Лайм

Де зараз колишні актори "Дизель шоу" Писаренко і Нікішин, які повернулися в Росію під час війни

Обидва мовчать про війну та працюють на країну-окупанта

До початку повномасштабної війни в Україні в "Дизель шоу" знімалися російські гумористи Сергій Писаренко та Євген Нікішин. Коли 24 лютого 2022 року Росія розпочала вторгнення, обидва вони перебували у Києві. Актори застали вибухи російських ракет, а один сняряд пробив дах та стіну будинку, де Писаренко жив із дружиною-українкою та дітьми.

Фото: instagram.com/sergeypisarenko

"Через кілька днів після початку війни вивіз свою сім'ю з-під Києва до Таллінна. Весь час думав: а може дарма? Наше селище осторонь. Може пронесе... Не пронесло. Один бій змінив наше селище і наше житло", - писав колишній актор "Дизель-шоу" у нині видаленій публікації у Facebook.

Фото: Facebook

Також у мережі з'явилося відео, у якому Писаренко розповідає про загибель цивільних людей в Україні. Він закликав зупинити війну, але не називав при цьому Росію агресором.

Читайте також: До невпізнанності змінився у ЗСУ: куди зник телеведучий та колишній актор "Дизель шоу" Максим Неліпа.

"Ми бачимо все, як відбувається насправді. Не можна називати це спецоперацією, це війна справжнісінька. Над нами пролітали ракети, вибухали снаряди, ми бачили підірваний пологовий будинок, в якому мала народжуватися моя дочка. Сподіватися, що бомби летять у військові об'єкти - найбільша ілюзія. Гинуть цивільні люди, невинні діти. Тому зупиніть цю війну, ті, хто може. Інакше не буде ні Росії, ні України", - заявляв він у березні 2022 року.

На той час заступатися за "хороших російських" колег намагався Єгор Крутоголов - художній керівник "Дизель студіо".

"Сергій Писаренко та Євген Нікишин ніколи не поділяли путінські ідеї. У них не було цієї риторики, вони не вважали українців нацистами. Вони нормальні пацани, з якими ми товаришуємо років 15-20, і ніколи у них не було якихось імперських поглядів на Україну. Вони майже наші. Сергій сказав, що залишиться в Україні, і як був актором "Дизель Шоу", так і продовжить", - запевняв він.

Фото: instagram.com/sergeypisarenko

Незабаром, однак, з'ясувалося, що Писаренко та Нікишин благополучно повернулися в Росію та продовжили працювати зі своєю командою КВК "Уездный город". Крутоголов висловив розчарування, але спробував виправдати поведінку російських артистів "страхом за родини".

"Писаренко в Естонії, наскільки я знаю, а Женя повернувся до Росії. Я їх не засуджую, бо жодного поганого слова про Україну я від них не чув. Я знаю, що вони бояться. І бояться не лише за свою дупу, а за свої сім'ї. Їм є чого боятися, думаю. Вони з радянських часів звикли жити у страху від влади, і їх це влаштовує", - сказав він у "Гончарова Подкаст".

Читайте також: Не їде через дітей: актриса Катерина Кузнєцова розповіла, чому Тоня Паперна залишається у Москві.

Фото: facebook.com/pabaduba

У РФ, проте, актори не виглядали наляканими. Писаренко видалив зі своєї сторінки у Facebook майже всі згадки про війну в Україні. Разом із Нікішиним та іншими колегами він виступав на круїзному лайнері, який курсував із Сочі до Туреччини та Єгипту. Більше того, у лютому 2023 року Сергій Писаренко показав своє справжнє ставлення до України. Гуморист дав російському виданню "СтарХіт" такий коментар :

"Коли почалися бойові дії на території України, ми з Євгеном знаходилися в Києві на зйомках "Дизель-шоу". Ми вирішили якнайшвидше покинути країну. Цей нещасний випадок стався на кордоні України та Угорщини. Спецслужби України буквально під дулами автоматів змусили нас сказати кілька речень проти спецоперації. У ролику видно, що ми знаходимося у відділенні поліції, за нами ростомір, Женя стоїть у напівнепритомному стані, - заявив Писаренко. - Я не емігрував до Естонії. У цій країні живуть мої родичі, тому я туди їздив. Я народився в Магнітогорську і люблю Росію. І нікуди переїжджати з неї не збираюся".

Фото: facebook.com/pabaduba

Слова Писаренка підтверджуються його діями. Разом із Нікішиним вони продовжують розважати росіян у круїзах, дають концерти у російських містах, знімають рекламу для Газпрому, охоче працюють на одній сцені з російськими артистами-путіністами, які відкрито підтримують війну в Україні: Юлією Савічєвою, Ігорем Тальковим-молодшим та іншими. Про це Писаренко розповідає в одній із заборонених в Україні соцмереж. Також він підтвердив, що живе у Москві, назвавши її своєю домівкою.

Раніше актриса Катерина Кістень здивувала заявою, що росіяни у Швеції страждають більше, ніж українці.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також