Лайм

Час трагічних конфліктів: король Чарльз згадав війну в Україні у різдвяній промові

Відеозвернення записано в Букінгемському палаці

Король Великої Британії Чарльз ІІІ продовжив традицію своєї покійної матері Єлизавети ІІ й звернувся до британського народу з нагоди Різдва. У своїй різдвяній промові 75-річний монарх згадав війну в Україні та побажав миру на землі.

Відеозвернення було записано у Букінгемському палаці на тлі живої ялинки з екологічними прикрасами. Британський король процитував фразу Ісуса Христа, яка "здається більш актуальною, ніж будь-коли". Його слова пролунали на фоні воєн в Україні та Ізраїлі.

Читайте також: Ми об'єднані: король Чарльз у річницю війни захопився мужністю українців.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

"І в час дедалі трагічніших конфліктів у всьому світі я молюся, щоб ми також могли зробити все, що в наших силах, щоб захистити один одного. Слова Ісуса здаються більш актуальними, ніж будь-коли: "Чиніть з іншими так, як бажаєте, щоб чинили з вами", - сказав Чарльз.

Король побажав "миру на землі і доброї волі для всіх", а також закликав допомагати іншим і прагнути добра.

"Такі цінності є універсальними, вони об’єднують нашу Авраамову сім’ю релігій та інші системи вірувань у всій Британії та загалом у світі. Вони нагадують нам уявити себе на місці наших сусідів і прагнути їхнього блага так само, як і свого", – сказав король.

Також монарх подякував волонтерам, які допомагають нужденним.

"У цей Різдвяний день моє серце і моя вдячність усім, хто служить один одному; усім, хто піклується про наш спільний дім; і всім, хто бачить і прагне добра інших, та не в останню чергу до друга, якого ще не знаємо. Таким чином ми виявляємо найкраще в собі", - наголосив король.

Зазначимо, що це друга різдвяна промова Чарльза ІІІ з того часу, як він зійшов на трон після смерті своєї матері, королеви Єлизавети II, у вересні 2022 року, але перша після його коронації у травні 2023-го.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа