Лайм

Виїхав з України та співає російською: де зараз Андрій Запорожець - SunSay з гурту 5'Nizza

Про війну в рідній країні артист висловлюється нечасто

Андрій Запорожець – український виконавець, фронтмен гурту SunSay та учасник гурту 5'Nizza. Артист має неоднозначну репутацію через концертну діяльність в окупованому Криму та РФ після 2014 року. Детальніше про його погляди, ставлення до війни в рідній країні, а також нинішнє місцезнаходження – читайте далі на сторінці.

Читайте на тему: Подорожує по світу та співає російською: де зараз український співак Олег Кензов.

Андрій ЗапорожецьФото: instagram.com/sunsay_official

У перші місяці повномасштабного вторгнення, у квітні 2022-го, лідер гурту SunSay заявляв, що залишається в Україні та не розглядає для себе більше гастролі в країні-агресорці. Також тоді він повідомив про наклеп з боку російських агентств, які анонсували його концерти на території РФ.

"Я зараз перебуваю в Україні. Вся інформація про концерти на території Росії – це брехня. Я не знаю, кому це потрібно, і навіщо ви це робите. Це буде на вашій совісті!" – говорив музикант у своєму зверненні.

Пізніше з’ясувалося, що Запорожець виїхав з України, і наразі мешкає в Індії - саме це місцерозташування можна побачити в його профілі в Instagram. Схоже, що у цій країні виконавець живе разом зі своєю дівчиною, співачкою Ліною Міцукі – колишньою учасницею гурту Real O.

Фото: instagram

Андрій Запорожець зі своєю дівчиною Ліною МіцукіФото: instagram.com/lina_mitsuki

Про повномасштабну війну, яка триває вже майже два роки, уродженець Харкова говорить небагато. Так, у його блозі можна знайти лише кілька згадок про рідну країну. Наприклад, влітку 2022 року чоловік висловився про ціну свободи України:

"Свобода України виборюється жахливою ціною. Наша сила в єднанні, у любові. Допомагайте один одному, захищайте один одного. Немає чужих дітей, ми всі зараз одна сім’я. Дякуємо нашим захисникам, лікарям, волонтерам, усім нашим людям, дякуємо таким світлим та неймовірно сміливим маленьким героям!".

Читайте також: Пісня - не висміювання: Бабкін відповів на критику "Зради" і вибачився перед військовим.

Фото: instagram.com/sunsay_official

Тим часом російські шанувальники відгукувалися про музиканта як про "людину світу", для якої музика не має кордонів. Про це фанати SunSay заявляли на тлі виходу пісні Сергія Бабкіна "Победная". У композиції артист заспівав про "малого", якого послав до Росії, щоб "вбити царя" і зрівняти із землею Червону площу. Бабкін звернувся до нього: "Малый на тебя надежда, малый. Нас таких, как ты, навалом, но ты один из тех редких нахалов, что не при каких делах не умрет".

Юзери закликали Бабкіна "брати приклад" з його напарника по гурту 5'Nizza Андрія Запорожця:

"Сергій, я шоці! Одне питання: "Навіщо?". Ви тільки більше підливаєте у вогонь ворожнечі між людьми! Не всі ж у Росії підтримують війну! Не можна всіх під один гребінець рівняти! Краще беріть приклад з вашого напарника по 5'Nizza, Sun - людина світу!" - обурювався росіянин в коментарях.

Бабкін не став відмовчуватися та прокоментував ситуацію: "Пісня – звернення з проханням до справедливості, щоб вона дала по п*пі конкретним людям. Конкретним, розумієте? Жаль, що ви не бажаєте того ж. І я не людина світу. Я – українець, мій дім – Україна!".

гурт 5ʼnizzaФото: instagram

Однак, попри розбіжності у поглядах, гурт 5'nizza дає концерти за кордоном російською, через часто наривається на критику. Наприклад, комік та сценарист Олександр Еллерт присоромив музикантів за виконання пісні "Солдат" у Лос-Анджелесі.

"У ході концерту дует виконав свій старий хіт "Солдат" російською. Його активно підспівували слухачі у залі, серед яких були й громадяни країни-терористки, - заявляв Еллерт у серпні минулого року. - Я було почав підспівувати, але зупинився, бо який я нах*й солдат? Бабкін і Запорожець на сцені теж ніякі не солдати. Та і 600 підпитих людей у центрі Hollywood, які співають "Я знаю свое дело, мое дело - стрелять, чтобы пуля попала в тело врага". Це що за маячня? Що це за сюр та стид?"

Читайте на нашому сайті: Де зараз Потап: артист показався в Латинській Америці та пожалівся на ненависть та негатив.

Сергій Бабкін і Андрій Запорожець - учасники гурту 5ʼnizzaФото: instagram.com/5nizza_official

Восени 2023 року також стало відомо, що до закордонних заходів Сергія Бабкіна і Андрія Запорожця причетні росіяни. Тоді журналісти дізналися, що послуги з організації благодійних європейських концертів надавала промоутер Somewhere Show. Компанія називала себе "міжнародною", проте вела свою комунікацію російською мовою. Більшість артистів, чиї концерти вони влаштовують, - росіяни, які їздять світом із "антивоєнними" закликами. Сплатити квитки на деякі концерти (наприклад, гурту "Пошлая Молли") можна було у тому числі і російськими рублями.

Згодом концертна директорка Сергія Бабкіна та гурту 5'nizza Сніжана Бабкіна зазначила, що один з запланованих концертів у Празі дійсно організований росіянином Іллею Островським.

"Наш давній друг і колега Ілля Островський народився і виріс у РФ, але вже багато років є громадянином Ізраїлю, де постійно проживає. Він займає антивоєнну та антипутинську позицію та активно допомагає боротьбі України всіма доступними йому засобами, зокрема організацією концертів, гроші з яких йдуть на ЗСУ, - йшлося у заяві Бабкіної.

Нагадаємо, після початку повномасштабної російсько-української війни Бабкін разом з дружиною та дітьми виїхав за кордон. Повідомлялося, що родина живе у Німеччині. Також музикант продовжує гастролювати за кордоном, даючи концерти з благодійною метою.

  • Також дізнайтесь, ууди зник і як зараз виглядає український продюсер та співак Дмитро Клімашенко: фото.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків