Лайм

Як захистити відкриті банки з консервацією від плісняви: спосіб досвідчених господинь

Запам'ятайте цей лайфхак

Багато хто з нас стикався з поширеною проблемою після того, як відкрили баночку з солодким варенням і поставили її в холодильник, через деякий час на поверхні починає утворюватися пліснява. Причому це стосується і солоних заготовок, наприклад, томатної пасти або квашених огірків. theLime вирішив поділитися перевіреним лайфхаком, як врятувати консервацію від цього.

Читайте також: Солоні огірки пліснявіють у банку: як цього уникнути і врятувати консервацію.

Незважаючи на те, що під час приготування використовують такі консерванти, як сіль, оцет або лимонну кислоту, пліснява все одно може з'явитися після відкриття банки. Причина в тому, що вміст часто набирають брудною ложкою або "пірнають" у банку за огірком руками. Як наслідок – через декілька днів консерви, що покрилися цвіллю, можна буде викинути.

Однак є одна хитрість, як можна запобігти утворенню цвілі у відкритих заготовках. Потрібно взяти кілька шматочків марлі діаметром більше шийки стандартної банки.

Читайте також: Як врятувати варення, на якому з'явилася пліснява: прості способи.

На один шар марлі наносимо шар гірчиці, накриваємо другим, поміщаємо у верхній частині банки так, щоб марля висіла всередині, але її краї можна було б притиснути кришкою. Закриваємо посуд кришкою та прибираємо конструкцію в холодильник. Ще 1-2 тижні соління простоять гарантовано.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Чому квашені огірки стають м'якими та пустими всередині: поради, як цього уникнути.
  2. Як правильно стерилізувати банки для консервації: 4 способи, які не підведуть.
  3. Як захистити кришки для консервації, щоб не поіржавіли у підвалі: прості лайфхаки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати