RU  UA

Дізнатися

Чи треба святкувати 8 березня: українські зірки поділилися думками та привітаннями

Що про цей день думають знаменитості

Дискусії про те, чи треба в Україні святкувати 8 березня, ведуться в суспільстві вже не перший рік. Знаменитості у Міжнародний жіночий день поділилися своїми думками з цього приводу і нагадали головну суть цього дня.

Читайте також: Зі святом 8 березня: красиві привітання для жінок своїми словами.

Маша Єфросиніна

Телеведуча зізналася, що сьогодні вона не чекає на малюнок від сина та на букет від чоловіка, оскільки для неї 8 березня - не про святкування. "Це привід вкотре згадати, який складний і тернистий шлях подолали жінки світу, щоб ми мали доступ до базових прав людини. Могли навчатися, голосувати, працювати на колись "виключно чоловічих" посадах, претендувати на гідну оплату праці", - написала вона в Instagram.

"Рівність і повага - це не про неголені пахви, а про можливості вибирати, якою ти хочеш бути. Обирати і бути нею. Вибираєш ходити на підборах - ходи, вибираєш керувати заводом - керуй, вибираєш бути матір’ю - будь, вибираєш не народжувати - не народжуй, вибираєш захищати свою країну на війні - захищай. Ключ до всього - ТИ", - наголосила Єфросиніна.

Фото: instagram.com/mashaefrosinina

ALYOSHA

Співачка нагадала, що Міжнародний жіночий день виник як символ боротьби жінок за рівні права та соціальну справедливість.

"Перша масштабна акція з нагоди цього свята відбулася у 1908 році у США, коли тисячі жінок вийшли на вулиці Нью-Йорка, вимагаючи скорочення робочого дня, підвищення заробітних плат та право голосу. Пізніше, в 1910 році, на Міжнародній конференції жінок у Копенгагені, німецька соціалістка пропонує встановити Міжнародний жіночий день. У наступному році, в 1911 році, Міжнародний жіночий день відзначили вперше у 17 країнах світу. З того часу 8 Березня став символом боротьби за права жінок, визнання їх досягнень та вшанування ролі жінки в суспільстві. Сьогодні це свято відзначається у багатьох країнах світу як день, присвячений жінкам, їхнім досягненням і внеску у суспільний прогрес, - написала виконавиця. - Тому, щоб це не залишалось радянським відбитком, потрібно знати історію цього дня".

Фото: instagram.com/alyoshasinger

alyona.alyona

"Сьогодні, 8 березня, відзначається Міжнародний жіночий день. Цей день не просто про жіночність та увагу до жінок, це про боротьбу. Боротьбу за свої права, а в Україні ще й боротьбу за своє життя та життя інших", - написала реп-виконавиця та розповіла, хто для неї є символом сильних жінок – сім'ї захисників "Азовсталі".

"Вони вже більше 600 днів, кожного дня, виборюють наших героїв, як чоловіків, так і жінок, з російського полону. Роблять абсолютно все, що в їхніх руках, аби військові та цивільні повернулися додому до своїх родин. І ми з вами можемо їм допомогти", - зазначила співачка.

Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

Наталка Денисенко

Акторка виклала спокусливе відео та звернулася до українських жінок.

"Посестри! Жінки! Вітаю всіх. Як добре що у нас є Міжнародний жіночий день. Завдяки цьому дню, ми має право на все в цьому світі! Право голосувати, працювати, вдягати і говорити те що ми хочемо, бути повноцінним партнером, а не просто "власністю" свого чоловіка! Бажаю нам всім бути чуйними і добрими одна до одної , виховувати в собі якомога більше любові, і не забувати що насправді означає "бути ЖІНКОЮ", - написала артистка.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення НАТАЛКА ДЕНИСЕНКО (@natalka_denisenko)

KOLA

"Кожна жінка має свій аромат, свій стиль, характер, погляд, усмішку, свої думки, своє кохання, свої риси обличчя. І ось це "свій, свою, свої" геть у всіх різне! Але є щось спільне у всіх жінок - це краса не зовні, а всередині, адже саме від неї і залежить енергія жінки, наскільки вона потужна та прекрасна! Бажаю всім дівчатам постійно розвивати в собі саме внутрішню свою красу, дбати про неї та вміло поєднувати з зовнішньою!", - написала співачка.

Фото: instagram.com/kola__official

Анна Трінчер

"Жінки - чарівні, чаруючи, сильні, незалежні, незламні. Ті, що надихають, окриляють, руйнують стереотипи, зрушують стіни. Такі тендітні і водночас ті, що мають цілий всесвіт в собі. Дуже хочеться сьогодні побажати не квіточок і тюльпанів, а внутрішньої опори, гармонії. І, памʼятайте, МИ У СЕБЕ Є. Тож давайте підтримувати одна одну, виховувати жіночу солідарність, робити одна одній компліменти, захищати, заступитись, бути поруч", - закликала виконавиця.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширений користувачем @annatrincher_official

Ольга Сумська

Акторка показала фото з чоловіком і написала: "Як не крути, а відчуття свята 8 березня залишається в душі… Вітаю жіноцтво! Натхення, рідні!"

Читайте також: Красиві привітання з 8 березня українською мовою: картинки з квітами, віршами та прозою.

Фото: instagram.com/olgasumska

Злата Огнєвіч

"Бути жінкою. Все, що інші очікують від тебе, стосується лише їх самих. Ти - це ТВОЇ власні відчуття та очікування", - написала співачка.

Фото: instagram.com/zlata.ognevich

Наталка Карпа

Співачка показала зворушливий сюрприз від чоловіка-військового Євгена Тєрєхова. "Він завжди вмів дарувати тонни квітів. Був період, коли я вже почала сваритись, бо то ж сімейний бюджет "спущений на маркетинг". А тепер, коли квіти долітають з лінії фронту… це дуже цінно!", - написала співачка.


Переглянути цей допис до Instagram

Наталка КАРПА (@natalkakarpa)

Світлана Тарабарова

"Рівні права і повага. Начебто так не багато, але це й досі є мрією багатьох жінок в різних частинах світу... Не забувайте про головне. А квіти...? Квіти ми можемо самі купити собі в будь-який день", - звернулася вона. до українок.

Фото: instagram.com/tarabarova

Юлія Саніна

Солістка The Hardkiss написала : "Жити своє життя, як хочу. Мати рівні права і можливості. Вдячна жіноцтву і сестринству за складний пройдений шлях, який продовжувати і нашому поколінню".

Фото: instagram.com/the_hardkiss

Дізнайтеся також, як не варто вітати жінок із 8 березня: такі слова вже давно не актуальні.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Які шанси на перемогу у "Євробаченні-2024" має Україна напередодні другого півфіналу: новий прогноз

Букмекеры обновили прогнозы относительно победителя Евровидения 2024 – alyona alyona и Jerry Heil на третьем месте, на первом Baby Lasagna

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекеры обновили свои ставки на победителя "Евровидения-2024" - перво место занимает Хорватия, Украина - четвертое

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представитель Финляндии Windows95man показал эпатажный номер в первом полуфинале "Евровидения-2024"