Лайм

У Литві скасували концерт співачки LP, яка дякувала росіянам в худі з триколором

Литовці підтримують Україну та засуджують агресію РФ

У Литві скасували концерт американської співачки LP через її появу в худі з прапором Росії. Виступ зірки у місті Каунас був запланований на 4 березня, але концертний майданчик заявив, що він рішуче підтримує Україну і не потерпить меседжів на підтримку країни-агресорки.

Литовський мовник LRT зазначив, що Лаура Перголіцці кілька разів виступала в їхній країні і має чимало шанувальників, але після публікації зірки в одязі з триколором литовці почали закликати скасувати її майбутній концерт на каунаській "Жальгіріс Арені".

Читайте також: Мілош Бікович не зніматиметься в серіалі "Білий лотос": HBO розірвав контракт з актором-путіністом.

Фото: instagram.com/iamlpofficial

Спочатку керівник компанії Medusa Concert, яка займається організацією гастролей LP у Литві, заявив, що не скасовуватимуть концерт співачки у Каунасі.

"На якій підставі скасовується концерт? Тільки тому, що вона зустрілася з російськими фанатами? Очевидно, що такі дії не вчасно і не до місця. Люди тут реагують бурхливо, але ви маєте розуміти, що американці живуть відсторонено, вони не розуміють нашої ситуації .LP не висловлювала жодної підтримки Росії, вона просто емоційно реагувала на нібито приємну історію", - сказав він сайту tv3.lt.

Проте пізніше організатори випустили офіційний пресреліз, в якому йдеться, що "Medusa Concert рішуче засуджує російську агресію і завжди підтримувала, підтримує та підтримуватиме Україну". У компанії додали, що відео, що з'явилося в мережі, обурило їх так само, як й інших литовців.

Також у Medusa Concert заявили, що зв'язалися з LP і вона нібито усвідомила свою помилку та шкодує про свою необачність. "Вона ніколи не підтримувала країну-агресорку і всією душею вболіває за українців", - сказав організатор концерту співачки у Литві та побажав Україні перемоги.

Фото: instagram.com/iamlpofficial

Втім, представники "Жальгіріс Арени", де мав відбутися виступ зірки, повідомили, що концерт скасовується.

"Жальгіріс Арена" в Каунасі має чітку громадянську та ціннісну позицію – ми рішуче підтримуємо Україну. Після підтвердження фактів ми разом з організаторами заходу Medusa Concert прийняли спільне рішення про відміну концерту. Цим рішенням ми хочемо звернути увагу як LP, так і інших артистів, які планують заходи в Литві, що ми не потерпимо повідомлень на підтримку країни-агресора", - сказав Мантас Ведрікас, керівник відділу організації заходів.

Читайте також: Після публічної підтримки України: Тілль Ліндеманн з Rammstein випустив кліп з росіянами.

Нагадаємо, напередодні співачка LP (Лаура Перголіцці) записала звернення до росіян, в якому подякувала фанатам із країни-терористки за подарунок - худі з кораблем у кольорах прапора РФ та написом: "LP Russia Official".

Фото: instagram.com/iamlpofficial

Після хвилі негативних коментарів виконавиця хіта Lost on you видалила відео та записала нове, в якому не вибачилася, але звернулася до українських біженців.

"Я так пишаюся і вдячна моїм шанувальникам у всьому світі, і я знаю, що є українські біженці, і я хочу, щоб мої українські шанувальники знали, як сильно я вас підтримую. Я завжди підтримую вас, і я люблю вас", - сказала LP.

Варто зазначити, що на початку повномасштабної війни американська зірка багато разів виходила на сцену з прапором України, закликала зупинити війну та захоплювалася "хоробрими" українцями.

Фото: instagram.com/lp_in_ukraine_blog

Раніше в Італії українці зірвали концерт російського піаніста, який їздив виступати до розбомбленого Маріуполя.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня