Лайм

Дружина Віктора Павліка розповіла про "відкат у розвитку" і лікування маленького сина

Зірка соцмереж відповіла на питання, які цікавили підписників

Катерина Репяхова виховує сина Михайла, якому у червні цього року виповниться три роки. Раніше блогерка та дружина Віктора Павліка розповідала, що їхня дитина має затримку мовлення, і наразі вона поділилася подробицями лікування.

Зокрема, під час спілкування із підписниками в Instagram дівчина зазначила, коли зрозуміла, що Міші потрібно до лікарів. За її словами, це сталося у квітні минулого року - саме тоді малюк сильно захворів і стався "відкат у розвитку".

Читайте також: Є ризик раптової смерті: Віктор Павлік шокував дружину новиною про хворобу.

Фото: instagram.com/repyahovakate

"Міша до 1,5 року розвивався, як усі дітки. Потім сильно захворів і в нас стався відкат у розвитку. Повне усвідомлення прийшло у квітні 2023 року. Через тиждень ми вже були у невролога. Квітень 2023 року - Міші був рік і 11 місяців", - пише Репяхова.

Дружина Павліка зазначає, що наразі її син проходить лікування за педагогічним підходом, медикаментозне лікування молода мама не розглядає. "У Михасика немає органічних відхилень в головному мозку. В нашому випадку медикаментозне лікування виключене, тільки педагогічний розвиток. Якщо ви маєте на увазі стимуляцію, я проти цього. Ця тема не до кінця вивчена. Я не готова експериментувати на своєму синові", - відповіла Катерина на питання когось із юзерів про те, чому вона не лікує сина у невролога.

У блозі дівчина розповідає, що Міша займається з педагогами, а також відвідує заняття з розвитку, займається нейрокорекцією і плаванням з тренером.

"Говорить "мама", "ді (йди)", "дай". Повторює звуки (не завжди). Але найголовніше не те, що він говорить слова, а те, що він набагато краще розуміє звернену мову. Механічну пам’ять можна отримати завдяки стимуляції, але в нас інший шлях, - ділиться блогерка. - Мова — це не тільки відтворювати звуки (експресивне мовлення). Не менш важливим є імпресивне мовлення - розуміння почутого. Без другого не буде першого. Механічну пам’ять можна отримати завдяки стимуляції, але в нас інший шлях".

Читайте на тему: Полюбила ще в дитинстві: дружина Віктора Павліка розповіла, як стала фанаткою артиста.

Фото: instagram.com/repyahovakate

Наостанок зірка соцмереж звернулася до інших матусь, які зіштовхнулися з подібною ситуацією. Вона радить у такому випадку не відкладати лікування, адже тоді шанси на швидше одужання значно зростуть:

"Я сама знаю, як це складно усвідомити, але чим раніше ви допоможете вашій дитині, тим краще буде для всіх. Пластичність мовленнєвої зони кори головного мозку зберігається до трьох років. Відновити мовлення після трьох років дуже складно. Один спеціаліст ніколи не поставить діагноз вашій дитині - пам'ятайте про це".

Фото: instagram.com/repyahovakate

Нагадаємо, Михайла Павліка Катерина Репяхова народила у шлюбі зі співаком Віктором Павліком. Пара одружилася у 2020 році, а 15 червня 2021 року вони стали батьками. Також артист має дітей від попередніх стосунків.

Фото: instagram.com/repyahovakate

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували