Лайм

Порушив авторські права: SHUMEI заплатив Олені Мозговій 50 тис. грн за виконання пісні її батька

Учасникам конфлікту вдалося дійти мирної згоди

На одному зі своїх концертів співак Олег Шумей, більше відомий під псевдонімом SHUMEI заспівав композицію Миколи Мозгового "Минає день, минає ніч". Права на пісню належать його доньці Олені Мозговій, і, виконавши її на заході, молодий артист порушив авторське право.

Про це у соцмережах написала сама Мозгова. У пості вона зазначила, що не давала Олегу дозвіл на виконання ліричної композиції. "Не знаю хто це, але молодому поколінню видно не казали, що кожна пісня має авторські права і для публічного виконання їх потрібно отримати, - зауважила тоді вона. - Ніколи не розуміла, навіщо співати те, що недосяжно для твоїх вокальних можливостей.. як то кажуть "не по Хуану сомбреро".

Читайте також: Ваша мета - мене знищувати: Козловський відреагував на відмову Кондратюка підписати мирову.

Співак SHUMEI Фото: instagram.com/shumei.music

Своєю чергою SHUMEI не став ігнорувати ситуацію, що склалася, і попросив вибачення у продюсерки, а також перерахував на рахунок її фонду 50,000 грн. Крім того, стало відомо, що він отримав від доньки Миколи Мозгового дозвіл на виконання раніше згаданої пісні за символічну плату.

"Він подзвонив, попросив вибачення, сказав, що надалі буде уважніше ставитися до будь-яких авторських прав. Конфлікт вичерпано. Я дозволила виконання пісні, хоча зауважила, що вона для нього заскладна, але він має право на своє бачення. Офіційний дозвіл він буде мати за символічну суму 100 грн. І він погодився на мою пропозицію посильно задонатити на потреби ЗСУ на рахунок мого фонду "Дякую", - прокоментувала ситуацію українська продюсерка.

Фото: facebook

Наостанок Мозгова зауважила, що слід поважати одне одного, пам'ятати про закони і права і не порушувати їх. Кошти, які Олена отримала від Олега, будуть витрачені на прилад нічного бачення для захисників зі 137-ї бригади ТРО, які воюють поблизу Бахмуту.

Читайте на тему: Це був не один раз: Саша Чемеров підтвердив, що Тіна Кароль відмовилася виступити перед бійцями.

Нагадаємо, 21-річний Олег Шумей відомий виконанням українських пісень. Він став популярним після початку повномасштабного вторгнення і навіть вже встиг записати дуети з кількома зірками: Артемом Пивоваровим, Златою Огнєвіч. Від Тіни Кароль артист отримав дозвіл на виконання її суперхіта "Выше облаков", який він переклав українською та заспівав на концерті артистки у столиці.

Фото: instagram.com/shumei.music

  • Прем'єрка Італії Мелоні подала позов проти лідера гурту Placebo за публічні образи.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil