RU  UA

Дізнатися

Душа нації, голос епохи: зірки вшановують пам'ять Ніни Матвієнко після звістки про її смерть

Співачка померла напередодні свого 76-річчя

8 жовтня Тоня Матвієнко повідомила про смерть своєї мами, української співачки та актриси Ніни Матвієнко. Артистки не стало за кілька днів до її 76-го дня народження.

За роки своєї творчості Ніна Матвієнко удостоїлася безлічі почесних нагород, включаючи Орден княгині Ольги (1997 та 2020 рік) та навіть звання Героя України (2006), а пісні у її виконанні "Дикі гуси", "Чарівна скрипка", "Квітка-душа" , "Коліскова зорі" стали культовими.

Читайте також: Материнське начало у нас найсильніше: що говорила Ніна Матвієнко про незалежність України.

Звістка про смерть Ніни Матвієнко стала великим потрясінням для її шанувальників, колег та друзів. У соцмережах українські зірки вшановують пам'ять співачки, відзначаючи її заслуги перед українською естрадою та культурою.

Святослав Вакарчук

"Світла пам'ять неймовірній людині, душі нації, чий голос назавжди з нами! Ніна Матвієнко, любимо і пам'ятаємо. Тоня та всі рідні, прийміть найщиріші співчуття", - пише лідер гурту "Океан Ельзи".

Фото: https://www.instagram.com/sviatoslav.vakarchuk/

Світлана Тарабарова

"Ніна Митрофанівна завжди була тобі рада, ніби найкращому другові, завжди знаходила тепле слово і пораду, які я слухала, як маленька дитина, з відкритим серцем. Саме Ніна Митрофанівна навчила мене розмовляти з водою і просити воду забрати погане, наділити світлом. Ви моє Світло, наше Світло назавжди. Дуже боляче, - поділилася Світлана Тарабарова. - Бережіть нас з неба. Найщиріші співчуття всій родині".

Фото: https://www.instagram.com/tarabarova/

Марія Бурмака

"Померла Ніна Матвієнко. І це величезна втрата для всіх. Цей голос був для мене ніби твердь, для мене все життя саме так звучала Україна, - висловилася Марія Бурмака. - Красива, мудра та абсолютно унікальна. Пішла у засвіти. Не стало жінки-епохи. Спочивайте у мирі, Ніно Митрофанівно. Любов до Вас ніколи не перестане".

Фото: https://www.instagram.com/mariaburmaka/

"ТНМК"

"Дякую Вам, Ніно Митрофанівно, за весь Ваш життєвий шлях, за доброту, за віру в Україну, за відкритість до будь-яких музичних експериментів. Раді були бути поруч. Царство Небесне та світла пам'ять", - написали музиканти гурту ТНМК, які разом із Ніною Матвієнко виконували пісню "Мила".

Фото: https://www.instagram.com/fahot/

Наталка Карпа

"Це не тільки на сцені був найтепліший і найдобріший образ. У житті Ніна Митрофанівна була такою ж світлою, мудрою, люблячою глибокою, - пише співачка Наталка Карпа. - Це невимовна втрата для всього українського народу, української нації. Тому що з життя пішла справжня легенда. Пишу, а в голові чую тембр її голосу. Ці ні на кого не схожі обертони. Ніяк не хочу вірити в цю сумну новину. Співчуття рідним та близьким. Світла пам'ять, Вам, наш український соловейко".

Фото: https://www.instagram.com/natalkakarpa/

Читайте також: Винесли все до трусів: Ніна Матвієнко розповіла, як окупанти пограбували будинок її сестри.

Руслана Лижичко

"Квітка-душа України. Немає таких слів, які можуть описати світло її душі, велич її постаті, силу її духу. Ми ще не в змозі збагнути, яка велика людина пішла в засвіти, залишивши нам безцінні скарби українського серця, - ділиться емоціями співачка Руслана Лижичко. - Я зберуся з думками і скажу більше. А зараз хочу просто мовчки запалити свічку та поспілкуватися з Ніною Митрофанівною наодинці, поки вона ще десь зовсім поруч. Вічна пам'ять та вічного цвітіння Квітці Душі України".

Фото: https://www.instagram.com/ruslana.lyzhychko/

Ірина Білик

"Ніно Митрофанівно, можу звертатися тільки так, ніби Ви тут і я говорю з Вами. Наша прекрасна, так не вистачатиме на цій тривожній планеті Вашої посмішки та Вашого Голосу. Я плачу", - написала Ірина Білик.

Фото: https://www.instagram.com/bilyk_iryna/

Роксолана

"Ніна Митрофанівна. Неймовірна, талановита, яскрава, тепла і смілива! Ви першою підтримали мене і погодилися на наш експеримент, дует молодіжної пісні - я неймовірно вдячна вам, - пише співачка Роксолана. - Пам'ятаю, як ми записувалися в студії, як ви читали реп, як ви всій знімальній групі розповідали неймовірні історії на зйомках кліпу, говорили ніколи не слухати злі язики, тому що у них завжди буде, що сказати. Я вдячна вам за все! За щирість, підтримку та тепло! Спочивайте з миром, улюблена Ніно Митрофанівно".

Фото: https://www.instagram.com/roxolanas/

Раніше померла мама Кузьми Скрябіна - Ольгу Кузьменко поховали поруч із сином у Брюховичах.

Інші новини для вас:

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии