Лайм

Що стало з Марією Шерифович - переможницею "Євробачення", яка обійшла Вєрку Сердючку

Співачка здійснила камінг-аут і стала мамою за допомогою сурогатного материнства

У 2007 році Вєрка Сердючка ледь не привезла кубок "Євробачення" в Україну: з піснею "Dancing Russia Goodbye" вона посіла друге місце, програвши переможниці Марії Шерифович лише 33 бали. Але якщо Сердючка і сьогодні залишається відомою зіркою "Євробачення", то співачці з Сербії не вдалося довго зберігати міжнародну популярність. Розповідаємо, як склалась її доля.

Читайте також: Як склалася доля Сальвадора Собрала – переможця "Євробачення", якому пересадили донорське серце.

Марія Шерифович на "Євробаченні-2007" Фото: Getty Images

На "Євробаченні-2007" Марія Шерифович виконала ліричну баладу "Molitva". Пісня ознаменувала дебют Сербії на конкурсі як незалежної держави, а також стала першою неангломовною композицією, яка виграла після перемоги Dana International у 1998 році з піснею "Diva".

Мало хто знає, але Сербія ніяк не відзначила успіх Марії Шерифович на "Євробаченні". Про це співачка сама розповіла у Twitter після того, як дізналася про нагороду Кончіти Вурст від Австрії у 2014 році.

"Кончіта отримала від своєї країни 2,5 мільйона євро! А я отримала коробку шоколаду! То чому б мені не зістрибнути з балкона? Уф!" - написала роздратована артистка.

Інші зірки наслідували її прикладу і розповіли про "подарунки", які вони отримали за свої досягнення. Наприклад, Емілія Кокіч, солістка групи Riva, яка виграла "Євробачення-1989" від Югославії, зізналася, що їм подарували настінний і наручний годинник.

Відсутність грошової винагороди, втім, компенсувала народна любов у Сербії. Коли співачка повернулася до Белграда, її вітав натовп із понад 70 тисяч людей. Шерифович купалася у променях слави, давала концерт за концертом, випускала альбоми та музичні кліпи.

Читайте також: Що стало з Олександром Рибаком - переможцем "Євробачення", який зізнався у багаторічній залежності.

Фанати зібралися на площі у Белграді, щоб привітати Марію Шерифович із перемогою на "Євробаченні-2007" Фото: Getty Images

У 2013 році в документальному серіалі "Сповідь" Марія розповіла про своє важке дитинство, і це зробило її ще більш відомою. Виявилося, що її батько був жорстоким алкоголіком, який регулярно бив маму співачки Веріцу, а також покинув її на 9-му місяці вагітності заради іншої жінки. Також Шерифович уперше зізналася, що є лесбіянкою.

"Я була з дівчиною, і це чудово. Знаю, що ви всі прийшли сюди за цим питанням. Можу сказати вам, що це чудово - мати стосунки з кимось, хто не лізе своєю бородою вам в обличчя", - пожартувала артистка.

Хоча надалі вона воліла не вдаватися до подробиць особистого життя, Марія Шерифович відкрито підтримала легалізацію одностатевих партнерств у Сербії.

Фото: https://www.instagram.com/serifovic/

Артистка завжди називала себе дуже ліберальною, але з її ім'ям пов'язаний гучний політичний скандал. Річ у тім, що у 2008 році вона виступила на передвиборчому мітингу, організованому Сербською радикальною партією – проросійською ультранаціоналістичною політсилою, яка була проти вступу Сербії до Євросоюзу та виступала за встановлення тісніших зв'язків із Росією. Марія Шерифович висловила жаль з цього приводу і заявила, що це була "не заява про політичну приналежність, а зобов'язання, яке оплачувалося". Тим не менш, через прикрий інцидент Єврокомісія поставила під сумнів її роль як посла Євросоюзу в "Рік міжкультурного діалогу".

Фото: https://www.instagram.com/serifovic/

Марія Шерифович, незважаючи на камінг-аут, завжди тримала особисте життя в таємниці від широкої публіки. "Якщо я публічна особистість, це не означає, що я громадський туалет, - висловлювалася вона в інтерв'ю. - Можете запитувати і писати, що хочете, а я можу відповісти на деякі питання про особисте життя. Але є чітка, хоч і не завжди помітна межа, що називається порядністю".

Читайте також: Що сталося з Кончітою Вурст - переможцем "Євробачення" в образі бородатої жінки, який лікувався від ВІЛ.

На тлі такої таємничості у грудні 2023 року Марія Шерифович розбурхала публіку тим, що стала матір'ю сина, народженого внаслідок сурогатного материнства. Дитина з'явилася на світ у Лос-Анджелесі та отримала ім'я Маріо. Народження малюка Шерифович тримала в найсуворішій таємниці, і про це знали тільки найближчі їй люди.

В інтерв'ю Blic артистка зізналася, що не змогла самостійно виносити дитину.

"Велике бажання мати дитину привело мене до цього дуже складного та відповідального процесу. Хоча я кілька разів намагалася виносити вагітність самостійно, через труднощі, які я переживала, мені це не вдавалося. Тож сурогатне материнство виявилося для мене, по суті, єдиним виходом, - розповіла Марія. - Мені дуже не хочеться публічно пояснювати медичні причини цього, але сурогатне материнство стало моїм єдиним вибором".

Процес вилучення яйцеклітин Марія Шерифович пройшла ще у 2021 році, і після генетичних досліджень лікарі сказали співачці, що вона має три здорові ембріони. Так народився Маріо - хлопчик із генами Марії Шерифович, якого виносила інша жінка.

Читайте також: Андрій Данилко розповів, чому у нього не склалося із сім'єю.

Фото: https://www.instagram.com/serifovic/

Син співачки народився у клініці Лос-Анджелеса, оскільки в Сербії сурогатне материнство не практикується. Через це їй довелося часто їздити до Америки. Разом зі своєю мамою Веріцею артистка була поряд із сурогатною матір'ю під час підготовки до пологів.

В інтерв'ю Шерифович розповіла, що обрала США, оскільки ця країна досягла найбільшого прогресу з погляду процедури сурогатного материнства, починаючи від догляду за жінками, які виношують дітей, і закінчуючи повним юридичним та психологічним супроводом усіх учасників процесу. Сьогодні Марія вважає Америку своїм другим домом як з особистих, так і з ділових причин.

Фото: https://www.instagram.com/serifovic/

Після народження сина Марія Шерифович вирішила серйозно присвятити себе його вихованню. Через це артистка завершила кілька проектів на сербському телебаченні. "Я хочу серйозно присвятити себе цьому, а не віддати дитину на піклування бабусь та дідусів", - висловилася вона.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни