Лайм

На конкурсі "Міс Всесвіт-2023" Нідерланди та Португалію представляють трансгендерні жінки: фото

Яскраві учасниці можуть завоювати корону

У 2022 році конкурс краси "Міс Всесвіт" змінив правила та став більш інклюзивним. Тепер до участі допускають заміжніх, вагітних та жінок з дітьми, немає обмежень щодо зросту та параметрів фігури. Також брати участь у конкурсі можуть трансгендерні жінки – це дозволено ще з 2012 року, коли конкурсом володів Дональд Трамп.

Читайте також: Бодіпозитив на "Міс Всесвіт-2023": медсестра з Непалу вразила фігурою на конкурсі купальників.

Хоча учасниці "Міс Всесвіту" зовсім не зобов'язані публічно озвучувати свою гендерну ідентичність та біологічну стать, у 2023 році дві конкурсантки відкрито заявили, що є транс-жінками. Йдеться про представниць Нідерландів та Португалії.

22-річна модель Ріккі Колле, яка перемогла на конкурсі "Міс Нідерланди-2023", стала другою відкрито трансгендерною учасницею "Міс Всесвіту". Першою була іспанка Анджела Понсе у 2018 році.

Ріккі Колле Фото: https://www.instagram.com/missuupdates/

"Я така горда і щаслива, що не можу це описати. Я пишаюся своєю спільнотою і показала, що це можливо, - говорила Ріккі про свою участь у конкурсі "Міс Всесвіт". - Так, я транс-жінка, і хотіла б поділитися своєю історією. Коли я була маленьким Ріком і стала трансгендером, усім було нелегко, і я теж страждала від цього. Але завдяки своїй активності та силі я сподіваюся досягти змін у суспільстві".

Читайте також: У 2021 році вибороти корону "Міс США" намагалася трансгендерна модель Каталуна Енрікес.

"Міс Нідерланди-2023" Ріккі Колле Фото: Getty Images

Португалію на "Міс Всесвіт" представляє 28-річна Марина Мачете. Вона стала другою транс-жінкою, яка взяла участь у цьому конкурсі краси у 2023 році.

Фото: https://www.instagram.com/missuupdates

У 2018 році Мачете почала працювати стюардесою. Вона вільно розмовляє португальською та англійською мовами. За кілька днів до завоювання корони "Міс Португалія" модель написала у соціальних мережах, що пишається тим, що є першою транс-жінкою, яка боротиметься за цей титул.

"Міс Португалія-2023" Марина Мачете у національному костюмі Фото: Getty Images

Хоча в обох учасниць конкурсу краси безліч фанатів, їхні соціальні мережі наповнюють коментарі хейтерів. Люди пишуть, що допускаючи до участі транс-жінок, організатори позбавляють потенційної корони біологічних жінок.

Незважаючи на хейт, конкурсантки гідно репрезентують як свою спільноту, так і свої рідні країни. Нині вони вже брали участь у дефіле у купальниках та вечірніх сукнях, а також у шоу національних костюмів.

"Міс Нідерланди-2023" Ріккі Колле у національному костюмі Фото: Getty Images

Фінал "Міс Всесвіту-2023" відбудеться у ніч з 18 на 19 листопада о 3:00 за київським часом. Україну на конкурсі представляє Ангеліна Усанова, яка представила національний костюм "Берегиня-мати".

Цікаві новини для вас:

З діагнозом "трансгендерність" в армію не беруть: Монро розповіла, що робитиме у разі призову.

Мене вигнали з дому: "Міс Всесвіт Україна-2023" розповіла про зраду чоловіка з подругою.

Українка Ангеліна Усанова відповіла, чи спілкується з учасницею з Росії на "Міс Всесвіт".

Новини партнерів

Читайте також

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування

У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів"

Британський актор Бернард Гілл помер у 79 років у колі родини - він зіграв у фільмах Титанік та Володар перснів - фільмографія знаменитості