Лайм

Половина їхньої суті - це Росія: Алан Бадоєв висловився про Софію Ротару, яка мовчить про війну

Режисер прокоментував позицію народної артистки України

Софія Ротару має велику аудиторію шанувальників, проте публічно російську агресію в Україні не засуджувала. Раніше мовчання народної артистки прокоментував її концертний директор, а тепер щодо позиції співачки висловився кліпмейкер Алан Бадоєв.

В інтерв'ю Дмитру Гордону режисер висловив думку, що якщо Ротару не зробила жодних заяв на початку повномасштабної війни, то вже, мабуть, й не зробить. При цьому Бадоєв не засуджує артистку, на піснях яких виросло кілька поколінь, але каже, що вона перестала бути для нього кумиром.

Читайте також: Вийшло не з першого разу: ЗМІ розкрили, як онук Софії Ротару виїхав за кордон під час війни.

Фото: instagram.com/alanbadoev

"Деякі кумири перестають для тебе бути кумирами. І не тому, що ти засуджуєш. Хто я? І чому я матиму право раптом обговорити Софію Михайлівну Ротару? Та ніколи в житті я собі цього не дозволю. Але орієнтуватися на її вчинки я теж собі не дозволю. І навіть більше, чи буду я із захопленням чути цю музику? Трохи магії та сили в ній втратилося", - сказав Бадоєв.

Кліпмекейр зазначив, що Ротару входить до числа великих людей, суть яких на половину "складається з Росії".

"Софія Михайлівна залишилася в тій епосі. Вона не перейшла в нову епоху й уже не перейде. Вона все ж таки звідти, розумієте? І таких дуже багато людей – великих, чудових людей, але у них 50% їхньої суті – це Росія. По-любому. Тому ти або з коренем це вириваєш і кажеш: "Я тут є, спирайтеся на мене. Я робитиму все в цій війні для своєї країни". Або ти думаєш по-іншому: “Я вже багато чого зробила і мені достатньо років, і я не зможу зараз поділити свій мозок навпіл, наприклад. Я хочу жити так, як я хочу жити", - сказав Алан.

Читайте також: Сестра Софії Ротару розповіла, де живе співачка під час війни разом зі своїм сином Русланом.

Фото: instagram.com/sofiarotaru.official

Нагадаємо, до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Софія Ротару виступала в країні-агресорці, а у 2017 році співала на дні народження глави Чечні Рамзана Кадирова. У 2021 році народна артистка отримала нагороду від Володимира Зеленського "Національна легенда України".

Після 24 лютого 2022 року Ротару не зробила жодної заяви щодо збройного нападу Росії на Україну, але зрідка реагує в Instagram Stories на військові злочини росіян. Всі "історії" співачка залишає без підпису, лише супроводжує емодзі розбитого серця.

Раніше репер у ЗСУ Ярмак різко розкритикував Софію Ротару, яка співала Кадирову українську пісню.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото

Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна

Анна Алхім заявила, що перейде на українську, коли від неї всі відчепляться, а також зазначила, що Путін продовжує нагинати весь світ