Лайм

Сталева леді: українка на "Міс Світу" представила головну вечірню сукню для конкурсу

Ще один конкурсний образ учасниці з України

9 березня в Індії відбудеться фінал конкурсу "Міс Світу-2024", Україну на якому представляє 19-річна студентка Софія Шамія. Головною вечірньою сукнею українки стане символічне вбрання, натхнене монументом "Батьківщина-Мати" та його торішньою реконструкцією.

Як розповіли на сторінці "Міс Україна" в Instagram, автором образу "Сталева леді" став український дизайнер Андрій Анікєєв. В оргкомітеті наголосили, що модельєр прагнув створити сукню, яка передасть незламний, як сталь, дух українців.

Читайте також: Після скандалу на "Міс Європи" стало відомо, що Росію не допустили до конкурсу "Міс Світу".

Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

"Натхненням стала подія, яка має велике національне та символічне значення в історичному контексті для нашого народу - зміна символіки на щиті величного монументу з рядянської - на Тризуб незалежної України. Цей визначний момент - важливий інструмент для привернення уваги молодого покоління до символів національної ідентичності", - сказала голова комітету Вероніка Щіпцова.

Ключова деталь образу "Сталева леді" - корсет, який складає перше враження металевих лат, підкреслює монолітність статуї, передає її блиск та срібло.

Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

Основу сукні становить сітчаста тканина, усипана кристалами Swarovski, яка у поєднанні з блискітками створюють соти, що нагадують візуал кольчуги.

"Неочікуваною трансформацією образу є зняття цих лат. І вже перед нами відкривається інша сторона жінки: тендітна, витончена, чутлива. Тут ми бачимо корсет, розшитий камінням на тілесній сітці, і войовнича кольчуга перетворюється на вишукане одіяння. Шовкові крила-полотна, які струменіють хвилями донизу, додають нову фактуру образу, невагомість та легкість", - додали організатори "Міс Україна".

Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

"Міс Світу" – міжнародний конкурс краси, який проводиться щороку. Захід входить у "велику четвірку" конкурсів краси поряд з "Міс Всесвіт", "Міс Інтернешнл" та "Міс Земля". У 2024 році захід проходить в Індії з 18 лютого по 9 березня.

Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

Раніше Софія Шамія показала національний костюм для "Міс Світу-2024". Представниця України виступить на конкурсі у вбранні, створеному за мотивами "Лісової пісні".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита