Лайм

Забрав кошти і зник: Олег Собчук розповів про шахрая, який нахабно ошукав українських зірок

Чоловік довго співпрацював зі знаменитостями та встиг втертися в довіру

Жертвою шахрая стала не лише співачка Злата й Огнєвіч, а й низка інших українських артистів. У їх числі опинився також і лідер гурту "Скай" Олег Собчук. Він розповів про співпрацю з чоловіком на ім'я Тарас Доненко, який "кинув" виконавців на чималу суму коштів, частина з яких мала піти на потреби ЗСУ.

Так, в інтерв'ю виданню OBOZREVETEL музикант поділився, що співпрацював із шахраєм близько півтора року: він добре себе зарекомендував, старанно виконував свої обов'язки та сильно втерся в довіру. Через це у співака тривалий час не було підозр, що щось може піти не так. Собчук зауважив, що тільки з їхніх концертів чоловік вкрав близько 3,6 млн грн. Окрім нього, у "пастці" опинилися також Огнєвіч, Тарас Чубай та Руслана.

Читайте на тему: Викрали цінну інформацію: репера-військовослужбовця Ярмака пограбували у потягу "Укрзалізниці".

Олег СобчукФото: instagram

"Він сам на нас вийшов, запропонував свої послуги. І разом ми зробили близько ста концертів. Тривалий час він виконував свої обов’язки, досить сильно втерся в довіру. А потім у якийсь момент забрав кошти з запланованих наперед концертів у квиткових операторів і зник", - розповідає Олег.

Виконавець називає цю ситуацію "наймасштабнішою шахрайською схемою" в українському шоу-бізнесі. За його словами, такого масового "кидка", де було б залучено стільки артистів, він ще не пам'ятає. Співак додав, що наразі так званий "організатор концертів" Тарас Доненко вже знаходиться в офіційному розшуку, на нього вже написані відповідні заяви. Аферист заборгував не лише перед українським селебріті - він мав інший бізнес, і теж залишився винен сотням людей їхні чесно зароблені гроші.

Собчук спростував заяви про те, що користувач у Facebook на ім'я Тарас Доненко є саме тим шахраєм. Чоловік, який має таке ж саме ім'я та прізвище, за словами артиста, є художником, а також його добрим другом, і до цієї афери він не має ніякого відношення.

"Цей Тарас у квадраті не радий, що так сталося, бо всі тепер у нього запитують, чи не про нього йдеться у справі про шахрайство. З тим Тарасом Доненком у нас ніколи, в принципі, не було приятельських стосунків, тільки ділові", - коментує Собчук.

Читайте також: Cпівака-зрадника Мішу Марвіна ошукали у РФ майже на 100 тис грн: що до цього призвело.

Огнєвіч теж розповіла про цього аферистаФото: instagram

"Спочатку він дуже добре виконував свою роботу. Ми відпрацювали разом багато концертів. Наш гурт з початку великої війни зібрав більше 22 мільйонів гривень на ЗСУ і передав їх на фронт. З них майже 7 мільйонів ми зібрали за допомогою компанії "Star Label", яка належить Доненку. Є плюси в нашій співпраці, але є й жирні мінуси – він дуже погано закінчив співпрацю з нами", - також висловлюється він.

Знаменитість додає, що якісь концерти все ж відбудуться, а деякі – все ж доведеться перенести на весну: "Концерти, які були заплановані на січень, мусимо перенести на весну, щоб акумулювати певний бюджет – і таки їх відпрацювати. Тим часом ми сподіваємося, що шахрая знайдуть, він понесе відповідальність".

Олег Собчук разом з гуртом дає благодійні концерти на підтримку ЗСУФото: instagram

Читайте на нашому сайті: Вже втретє: в Києві пошкодили автівку Сашка Положинського, який служить у ЗСУ.

Лідер гурту "Скай" додає, що аферисту Доненку 38 років, і свою схему він планував кілька років, припускає артист. Собчук наголошує, що разом з правоохоронними органами докладе усіх зусиль, аби покарати крадія: "Він придумав довготривалу схему – поступово втирався в довіру. Це була кількарічна спланована схема, як на мене. Але йому це не минеться – ми докладемо усіх зусиль, щоб це не спустилося на гальма".

Наостанок музикант зауважив, що з іншими жертвами шахрая підтримує спілкування у соцмережах, де вони створили спеціальну групу.

"Будемо йти до кінця, щоб цього злодія спіймали. Від його дій постраждала наша репутація, прихильники, які нам довіряли та довіряють. Повірте, ми зараз перебуваємо просто в патовій ситуації, коли змушені шукати гроші, щоб не підвести глядачів. І це дуже складно, бо йдеться про мільйони гривен", - підсумовує артист.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото

Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна

Анна Алхім заявила, що перейде на українську, коли від неї всі відчепляться, а також зазначила, що Путін продовжує нагинати весь світ