Лайм

Застрягла без права виїзду: Аліна Шаманська у США повідомила про проблеми з візою

Зірка соцмереж поділилася, що планує робити далі

Блогерка Аліна Шаманська, яка знаходиться у процесі розлучення з колишнім чоловіком Русланом Ханумаком, у період повномасштабної війни разом із сином виїхала до США. Раніше у своєму блозі вона розповідала, що перебралася до іншої країни за туристичною візою, однак тепер із нею виникли проблеми.

Деталі зірка соцмереж повідомила в Instagram-stories. Зокрема, вона зауважила, що наразі їй потрібно переоформити свій тип візи, і дана процедура може затягнутися від пів року до кількох років. У цей період виїзд із Америки заборонений, через що вона може застрягнути там доволі надовго.

Читайте також: Колишня дружина екснардепа Арістова розповіла про їхнє розлучення і поїздку на Мальдіви під час війни.

Аліна ШаманськаФото: instagram.com/shamankaa

"За тур візою мені необхідно вилітати раз на пів року обов'язково. А цього разу так не станеться, тож я повинна починати переоформлювати свій тип візи, - пояснила Шаманська. - Ця процедура може зайняти від 5-6 місяців до декількох років. Покидати територію США в період оформлення заборонено, тобто я застрягну без права виїзду невідомо наскільки. Плюс до всього, це дорого".

Також у соцмережах, відповідаючи на питання підписників, Аліна додала, що не збирається оформлювати статус, пов'язаний із захистом чи біженством:

"Артура (син блогерки) довелося переводити на TPS, щоб оформити легальний статус, і головне – страхування. Зараз статус на розгляді… Вже більше п'яти місяців очікування. Я планую переоформити свою турвізу на візу 01 - це віза талантів та публічних людей, яка дає право літати необмежено туди-назад, та дає право на роботу, щоб я могла оформити монетизацію за перегляди відео в Інстаграмі, наприклад. Це - рідкісний тип візи, і більшість візових експертів ніколи навіть не мали справи з подібним".

Шаманська із сином АртуромФото: instagram.com/shamankaa

Нагадаємо, напередодні цієї ситуації інфлюенсерка хвалилася, що їй подобається перебувати у США саме за туристичним типом візи, і що вона не збирається її змінювати, в першу чергу з тієї причини, щоб не втратити можливість постійно виїжджати за кордон.

Окрім того, у блозі українка зазначала, що є доволі забезпеченою і може собі дозволити перебувати у чужій країні саме як туристка. Також раніше вона говорила, що не збирається оформлюватися по програмі U4U, однак і не заперечувала можливого подібного варіанту. Блогерка розповідала, що це також не потрібно для того, аби її син навчався в американській школі.

Читайте на тему: Дружина "Холостяка" Макса Михайлюка натякнула, що вони не будуть повертатися в Україну з-за кордону.

До слова, Єднання заради України (U4U) дозволяє громадянам України, які були переміщені внаслідок російського вторгнення, подати заяву та тимчасово перебувати в США. Це спрощений процес, яким керує уряд США. U4U надає "гуманітарний статус" - тимчасовий дозвіл на перебування в США терміном на 2 роки.

Шаманська розповіла про переоформлення візиФото: instagram.com/shamankaa

Про американську візу також раніше висловлювалася дружина шоумена Андрія Бєднякова Настя Коротка, яка мешкала у цій країні за туристичною візою. Вона пояснювала, що не стала оформлювати соціальну допомогу для біженців, щоб мати змогу виїхати з країни в будь-який потрібний їй момент.

"Ми вирішили не брати жодну допомогу. По-перше, це нечесно, тому що в нас є гроші, збереження, на які ми можемо собі дозволити поки що жити. Це нечесно, що ми будемо брати допомогу у країни, яка допомагає людям, які потребують допомоги. Ми забираємо у когось тисячу доларів на місяць, хоч ми маємо кошти жити", - коментувала Коротка перебування в Америці.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків