Лайм

Побув близько тижня: Сергій Танчинець пояснив, чому пішов з тероборони на початку війни

Чому музикант не продовжив службу

Сергій Танчинець, який оголосив про розлучення з дружиною, родом із Мукачево Закарпатської області. На початку повномасштабної війни лідер гурту "Без Обмежень" став на захист міста у складі місцевої територальної оборони, але вже за тиждень пішов із ТрО та зайнявся волонтерством.

В інтерв'ю для YouTube-проекту ТСН.ua "Наодинці" 41-річний музикант пояснив, чому не продовжив службу зі своєю бригадою і що робитиме, якщо отримає повістку.

Читайте також: Дружина Тамерлана розповіла, чим зараз займається співак, який на початку війни був у ТрО.

Фото: instagram.com/sergii_tanchynets

"Я пройшов медкомісію. Я почав процес оформлення документів, побув близько тижня у територіальній обороні. Це мій був порив логічний – піти у військкомат. Я зорієнтувався, перебуваючи там тиждень. Я зрозумів, що все, чим я буду займатись, це буду ходити патрулювати Мукачево. Максимум буду стояти на блокпосту в Нижніх Воротах. Коли за 800 кілометрів від мене відбувається якийсь двіж, і тут потрібна хоча б транспортна допомога, якась волонтерська робота. Було прийнято рішення, що я пішов працювати далі волонтером, намагатися зробити вклад уже іншим способом", - пояснив Танчинець.

Фото: instagram.com/sergii_tanchynets

За словами музиканта, за кілька місяців його бригаду відправили на фронт, але на початку вторгнення цього ніхто не знав.

"Через місяці три-чотири наш батальйон пішов воювати. Ніхто про це не знав, не думав: буде це чи не буде. Мені перспектива просидіти купу часу в Мукачеві здавалася трохи дивною", - додав артист.

Читайте також: Без тилу немає фронту: Нікіта Добринін розповів, чому після служби у теробороні не пішов воювати.

Нині Сергій Танчинець стоїть на військовому обліку, і якщо йому прийде повістка, то він "відреагує так, як треба відреагувати".

Фронтмен "Без Обмежень" вважає, що всі чоловіки воювати не можуть, комусь треба бути в тилу та робити іншу роботу.

"Водій тролейбуса потрібен, бо жінки, які залишаться тут не зможуть, ну там, умовно... Є якісь роботи, в яких беруть участь здебільшого чоловіки. Але, на жаль, такі прогнози можуть справдитися, і всім, хто матиме можливість фізичну та буде вільний від критичної роботи в тилу, візьмуть зброю і підуть. Дуже хочеться, щоб цього, звісно, не сталося", - додав музикант.

Фото: instagram.com/sergii_tanchynets

Раніше Сергій Танчинець розповів, як артисти-чоловіки виїжджають за кордон.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця та яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників

Євген Кошовий розповів про службу Пікалова та іншого учасника "Кварталу" в Нацгвардії

Олександр Пікалов і Володимир Мартинець служать - про обов'язки кварталівців розповів їхній колега Євген Кошовий