Лайм

Де зараз репер Серьога, який до війни жив в Україні і навіть хотів отримати український паспорт

Виконавець перебрався до Білорусі

Сергій Пархоменко – виконавець родом з Білорусі, який виступав під сценічними іменами Серьога та Поліграф ШарікOFF. Довгий час він будував свою кар'єру в Україні, мав посвідку на постійне проживання і навіть претендував на українське громадянство.

"Фактично я маю всі права громадянина, крім права бути обраним і голосувати. Все йде до того, що [я отримаю український паспорт], тому що я практично не буваю в Білорусі. Всі мої родичі звідти поїхали, вони типу українці. У мене там ні нерухомості ніякої немає, взагалі нічого немає", - говорив він в інтерв'ю Каті Осадчій ще у 2014 році.

Читайте також: Душив мене, називав плаксою: сестра репера Серьоги розповіла про знущання зіркового брата.

Фото: YouTube

Все це не завадило Пархоменку переїхати з України до Білорусі, де нині він прославляє Лукашенка і ностальгує за СРСР. Ще у 2020 році, після скандальних заяв колишньої дружини Поліни Ололо про викрадення двох синів, Серьога зник із публічного простору. Пізніше він виграв суд про опіку та з'явився на білоруському ТБ як суддя місцевого "Х-фактор". У 2021 році в інтерв'ю Дмитру Гордону він говорив, що "живе на два міста – Київ та Харків", хоча "не має нерухомості в Україні".

Тепер Серьога перебуває в Білорусі. В ефірах пропагандистських каналів він розповсюджує кремлівські теорії змови про те, що війну в Україні розв'язали "англосакси". Пархоменко просуває ідеї "російського світу", заявляє, що українці, росіяни та білоруси - "один народ".

"Русскому міру, де є і ми, і українці, і росіяни, протистоїть потужний мозковий центр з того боку. Там є збройні сили, вони дуже вміло користуються чужими арміями, чужими державами", - говорив Пархоменко у вересні 2022 року на каналі "Білорусь 1".

Читайте також: Де живе і що говорить про війну співачка Ірина Осауленко – рідна сестра зрадниці Наташі Корольової.

Фото: instagram.com/seryogamusic

"На жаль, не знайшлося жодної можливості не розпочати війну. Я людина, яка має українське прізвище, білоруське громадянство. Батьки в Криму. Один син народився в Москві, інший - у Сімферополі. Їхня мати - українка. Я громадянин Білорусі, як ніхто інший, переживаю це... Це я втратив там людей, друзів, співробітників. Я їх поховав, це мені їх не повернути більше. В Україні живуть російські люди. Це наші люди, такі люди, як тут. Просто так вийшло, що після 1991 року, після цього юридично необґрунтованого, нелегального розформування Радянського Союзу, ми опинилися у різних державах", - заявляв Серьога.

За словами виконавця, який нині їздить військовими училищами і прославляє "справжніх патріотів Білорусі", на Заході живуть "поневолені народи", які потрібно "звільняти".

"Ми повинні говорити про поневолені народи Європи, Північної Америки. Вони чекають на нашу допомогу, чекають на звільнення! Що прийдуть, їх очолять. У них там запит на справедливість! - заявляв Пархоменко. - Мені пощастило раніше звідти виїхати. Зрозуміти що це, і повернутися".

Читайте також: Зрадниця Таїсія Повалій заявила, що боїться їхати з Росії через санкції.

Також Серьога говорив про те, що в Білорусі необхідно виховати "колективного Лукашенка" - "опричників", які "захищатимуть суверенітет" Білорусі. Він видав, що Україна свій суверенітет "продала".

"Я пам'ятаю, як українці говорили: подивися, як у нас класно. Не можна продавати суверенітет настільки! Не можна втручатися у військові шахи. Ці люди слабкі від своєї неосвіченості. Саме їхня неосвіченість занапастила цю країну", - говорив Серьога.

Раніше співачка Діана Арбеніна, яка виступала проти війни у 2022 році, "перевзулася" і підтримала дружин російських окупантів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео