RU  UA

Дізнатися

Максим Галкін на концерті у Варшаві заспівав відому українську пісню "Піду втоплюся": відео

Також він підтвердив, що надає допомогу Україні

Максим Галкін - один із небагатьох російських знаменитостей, які не просто покинули РФ після початку повномасштабної війни в Україні, а й відкрито засудили воєнну агресію своєї держави.

Галкін не приховує, що має громадянство Ізраїлю та однієї з країн Євросоюзу. Нині гуморист виступив у Варшаві в рамках європейського туру та здивував публіку виконанням популярної української пісні.

Читайте також: Ми залишаємося тут: Максим Галкін в Ізраїлі відповів, чи піде захищати країну під час війни.

У мережі з'явилося відео, як Галкін співає пісню "Піду втоплюся у річці глибокій" Андрія Миколайчука, яка у 1990-х стала хітом в Україні.

У той час як багато українців позитивно сприйняли такий акт солідарності артиста, в РФ виконання Галкіним української пісні сприйняли агресивно. Чоловікові Алли Пугачової знову приписали "зраду батьківщини", оскільки на концерті він публічно заявив, що допомагає Україні:

"Мені інкримінували допомогу Україні. Допомогу Україні я і так надаю. Це в мені така "пугачовщина". Ну, не завдяки дружині. (прим. Ред. - Омелян Пугачов - отаман донських козаків, очільник селянського повстання в Російській імперії у 1773-1775 роках)".

Максим Галкін виступив проти повномасштабної війни, розв'язаної Росією проти України. Після 24 лютого 2022 року разом із Аллою Пугачовою і трьома дітьми він переїхав до Ізраїлю, а в соцмережах коментував військові злочини РФ.

У Росії Галкіна оголосили "іноагентом", якого фінансує Україна. Після цього Алла Пугачова, яка публічно не виступала із засудженням війни в Україні, попросила визнати "іноагентом" також і її.

З 2021 року Максим Галкін перебував у "чорному списку" Міністерства культури України, оскільки відвідував окупований Крим у незаконний спосіб, не засуджував анексію та війну на Донбасі. У 2022 році його ім'я зникло зі списку - попри рішення СБУ.

Раніше Дмитро Нагієв натякнув на підтримку України та звернувся до росіян.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

У день фіналу "Євробачення-2024" шанси України на перемогу впали: новий прогноз букмекерів

За несколько часов до старта финала "Евровидения 2024" букмекеры обновили свои прогнозы на победителя - какое место отдают Украине

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Где смотреть трансляцию финала "Евровидения-2024" онлайн, в котором выступят alyona alyona і Jerry Heil из Украины

Нідерланди дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу: що відомо

Представителя Нидерландов Йоста Кляйна дисквалифицировали из "Евровидения-2024" за несколько часов до финала