Лайм

Мрії повинні збуватися: Залужний отримав книгу загиблого на фронті поета Максима Кривцова

Батьки Героя підписали збірку

Валерій Залужний отримав книгу Максима Кривцова (позивний - "Далі"), який загинув на фронті, і про обставини смерті якого у мережі раніше з'являлися фейки. Головнокомандувач ЗСУ вже встиг зробити фото зі збіркою віршів авторства талановитого українця.

"Максим дуже хотів, щоб його збірка потрапила до Залужного. Так от: мрії повинні збуватися", - йдеться у публікації у Twitter журналістки Марії Кравченко.

Читайте також: Онук Віталія Білоножка зізнався, чому співак зник зі сцени за кілька років до своєї смерті.

Валерій Залужний з книгоюФото: twitter

Збірку "Вірші із бійниці" перед тим як віддати Залужному, підписали батьки загиблого воїна. "З цього підпису роз*балася просто на друзки. Валерію Залужному від нашого сина, який мав таку мрію. Батьки Максима Кривцова", - говориться в іншій публікації Кравченко.

збірку підписали батьки ГерояФото: twitter

Нагадаємо, про смерть поета стало відомо 7 січня. Разом із ним загинув його рудий кіт. Загиблий воїн дуже любив тварин і дбав про них навіть під час військової служби.

Прощання із Максимом пройшло 11 січня у Києві у Михайлівському Золотоверхому соборі. Під час церемонії звучали сирени повітряної тривоги. Наступного дня, 12 січня, із захисником попрощалися в Рівному. Того ж дня його поховали в рідному місті на Алеї Героїв кладовища Нове.

Кривцов - учасник Революції Гідності у 2013-2014 роках. До лав Збройних сил доєднався добровольцем у 2014 році. Пізінше почав працювати у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і VeteranHub. Після початку повномасштабної російсько-української війни повернувся на фронт та продовжив службу. Збірку поезій "Вірші з бійниці", яка потрапила до рук Залужного, було визнано однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського ПЕН.

Читайте на нашому сайті: Помер Джеймс Коттак - колишній барабанщик гурту Scorpions.

Максим Кривцов влітку 2020 рокуФото: wikipedia

Писати вірші Кривцов почав ще підлітком. Друкувався у збірках разом з іншими авторами - "Книга Love 2.0. Любов і війна", "Там, де вдома: 112 віршів про любов та війну", "Колискова 21-го століття Vol. 1: що тебе заколисує?". Також пісні на поезії поета виконує український гурт "Yurcash" - "Панівна висота", "Він в ЗСУ, вона в ТрО", "Жовтий скотч" (звучить у фільмі "Наші Котики").

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Український гуморист назвав причину, чому його не взяли до лав ЗСУ

Володимир Жогло не зміг потрапити на фронт через проблеми зі здоров'ям - гуморист та шоумен розповів, як ходив до військкомату

Яким був перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступила Україна: відео найкращих номерів

Після першого півфіналу у фінал "Євробачення-2024" пройшли 10 учасників, серед яких alyona alyona та Jerry Heil - відео виступу України 7 травня

На конкурсі вперше за 30 років: як представниця Люксембурга виступила на "Євробаченні-2024"

Люксембург повернувся на Євробачення після 30-річної перерви - хто представляє країну у та яким був виступ виконавиці - відео