Лайм

Як живе футболіст Анатолій Тимощук, який зрадив Україну заради російських рублів

Що відомо про зрадника і як він зараз виглядає

Анатолій Тимощук – колишній капітан збірної України та півзахисник "Шахтаря". Уродженець Луцька зрадив рідну країну заради великих заробітків, які обіцяв Кремль. Проросійський футболіст живе в Росії, працює асистентом головного тренера санкт-петербурзького ФК і не засуджує російську агресію в Україні.

Тимощук переїхав до РФ ще у 2007 році, коли перейшов із донецького "Шахтаря" до російського "Зеніту", який заплатив на той момент рекордний трансфер - 20 млн доларів. У 2017-му спортсмен-зрадник увійшов до тренерського штабу цього пітерського футбольного клубу, спонсором якого є "Газпром".

Читайте також: Юрій Бардаш похвалився російським паспортом, отриманим після зради України.

Зрадник Тимощук у формі російського "Зеніту", 2022 рік Фото: Wikipedia

З початком повномасштабної війни, на відміну від інших українських гравців і тренерів (зокрема Ярослава Ракицького та Андрія Вороніна), він не звільнився з посади і не залишив Росію. Тимощук продовжив працювати в країні-агресорці та заробляти криваві рублі.

У березні 2022 року українська асоціація футболу позбавила Тимощука тренерської ліцензії, всіх державних нагород, національних футбольних титулів (чемпіона України, володаря Кубка та Суперкубку) та виключила з офіційного реєстру гравців збірних команд.

Луцька міська рада позбавила зрадника звання почесного громадянина міста, а в музеї футболу у Буковелі прибрали пам'ятні речі Анатолія Тимощука. З січня 2023 року футболіст-зрадник знаходиться під санкціями РНБО за антиукраїнську діяльність.

Анатолій Тимощук і Андрій Шевченко з нагородами УЄФА, отриманими за 100 матчів у збірній, 2011 рік Фото: Wikipedia

У 2023 році Тимощук грав у "матчі легенд" в Росії з іншим українським футболістом-зрадником Олександром Співаком, уродженцем Маріуполя.

Нещодавно у російських ЗМІ почали писати, що Анатолій Тимощук залишив Санкт-Петербург і має намір працювати за межами РФ. Однак ця інформація не відповідає дійсності. Нині зрадник залишається в Росії та продовжує працювати помічником головного тренера пітерського футбольного клубу Сергія Семака.

У січні 2024 року футболіста бачили на матчі російських команд у Льодовому палаці. Також інформацію про виїзд Тимощука з країни-терористки спростував голова правління "Зеніту" Олександр Медведєв. "Тимощук залишив Зеніт та Росію? Не несіть нісенітниці", - заявив він.

Читайте також: Що стало з фігуристкою Оксаною Баюл – першою олімпійською чемпіонкою незалежної України.

Тимощук з російською фанаткою, 2023 рік Фото: instagram.com/evgenia_vk

Також чутки про його виїзд з РФ спростувала колишня дружина Тимощука і мати двох його доньок Надія Навроцька, яка разом з дітьми живе у Німеччині. Жінка додала, що її "екс" їздить на відпочинок і чудово пересувається світом, і в Росії його ніхто не тримає.

"Умовно не тримає. Але Тимощук не виїде назавжди з Росії по декільком причинам. Бо, по-перше, куди йому виїхати? В Європу? Але тут є закони і вже не можна буде жити так, як Тимощук звик і так, як йому хочеться. Включаючи момент, що йому доведеться платити аліменти дітям. А в Росії можна сховатися, не платити. По-друге, для чого йому виїжджати? Йому в Росії платять величезну зарплату за незрозумілу роботу. Чому багато платять? Питання логічне. Тому що він потрібен Росії… Що він там ще робить? Живе з жінкою, старшою за нього і яка має двох дітей вже повнолітніх. Хлопця, якому більше 20 років, Анатолій відмазує від армії", - сказала Навроцька журналістам "НВ".

Читайте також: Батьки і рідні в Україні: що відомо про Василя Козаря, який став режисером шоу дружини Пєскова.

Тимощук з дружиною Анастасією Клімовою у червні 2023 року Фото: instagram.com/nastyaklimova

Також жінка розповіла, що Тимощук практично не спілкується з дітьми, яким зараз 13 та 14 років. За її словами, він не бачив доньок з 2017 чи 2018 року, хоча може телефонувати їм двічі на тиждень за рішенням суду.

"Він же хотів у мене забрати їх взагалі. По-російській схемі своїй. Він нібито пройшов тести в якогось психолога у дні, коли Тимощука навіть в Росії не було. Потім приїжджав сюди і казав: я нормальний, а її треба перевірити… В Німеччині таке не пройде, це не Росія. Мене ніяких прав не позбавили, але йому встановили цей режим спілкування з дітьми — дзвінки два рази в тиждень. Хоча до цього в нього не було режиму ніякого, спілкуйся скільки хочеш", - зазначила вона.

Надія додала, що Тимощук майже не дзвонить дівчаткам, рідко вітає з днем народження та постійно дурить.

"Каже: я вам куплю айпед, а вони просто вже сміються з нього. Якось, коли війна почалася, то вони питали за кого він. А Тимощук казав, що він не за Росію. Він їм набреше, що небудь і все, - розповідала колишня дружина зрадника. - Мені здається, він за три рубля маму рідну продасть. Йому зараз комфортно там. Він буде використаний Росією пізніше, а він не розуміє чи неусвідомлює цього. Або йому пофіг".

Читайте також: Втекла через Європу до Росії: Євген Кот розповів про цинічний вчинок Тетяни Денисової.

Надія Навроцька та Анатолій Тимощук з дітьми Фото: fanday.net

Сам Тимощук, коментуючи сайту фанатського руху "Зеніту" війну в Україні, яку називає "СВО", заявив, що "не все так однозначно", писали "Волинські новини".

"Те, що я мовчу про "СВО", не говорить про те, що я підтримую її чи ні. У кожного є своя позиція, моя – у тому, що не все так однозначно, тому я намагаюся про це не говорити", - заявив Тимощук.

Зрадник додав, що не відчуває різниці між українцями та росіянами, і повертатися в Україну поки не планує.

"Чи збираюся я повертатися в Україну після завершення війни? Поки що таких планів у мене немає. Подивимося, як буде в майбутньому. У Росії я вже живу багато років, діти тут ходять до школи. Я не бачу різниці між народами України та Росії. У нас у всіх однакове мислення та менталітет. "Зеніт" - мій дім, і я не збираюся звідси їхати. Поки мене все влаштовує", - заявляв Тимощук у грудні 2022 року.

Фото: Wikipedia

Що відомо про співачку Юлію Юрину, яка намагається змінити російське громадянство на українське.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття