Лайм

Дантес заступився, Трінчер засудила: зірки обговорюють корупційний скандал з нареченим Соні Морозюк

Художниця є нареченою сина Ігоря Гринкевича, затриманого на спробі дати хабаря ДБР

Медійна художниця Соня Морозюк, яка є нареченою сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, потрапила в гучний корупційний скандал.

За інформацією ДБР, у грудні Ігор Гринкевич намагався дати хабар у розмірі 500 тис. доларів, щоб йому повернули вилучене у рамках кримінального провадження майно підконтрольних фірм. Справа стосується продажу Міністерству оборони одягу та спорядження для військових за завищеними цінами, а суму збитків попередньо оцінили у 1 млрд. гривень.

Читайте також: Не можу погодитися: Христина Горняк заступилася за Соню Морозюк на тлі корупційного скандалу.

Сина Ігоря Гринкевича Романа також запідозрили у протизаконній діяльності. Нещодавно він придбав будинок вартістю 25 млн. грн і ще чотири земельні ділянки у селищі Козин під Києвом. Також він нібито вкладав великі гроші у розвиток кар'єри своєї нареченої, Соні Морозюк. Було озвучено припущення, що через сучасне мистецтво та фонд Гринкевичів HOPE.UA могли відмиватися гроші на ЗСУ.

Роман Гринкевич та Соня Морозюк Фото: Instagram

Соня Морозюк стверджує, що наречений ніяк не пов'язаний з її популярністю і статками, оскільки у стосунках вони лише 5 місяців. Художниця тісно пов'язана із українським зірковим бомондом. За останні 2 роки вона брала участь у спільних проектах з багатьма артистами, блогерами та публічними особами. Серед них - Сергій Притула, Анатолій Анатоліч, Нікіта Добринін, Володимир Дантес, Наталія Могилевська, Павло Зібров, Анна Алхім та багато інших.

Фото: https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

Фото: https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

Наразі, коли українці активно обговорюють справу Гринкевичів, з осудом зіштовхнулася і сама Соня Морозюк. Люди пишуть, що вона не могла не здогадуватися про походження грошей свого нареченого. Ось, що говорять про скандал знаменитості – колишні та нинішні друзі Морозюк.

Читайте також: Підозрюють у розтраті майже мільярд гривень: ДБР вручило нову підозру заступнику Резнікова.

"Я не засуджуватиму творчість Соні, тому що це - вкусовщина. Не приписуватиму її успіх цим у**анам. Те, що зробив її чоловік з його сім'єю - злочин. І вони для мене такі самі, як і окупанти, - висловився Володимир Дантес. - І ще про Гринкевичів. Усі гроші, які у них, подарунки та покупки, які вони робили - у крові захисників та захисниць. Чекаю якнайшвидшого слідства і тривалого сидіння у в'язниці їм".

Фото: https://www.instagram.com/volodymyrdantes/

Анна Трінчер, якій Соня Морозюк подарувала одну зі своїх картин, більш категорично висловилася про роль художниці у корупційному скандалі.

"Я проти безпідставного хейту, сама його неодноразово переживала і знаю, як це боляче. Але випадок із Сонею Морозюк зовсім інший. Тиждень не коментувати ситуацію, щоб видати пост у стилі "моя хата скраю, нічого не знаю, бо в мене інші сімейні цінності" - це абсурд. Коли твій майбутній чоловік разом із сім'єю обкрадає наших хлопців та дівчат, які прикривають своїми життями їхні ж дупи, а потім купують собі майно на криваві гроші - для мене тут немає місця "я не можу це коментувати, бо це батько мого Ромчика". Тобто він досі її Ромчик! Вибір є у кожної людини, мені дуже хотілося б вірити в те, що вона просто жертва обставин".

Трінчер зазначила, що Морозюк навряд могла нічого не знати та не бачити протягом півроку стосунків, а після цього ще й сказати Гринкевичу "так". Підтвердження своїми здогадками співачка знайшла в одному з підкастів Морозюк, де та коментувала "сіру діяльність" свого обранця.

Фото: https://www.instagram.com/annatrincher_official/

"Мені не подобалася його сфера діяльності. З грошима там все ок, але походження цих грошей... Енергетично мені для мене важливо, щоб партнер займався білими класними справами. Він не наркоман, нічого такого, просто там "сіра зона"", - говорила Морозюк, не називаючи при цьому імені чоловіка.

Читайте також: Яйця по 17 і не тільки: Рахункова палата підтвердила завищення цін при закупівлі у Міноборони.

Фото: https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

"Договір на 1,54 млрд гривень з будівельною компанією Гринкевича, яка мала постачати одяг ЗСУ. 60% цих грошей було взято собі в кишеню, бо одяг не вироблявся, а купувався в Туреччині. Потрібен максимальний резонанс, щоб справу не зам'яли", - написав Євген Клопотенко, який часто з'являвся у компанії Морозюк.

Фото: https://www.instagram.com/klopotenko_chef/

"Корупція знищує все, над чим ми працюємо. Від дрібного хабара до 1,5 ярду на ЗСУ. Суспільство не має права бути осторонь. Кожен хабарник повинен розуміти, що шанси "пропетляти" мають бути 1 зі 100, а не як зараз, 90 зі 100. А поки що у них розуміння, що можуть пропетляти, і шанси великі, вони крастимуть і крастиму", - завуальовано висловився Анатолій Анатоліч.

Фото: https://www.instagram.com/anatoliyanatolich/

У 2022-2023 році кар'єра Соні Морозюк різко пішла вгору. Вона прославилася створенням "змістовних" написів на кольоровому фоні. Її роботи з'являлися на бігбордах та муралах по всій країні, а у вересні дівчина презентувала свій дизайн форми для українських гімнастів. При цьому 2023 року у Соні Морозюк з'явився автомобіль Porsche та галерея за 250 тис. доларів.

2 місяці тому Роман Гринкевич іа Соня Морозюк разом поїхали до Венеції, де бізнесмен їй освідчився та подарував обручку Graff вартістю близько 7 тис. доларів.

Фото: https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

Сама 24-річна художниця стверджує, що не цікавилася бізнесом нареченого, і всього добилася сама. За словами Морозюк, якщо причетність Романа Гринкевича до розкрадання коштів на ЗСУ доведуть, вона припинить із ним стосунки.

Фото: https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

Раніше Міноборони висунула свою версію скандалу із закупівлею військової форми.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil