Лайм

Стався розлом: зірка "Сватів" Феклістов висловився про ставлення своїх колег-путіністів до України

Знаменитість живе в Іспанії і не розглядає повернення в РФ

Російський актор Олександр Феклістов, відомий за роллю Сан Санича в українському серіалі "Свати", - один з небагатьох, хто підтримав нашу країну після 24 лютого 2022 року. У новому інтерв'ю чоловік прокоментував позицію колег, які не збираються засуджувати кровопролитну російську агресію проти України.

Під час розмови з ведучим YouTube-каналу "И грянул Грэм" знаменитість заявив, що актори з популярного проекту ще до початку повномасштабної війни не хотіли сприймати українців як незалежний народ, що має свою мову та культуру. Він зауважив, що росіянам значно простіше і далі піддаватися впливу "імперських ідей", які продовжує насаджувати влада Кремля. Тому, за словами чоловіка, актори РФ на чолі з Добронравовим, Железняк, Тетяною Кравченко та іншими путіністами, проявили подібну антиукраїнську позицію набагато раніше, а не лише зараз.

Читайте також: Культура у нас спільна: зірка "Сватів" Железняк заговорила про "дружбу" між Україною та Росією.

Олександр ФеклістовФото: instagram

"Яке божевілля? Хтось вважав, що Україна – не країна, навіть знімаючись там. Це до питання болючої імперської свідомості. Яка Україна – країна, яка мова українська? Нащо це все? Давайте жити, як жили. Люди вважали так, навіть мило спілкуючись із українцями", - говорить Феклістов.

Олександр також додав, що росіяни демонстрували зневажливе ставлення до колег з України навіть до 2014 року, ще до того, коли росіяни окупували Крим та частину Донеччини. "Ми сперечаємося, ми розмовляємо, ми сваримося. Але це чітко поділ усередині людей. Розлом стався. Що з цим робити? Не знаю", - сказав зірка.

Як відомо, антиросійська позиція Феклістова призвела до того, що він залишився без роботи на батьківщині, а також не захотів виступати для російських загарбників. Через відмову змінити свою думку чоловік виїхав до Іспанії, де наразі мешкає.

Читайте на тему: Акторка-путіністка Раїса Рязанова обізвала Зеленського і заявила, що українці самі затіяли війну.

кадр із серіалу "Свати"Фото: instagram.com/smorkovkina

На початку повномасштабної війни, у квітні 2022 року, Феклістов записав відеозвернення, у якому звернувся зі словами підтримки до українців, а також зізнався, що відчуває сором за своїх громадян:

"Любі мої українські колеги. З ким я працював, хто мене пам'ятає. Хочу вам висловити слова солідарності. Ми тут в Росії відчуваємо, звичайно, неймовірний сором у зв'язку з тим, що сталося. Але це все дрібниці порівняно з тим, що терпить зараз Україна"

Актор зіграв в одну з головних ролей в "Свати" – Сан-санича Берковича, телевізійного чоловіка Ольги Миколаївни, роль якої дісталася Ользі Артем'євій. До слова, російська акторка з червня 2017 року внесена до бази "Миротворець" за свідоме порушення державного кордону України, незаконну гастрольну діяльність в окупованому Росією Криму.

актори серіалу "Свати"Фото: instagram.com/korolevainna

Також у числі тих, хто продемонстрував солідарність з Україною, виявився Андрій Бірін, що зіграв нареченого Жені Ковальової, англійця Джека.

"Можу вам сказати, що мене дуже підтримав Андрій Бірін – мій наречений "сватовський". Він від першого дня зі своєю дружиною мене дуже підтримали. Звернення Олександра Феклістова ви бачили. Я його публікувала. А решта мовчать", - коментувала його позицію акторка Анна Кошмал, яка зіграла роль Жені Ковальової.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ