Лайм

Дан Балан після довгого мовчання про війну згадав Україну на концерті

Знаменитість мало чи не вперше публічно заговорив на цю тему

Молдавський співак Дан Балан нарешті згадав про війну в Україні під час одного зі своїх концертів. Так, на виступі, який відбувся 24 грудня у Молдові, він публічно звернувся до українців та присвятив їм теплі слова.

Виконавець побажав громадянам України бути вільними та перемогти країну-окупанта Росію. "Ми знаємо, що на цей концерт прийшло багато гостей з України. Вітаємо вас усіх!" - промовив прямо зі сцени він. Відповідний ролик публікує "ТСН".

Читайте також: Куди зникла Надія Мейхер, чий чоловік під час війни продовжує вести бізнес у Росії.

Це мало не вперше, коли співак відкрито продемонстрував підтримку Україні. До цього він тривалий час практично не з'являвся в соцмережах, не згадував про російську агресію, не давав розгортнутих коментарів на цю тему, а також не проводив благодійних концертів на підтримку нашої країни. Лише у перші дні повномасштабного вторгнення чоловік оприлюднив у своєму фотоблозі фото українського прапора та процитував слова українського поета Тараса Шевченка. "Боже, врятуй Україну! Усім серцем із вами", - йшлося у пості, який з'явився на його сторінці 27 лютого 2022 року.

Фото: instagram.com/danbalan

Пізніше, наприкінці травня, артист вийшов на зв'язок із прихильниками та згадав про довоєнний Київ. Тоді він презентував кліп під назвою "Love Maria", який зняв у столиці до початку повномасштабної російсько-української війни.

Після цього Балан не вважав за потрібне і далі висвітлювати тему російської агресії в нашій країні і обрав затяжне мовчання. Навіть на сцену та до випуску нових пісень зірка повернувся відносно нещодавно.

Читайте на тему: Співає про Бориспіль в Росії: де зараз співачка Йолка, яка мовчить про війну в Україні.

Мама співака Людмила Балан продемонструвала значно активнішу позицію: весь цей час жінка підтримувала нашу країну у боротьбі з агресором. Зокрема, у своїх соцмережах вона публікувала слова солідарності Україні, а також захоплювалася мужністю та сміливістю її народу.

Тим часом Тіна Кароль, яку і досі іноді підозрюють у романі з Баланом, раніше зізнавалася, що підтримує спілкування із ним. "Безумовно (підтримуємо зв'язок)! Всі за одне одного хвилювалися. Усі всім написали: "Ти як?". Підтримує, спілкуємося, все добре", - коментувала цю тему вона.

Кароль і БаланФото: instagram.com/danbalan

Також зірка української сцени висловлювалася і про Людмилу Балан, про яку вже згадувалося вище. "Вона чарівна, вона дуже життєлюбна. Світла, чарівна. Вона артистка. Красуня!" - казала Кароль.

Раніше Людмила завітала на концер Тіни, який відбувався в Молдові. Співачка просто зі сцени звернулася до Людмили Борисівни та зробила їй чимало компліментів. Після цього жінки обійнялися.

Читайте на нашому сайті: Більше не українка: де зараз Жанна Бадоєва і чому мовчить про війну.

Дан Балан тривалий час працював в Україні: у 2019-му році він став тренером 9-го сезону українського проєкту "Голос країни", а у жовтні того ж року спільно з Кароль презентував на українській версії телешоу "Танці з зірками" композицію "Додому" в новій обробці. Пізніше виконавці виступили з цією піснею на премії M1 Music Awards.

У січні 2020 року артист повторно став наставником вокального шоу. У квітні Кароль і Балан на "Голос країни-10" випустили спільну композицію "Помнишь". Цікаво, що в Вікіпедії зазначається, що Балан на даний момент мешкає у Києві.

Фото: wikipedia

  • Український продюсер Фальоса переїхав до РФ після того, як його дім в Києві знищили росіяни.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття