Лайм

Шон Пенн хоче зняти фільм про загиблого українського пілота "Джуса"

Режисер збирає матеріали

Американський актор та режисер Шон Пенн послідовно підтримує Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ. У 2023 році на кінофестивалі "Берлінале" відбулася прем'єра його документального фільму "Суперсила", де Пенн записав інтерв'ю з українськими військовими, політиками, журналістами та дипломатами, а також відвідав Сєвєродонецьк під час боїв за місто.

Читайте також: Шон Пенн вручив свій "Оскар" Зеленському - нагорода залишиться в Україні до перемоги.

Фото: Getty Images

За підтримку України та її популяризацію її у світі Володимир Зеленський нагородив Шона Пенна орденом "За заслуги" ІІІ ступеню. Здобувши почесну нагороду, оскароносний актор не втратив інтерес до України та її героїв.

В інтерв'ю виданню "Букви" мати загиблого українського пілота Андрія "Джуса" Пільщикова Лілія Авер'янова розкрила, що Пенн хоче зняти фільм про її сина.

Андрій "Джус" Пильщиків Фото: facebook.com/Vbtaps

"Нещодавно у Києві ми зустрічалися із зірковим актором та кінопродюсером Шоном Пенном, який не лише згадав про свого друга "Джуса" у присвяті до фільму "Суперсила", а й готує матеріал для документального фільму про нього, - розповіла жінка. - Андрій, як ніхто інший, умів дружити, умів підтримувати контакти з дуже цікавими людьми. Усі ці вміння, ця дружба спрацювали на благо України у такий важкий час війни".

Читайте також: Людей відганяли палицями: Шон Пенн згадав, як їздив у конвої Путіна на дачу Михалкова.

Нагадаємо, що капітан Андрій Пильщиков із позивним "Juice" (Джус) трагічно загинув в авіакатастрофі під Житомиром 25 серпня 2023 року. Тоді в небі зіштовхнулися два навчально-бойові літаки L-39. Двоє інших загиблих пілотів – майор Сергій Проказін та майор В'ячеслав Мінка.

"Джус" служив у Повітряних Силах 10 років, пілотував американські літаки у рамках навчань "Чисте небо-2018" у США. Після початку повномасштабної війни захищав українське небо, а також активно відстоював необхідність надання Україні винищувачів F-16, виступав із цим посланням перед американськими сенаторами.

У вересні 2023 року Андрій "Джус" Пільщиков став першим українцем, пам'ять якого увічнив Національний музей авіації та космонавтики США. Його ім'я вигравіруване на меморіальній стіні музею.

У Києві на вул. Межигірська, 3/7 знаходиться відомий мурал, присвячений "Джусу" - майору (посмертно) 40 БрТА Повітряних сил ЗСУ, кавалеру ордена "За мужність" ІІІ ступеня.

Фото: "Апостроф", Роман Пєтушков

Цікаві новини для вас:

Досліджуємо потенціал: Метт Деймон заговорив про зйомки фільму про війну в Україні.

Після Саміту перших леді та джентльменів Шон Пенн зустрівся з Віктором Ющенком: фото.

Правда про війну: Олег Сенцов показав відео запеклого бою під Авдіївкою, де отримав поранення.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування