Лайм

Катя Осадча розповіла, чи буде всиновлювати дитину з Юрієм Горбуновим

Зірка озвучила свою думку

Ведуча Катерина Осадча разом із чоловіком Юрієм Горбуновим вперше заговорили про усиновлення ще у минулому році. Однак наразі мама трьох синів зізнається, що поки не готова прийняти це рішення та стати родиною для дитини із дитячого будинку.

У інтерв'ю виданню Insider знаменитість назвала причину. Зокрема, вона зазначила, що не наважиться на усиновлення, "поки система не зміниться і не стане більш прозорою". Вона наголосила, що в Україні для того, щоб усиновити дитину, "її потрібно знайти і вибороти через суди".

Читайте також: Хто з українських зірок мріяв усиновити сироту під час війни, і кому це вже вдалося.

Фото: insider.ua

"Раніше ми з чоловіком висловлювали бажання про усиновлення дитини. Та після того, як я почала занурюватися у цей процес більш детально, рішення довелося відкласти. Коли я дослідила проблему усиновлення в Україні, і в юридичній площині, і в соціальній, зрозуміла: аби усиновити дитину, її потрібно шукати і виборювати через суди. Це справді – боротьба за цю дитину", - сказала Осадча.

"Це не категоричне моє "ні" щодо усиновлення, але поки не зміниться система, не стане більш прозорою, я навряд чи буду готовою до боротьби із соціальними службами так, як Тімур й Інна Мірошниченки", - також додала вона.

Окрім того, ведуча прокоментувала ситуацію навколо родини Мірошниченків, яких критикують через те, що, мовляв, вони публічні і відомі люди, і саме з цієї причини їм вдалося всиновити малюка, у той час як тисячі інших родин вже тривалий час не можуть цього зробити:

"Напевно, я буду готова усиновити дитину, коли загальна ситуація щодо цього зміниться в країні і коли я не буду добиватися цієї дитини, тому що я – публічна".

Читайте на тему: Є поганий приклад: Даша Астаф'єва розповіла, чому боїться всиновлювати дитину.

Фото: insider.ua

Осадча нещодавно запустила власний благодійний фонд, і він, зокрема, займатиметься і допомогою родинам, які хочуть стати усиновлювачами. Свою публічність ведуча наразі хоче використати для того, аби привернути увагу до дітей-сиріт.

"Натомість, я хочу скористатися цією публічністю, аби привернути увагу до того, що проблема дітей, які залишилися без батьків, – у затягнутій реформі, яка нарешті має відбутися. Тоді українці зможуть усиновлювати не через хабарі і не через жахливу бюрократію. Вона має бути, але в здоровому сенсі – дітей не можна роздавати просто так, але й ними не можна торгувати", - резюмувала вона.

  • Документи подані: тим часом нещодавно стало відомо, що дружина Тимура Мірошниченка вирішила сама усиновити другу дитину.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни