Лайм

Де зараз український комік Антон Лірник, який до повномасштабного вторгнення жив у Росії

Що відомо про життя та громадянську позицію шоумена

Антон Лірник - український комік, учасник "Дуету імені Чехова", створений разом із Андрієм Молочним, який кілька років тому переїхав до Москви і оскандалився своїми заявами про "натовп фашистів" у Києві. Після 2014 року шоумен активно знімався у Росії, а також будував кар'єру в Україні. Де зараз зірка "Ліги сміху" і що говорить про війну - далі у нашому матеріалі.

Читайте також: З гумористів у депутати: що стало із зіркою "Джентльмен-шоу" Олегом Філімоновим.

Антон Лірник Фото: ligasmeha.com

Антон Лірник народився у Кіровограді (нині Кропивницький). Закінчивши школу, вступив до місцевого педагогічного університету на факультет журналістики. Провчившись два курси, перейшов до іншого вишу, де опановував професію філолога. У рідному місті Лірник брав участь у команді КВК "Гольфстрім" та працював на місцевих телеканалах.

У 2000 році комік переїхав до Києва. У столиці Антон почав працювати на радіостанціях, вести авторську програму на телеканалі "Інтер" та писати сценарії для фільмів.

У 2003 році приєднався до команди КВК "Аляска". Там Антон Лірник познайомився з Андрієм Молочним, з яким у 2006 році створив комедійний проект "Дует імені Чехова".

Андрій Молочний і Антон Лірник Фото: instagram.com/molochnyi

Лірник брав участь у створенні української версії популярного російського стендап-шоу Comedy Club. Потім у складі Comedy Club Ukraine виступав разом із Молочним. У цей час комік працював над сценаріями українського комедійного серіалу "Таксі", а також займався його продюсуванням.

Після початку Росією війни на Донбасі та анексії Криму разом із Андрієм Молочним продовжував активно виступати в країні-агресорці на корпоративах та в московському Comedy Club.

Також він не припиняв будувати кар'єру в Україні. У 2015 році Лірник приєднався до складу журі гумористичного шоу "Ліга сміху", де займав там суддівське крісло два роки. Окрім цього разом із Дядею Жорою вів івенти в українських містах та паралельно знімався у російських проектах.

Читайте також: Куди зник ведучий Андрій Доманський: Слава Дьомін розповів про його від'їзд.

Антон Лірник і Дядя Жора у Харкові, 2019 рік Фото: instagram.com/dyadya_jora

На момент повномасштабного вторгнення Лірник перебував у Росії. 24 лютого 2022 року комік опублікував картинку із закликом зупинити війну, а в березні того ж року викликав негативний резонанс зверненням до Путіна.

"Володимире Володимировичу, я звертаюся до вас, бо тільки ви можете допомогти. У багатьох українських містах – гуманітарна катастрофа. Я говорю конкретно про маленьке місто Волноваха, це місто на сході України. Там люди перебувають у смертельній небезпеці жінки, діти, мирні жителі. Українська сторона готова зробити зелений коридор, але потрібна згода ДНР. Я прошу вас допомогти з цим", - написав шоумен.

Фото: instagram.com/lirnik

Це звернення обурило українців, у тому числі його колег в Україні. Катя Осадча тоді написала:

"А зупинити війну? Таке на думку не спало? Давайте відвеземо дітей і далі продовжимо знищувати Україну? Антон Лірник, сподіваюся, що ми ніколи не зустрінемося, інакше я за себе просто не ручаюся".

У червні 2022-го Антон Лірник виступав у Туреччині з "хорошими росіянами" та говорив, що кошти від концертів передавав до фонду допомоги українським дітям, які постраждали від війни.

Вже у вересні Лірник був помічений разом із путіністкою Ольгою Бузовою та зрадниками Сергієм Писаренком і Євгеном Нікішиним на лайнері для російських туристів, який курсує із Сочі в Туреччину.

Читайте також: Де зараз колишні актори "Дизель шоу" Писаренко і Нікішин, які повернулися в Росію під час війни.

Євген Нікішин, Антон Лірник, Ольга Бузова, Сергій Писаренко Фото: instagram.com

На початку 2023 року комік заявив, що переїхав до Туреччини, а у серпні привітав українців із Днем Незалежності.

"Минулого року я жив не те, що неповним життям, а на 20%. Решту займали переживання за сім'ю, близьких, друзів та всю мою країну. Путінська війна не просто вбиває людей, вона щодня потроху вбиває душі тих, що залишилися живими. Але я вчуся із цим боротися", - писав тоді Лірник.

Фото: instagram.com/lirnik

Зараз Антон Лірник їздить з гастролями Європою, де виступає зі стендапами російською, оскільки, за його словами, така його аудиторія. Але запевняв, що в майбутньому у нього з'явиться контент й українською.

В Україні у Лірника живе колишня дружина Лєра Бородіна, співзасновниця мережі салонів у Києві, та їхня донька Софія. Бізнеследі розповідала, що з нею комік зв'язувався у квітні 2022 року, а дитині дзвонив частіше. Згодом їхній зв'язок обірвався.

Дізнайтеся, що зараз із сином зрадниці Таїсії Повалій Денисом Повалій.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Моя безмежна любов: піарниця Сергія Танчинця підтвердила стосунки з музикантом

Сергій Танчинець зустрічається зі своєю піарницею Юліаною Корецькою - дівчина підтвердила стосунки з відомим виконавцем - фото