Лайм

Протирайте двічі на місяць: саморобний засіб для вікон, який захистить їх від конденсату

Не забувайте про цю проблему

Якщо повітря в приміщенні тепліше за температуру за вікном, на вікнах може з'являтися конденсат. Взимку волога накопичується швидше, що може призвести до появи вологих плям та грибка на стінах, відкосах, підвіконнях та рамах. theLime вирішив поділитися перевіреним народним засобом, який допоможе впоратися з цією проблемою.

Читайте також: Яка має бути температура будинку, щоб узимку на вікнах не утворювався конденсат.

Конденсат на вікнах виникає, коли тепле вологе повітря контактує з холодною поверхнею, наприклад віконним склом. Якщо рівень вологості у приміщенні високий, і існує значна різниця температур усередині та зовні, ймовірність запотівання вікон зростає.

Вирішити цю проблему допоможе простий засіб. Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:

    - спирт;

    - гліцерин.

Читайте також: Топ-5 простих способів запобігти появі конденсату на вікнах.

Алгоритм дій:

1. Протираємо скло чистою та сухою ганчіркою.

2. Готуємо простий розчин: змішуємо спирт із гліцерином у пропорції 20 до 1.

3. Змочуємо суху ганчірку у приготованому розчині та знову протираємо вікно.

Таку процедуру необхідно повторювати двічі на місяць.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Доступні варіанти утеплення вікон на зиму: чим заклеїти рами від протягів і холоду.
  2. Топ-5 засобів, щоб відмити цвіль на відкосах та підвіконні.
  3. Як прибрати запах вогкості у квартирі: топ-5 простих та доступних способів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні