Лайм

Вчинила шахрайство і стала фанаткою Росії: як склалася доля актриси Орнелли Муті

Орнелла Муті свого часу була однією з найпопулярніших актрис Італії, а у списку її ролей - "Приборкання норовливого", "Шалено закоханий", "Народний роман", "Я і моя сестра", "Ніхто не ідеальний" та інші успішні фільми 1970-1980-х років.

Орнелла Муті у молодості Фото: https://www.instagram.com/ornellamuti/

Красою Муті захоплювалися фанати в усьому світі, але зараз 68-річна знаменитість живе з репутацією, геть зіпсованою зв'язками з Росією, Володимиром Путіним та режисером-пропагандистом Нікітою Міхалковим. Розповідаємо, що до цього спричинило.

Читайте також: Жерар Депардьє засудив свого друга Путіна за "шалені ексцеси" в Україні.

Орнела Мутті з путіністом Микитою Міхалковим у 2017 році Фото: Getty Images

Орнелла Муті народилася в Італії, але має російське коріння. Її бабуся та дідусь по матері жили в Санкт-Петербурзі, а себе актриса називала наполовину італійкою, наполовину росіянкою.

"Моя бабуся була росіянкою, але мала й інше етнічне коріння. Коли вони покинули Росію, то не змогли повернутися. У моєї мами завжди було сильне бажання приїхати до Росії, і вона розділила його зі мною. Я люблю думати про своє коріння, це моя душа, тому я завжди відчувала велику прихильність до Росії", - говорила Муті в інтерв'ю російському пропагандистському ЗМІ у 2013 році.

Тоді ж вона зізналася, що має велике бажання працювати в РФ, вивчати російську мову, а також не проти отримати російське громадянство. Паспорт держави-агресора Орнелла Муті так і не прийняла, але регулярно навідується до Москви, де у 2016 році купила житло – елітну квартиру біля Храму Христа Спасителя, головного собору Російської православної церкви, яка благословляє окупантів на вбивство українців.

Читайте також: Як зараз виглядає зірка мильних опер Вероніка Кастро: скандал ледь не зруйнував її репутацію.

У Росії у Муті є нерухомість, вона регулярно їздить туди виступати та бере участь у місцевих фестивалях Фото: https://www.instagram.com/ornellamuti/

Цікаво, що бажання заробляти гроші в Росії підштовхнуло Орнеллу Муті до порушення закону. У 2017 суд Трієста засудив актрису до 6 місяців ув'язнення та штрафу в 500 євро за шахрайство і підробку документів. Справа в тому, що в 2010 році у Муті була запланована вистава в Театрі Верді, де вона мала зіграти головну роль і отримати гонорар у розмірі 24 тис. євро. Напередодні виступу актриса раптово заявила про хворобу, і своїм колегам у театрі надала медичну довідку про те, що у неї "гострий ларинготрахеїт із лихоманкою, кашлем та хрипотою". Лікарі нібито приписали Муті відпочинок та мовчання протягом 5 днів, але насправді вона вирушила до Росії, де відвідала гала-вечерю з Володимиром Путіним.

У в'язницю Орнелла Муті так і не потрапила: вона відкупилася штрафом 30 тис. євро театру, який підвела заради російського диктатора. Вирок актриси остаточно підтвердив Касаційний суд у 2019 році.

Орнелла Муті у Москві у березні 2024 року Фото: https://www.instagram.com/ornellamuti/

Коли у 2022 році Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, журналісти запитали Орнеллу Муті, що вона думає про війну. Актриса заявила, що війна – це погано, але визнати Росію та Путіна агресором відмовилася.

"Я наполовину росіянка, і це питання, яке мене не стосується. Я дуже люблю росіян, і вони люблять мене. Мені шкода. Війна – це завжди неправильно", – сказала вона. На запитання журналіста, хто агресор, а хто жертва, акторка похитала головою і нічого не відповіла.

Читайте також: Не лише дочка Сумської: у когось із зірок родичі живуть у Росії, мовчать чи підтримують війну.

У 2024 році Орнелла Муті продовжує їздити до Росії, виступає в російських театрах і освідчується в любові до країни-агресора. У березні актриса прилетіла до Москви на місцевий тиждень моди, де працювал її 49-річна дочка Найка Рівеллі. Муті повідомила, що планує написати книгу про своє життя та російське походження.

Орнелла Муті у Сочі у березні 2024 року Фото: https://www.instagram.com/ornellamuti/

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото