Лайм

Куди зникла Альона Вінницька, яка на початку повномасштабної війни розповідала про чоловіка в ТРО

Співачка не з'являється у соцмережах і не дає інтерв'ю

Альона Вінницька – українська співачка, композиторка, авторка пісень, перша учасниця жіночого поп-гурту "ВІА Гра". Виконавиця співала в дуеті з Надією Мейхер, чий чоловік під час великої війни продовжує вести бізнес у Росії.

Читайте також: Санта Дімопулос похизувалася, як гуляє на вечірці доньки російського олігарха.

Альона Вінницька Фото: instagram.com/alenavinnitskaya

Альона Вінницька (справжнє ім'я – Ольга Вінницька) народилася 27 грудня 1974 року а Києві. Музикою займається змалку, сама освоїла гітару.

У 2000 році Дмитро Костюк запросив співачку у проект "ВІА Гра". Після проходження кастингу до гурту додали Мейхер, а Вінницьку зробили основною вокалісткою. Того ж року виконавиці випустили дебютну пісню "Попытка №5", яка згодом стала "візитівкою" гурту.

Перший склад "ВІА Гри" - Вінницька і Мейхер Фото: instagram.com/alenavinnitskaya

У 2002 році через вагітність Мейхер до "ВІА Гри" приєдналася Анна Сєдокова, яка нині заплющила очі на геноцид українців і живе в Росії. У січні 2003 року Вінницька покинула колектив, а на її місце взяли Віру Брежнєву.

Того ж року Альона почала виступати сольно, проте невдовзі поскаржилася на проблеми з ментальним здоров'ям. Пізніше співачка розповідала, що 20 років насиченої кар'єри привели її до "вигорання", і вона була змушена взяти тайм-аут. У цей час Вінницька проходила терапію у психіатра.

Читайте також: Віра Брежнєва відповіла, чому їй не соромно за роки життя та роботи в Росії.

Після трьох років роботи в гурті співачка розпочала сольну кар'єру Фото: instagram.com/alenavinnitskaya

"У мене було багато різного... спочатку стрес, потім почалася депресія. Потім я лежала в психіатричній лікарні. Я працювала не з психологами, а з психіатрами, настільки мені було погано. Сиділа на антидепресантах", - розповідала артистка у 2019 році.

У той період співачка була на межі розлучення з чоловіком Сергієм Большим, який був її продюсером. Деякий час пара не жила як сім'я, але продовжувала співпрацювати. Окремо Вінницька і Большой жили понад два роки. Після терапії співачка вирішила дати шлюбу другий шанс.

Альона Вінницька з чоловіком Фото: instagram.com/alenavinnitskaya

Також співачка повернулася й до медійного життя, але вже в ролі ведучої - вона почала вести "Зірковий шлях". Однак згодом закинула і цю професію, а також зникла з публічного простору.

Альона Вінницька з співведучим "Зіркового шляху" Олександром Скічком Фото: instagram.com/alenavinnitskaya

Після початку повномасштабного вторгнення Вінницька дала єдине інтерв'ю, в якому заявила, що її чоловік приєднався до ТРО, а сама вона вирішила не евакуюватися з Києва через хвору матір.

"Дуже боялися люди у Києві перебувати. Потім, коли вже багато людей почали їхати, ми почали думати, може й нам кудись поїхати. Але мама сказала, що нікуди не поїде. Тим більше, що вона зі здоров'ям у зоні ризику, і мені просто страшно було її кудись везти, - розповідала співачка на початку березня 2022 року. - Усі наші, хто виїжджав, нам дзвонили, казали, що жахлива дорога, дуже важко і тяжко на кордоні, люди по 10-17 годин стояли. Деякі чоловіки, які проводжали своїх жінок, рідних, непритомніли від самої дороги. Я просто уявила, як я зі своєю мамою, ще не вистачало мені втратити свою маму, не дай Бог".

Читайте також: Війна вбиває найдорожче: Міша Романова розповіла про смерть батька у Херсоні.

Мама Альони Вінницької Фото: instagram.com/alenavinnitskaya

Чоловік Альони Вінницької, за її словами, прийняв рішення захищати Україну у складі місцевої тероборони, а вони з мамою годували і допомагали хлопцям чим могли.

Проте вже у 2023 році Сергій Большой взяв участь у запису російськомовного альбому свого брата Олексія, який жодним чином не згадував війну в Україні, а деякі пісні його мають дуже контроверсійний зміст і тексти.

Фото: Скріншот

Фото: Скріншот

Дізнайтеся також, де зараз український комік Антон Лірник, котрий до повномасштабного вторгнення жив у Росії.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України