Багато хто з нас стикався з поширеною проблемою – після того, як відкрили баночку з солодким варенням і поставили її в холодильник, через деякий час на поверхні починає утворюватися пліснява. Причому це стосується і солоних заготовок, наприклад, томатної пасти або квашених огірків. theLime вирішив поділитися перевіреним лайфхаком, як врятувати консервацію від цього.
Читайте також: Солоні огірки пліснявіють у банку: як цього уникнути і врятувати консервацію.
Незважаючи на те, що під час приготування використовують такі консерванти, як сіль, оцет або лимонну кислоту, пліснява все одно може з'явитися після відкриття банки. Причина в тому, що вміст часто набирають брудною ложкою або "пірнають" у банку за огірком руками. Як наслідок – через декілька днів консерви, що покрилися цвіллю, можна буде викинути.
Однак є одна хитрість, як можна запобігти утворенню цвілі у відкритих заготовках. Потрібно взяти кілька шматочків марлі діаметром більше шийки стандартної банки.
Читайте також: Як врятувати варення, на якому з'явилася пліснява: прості способи.
На один шар марлі наносимо шар гірчиці, накриваємо другим, поміщаємо у верхній частині банки так, щоб марля висіла всередині, але її краї можна було б притиснути кришкою. Закриваємо посуд кришкою та прибираємо конструкцію в холодильник. Ще 1-2 тижні соління простоять гарантовано.
- Читайте також на theLime, як довго і в яких умовах можна зберігати консервацію.
Цікаві новини для вас:
- Чому квашені огірки стають м'якими та пустими всередині: поради, як цього уникнути.
- Як правильно стерилізувати банки для консервації: 4 способи, які не підведуть.
- Як захистити кришки для консервації, щоб не поіржавіли у підвалі: прості лайфхаки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.