаємо на 2 години. Видаляємо суміш разом із залишками бруду чистою мочалкою, періодично змочуючи її у воді.

Сіль

Беремо чисту ганчірку і змочуємо водою всі поверхні духовки, а потім присипаємо все сіллю. Розігріваємо духовку до 100 °С і залишаємо в такому вигляді на півгодини. Потім вимикаємо, чекаємо, доки вона охолоне, і витираємо чистою губкою.

Читайте також: Як прибрати неприємний запах у холодильнику: легкі лайфхаки.

Розпушувач для тіста

Багато господинь використовують розпушувач тільки для приготування випічки, проте його можна використовувати і як засіб для очищення. Якщо вдома немає готового розпушувача, достатньо взяти 10 ст. л. борошна, 1 ч. л. соди та 1 ч. л. лимонної кислоти.

Розводимо 1 пакетик розпушувача з невеликою кількістю води до отримання однорідної кашки. Обробляємо засобом поверхню духовки та чекаємо 30 хвилин. Якщо забруднення сильне, можна залишити ще на півгодини, а потім видалити засіб як завжди - водою і губкою.

Господарське мило

Господарське мило натираємо на тертці та змішуємо з водою. Отриману суміш виливаємо на деко або в жаростійкий посуд, відправляємо в духовку. Нагріємо її до 150 ° C і залишаємо розчин кипіти 20 хвилин. Вимикаємо духовку, чекаємо, поки вона охолоне, вимиваємо чистою водою та губкою.

Нашатирний спирт

Для очищення сильних забруднень знадобиться нашатирний спирт. Беремо будь-який посуд, який можна використовувати в духовці, і виливаємо в нього 10 крапель нашатирю. Ставимо її на дно та нагріваємо до 180°С. Після закипання води вимикаємо і залишаємо в закритій духовці на 10-15 хвилин, а якщо забруднення дуже сильне - на всю ніч. Щоб підсилити ефект, перед нагріванням можна протерти стіни духовки нашатирним спиртом. При цьому слід добре провітрити приміщення.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

Чим помити холодильник, щоб не було запаху: кухонні лайфхаки досвідчених господинь.

Як зберігати яйця в холодильнику, щоб вони довше залишалися свіжими.

Розумний метод із сіллю допоможе довго зберігати часник у домашніх умовах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Евгения Власова рассказала, почему исчезла из шоу-бизнеса – певица заявила, что ей нужно было сделать паузу из-за обстоятельств в жизни

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ирина Сопонару и ее избранник Рис поженились – актриса показала свадебные кадры – что известно о ее личной жизни

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Девушкам, которые готовятся к выпускному, следует выбрать нежные оттенки маникюра, которые ассоциируются с молодостью и свежестью. Розовый цвет маникюра может идеально дополнить ваш образ