Лайм

Написали "придатний": актор Рудинський розповів, як пройшов ВЛК із серйозними вадами зору

Зірка озвучив подробиці ситуації

Український актор Олександр Рудинський розповів про свій досвід проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Так, він поділився, що має поганий зір та носить контактні лінзи, проте лікарка все одно визнала його придатним до служби.

Деталями цієї історії зірка поділився у інтерв'ю Маші Єфросиніній. Він зауважив, що огляд тривав близько хвилини, оскільки фахівчиня, за його словами, сильно поспішала.

Читайте також: Трансгендерна Діва Монро пояснила свої слова про те, що ходила в ТЦК "як на розстріл".

Маша Єфросиніна і Олександр РудинськийФото: YouTube

"Я під час ВЛК заходжу до офтальмолога, перед цим зняв лінзи, щоб усе було по-чесному. Запитує, які літери я бачу, а я, крім великих "Ш" і "Б", не бачу нічого. Лікар перевірила мене і написала – мінус 4 і мінус 2, придатний", - говорить Олександр. Рудинський також каже, що в майбутньому мріє зробити операцію з корекції зору.

З якими вадами зору людину можуть визнати непридатною до мобілізації

До цього списку належать особи, які мають виражені анатомічні зміни чи дефекти повік, орбіти, кон'юнктиви та інших структур ока, що викликають значні порушення зорових чи рухових функцій очей.

Короткозорість чи далекозорість, яка перевищує 12, 0 дптр в одному меридіані ока чи астигматизм з різницею рефракцій понад 6,0 дптр у двох головних меридіанах є одними із захворювань очей, з якими людину можуть визнати непридатною до військової служби.

Також не підлягають мобілізації люди, що мають захворювання склоподібного ока та очного яблука, неврит зорового нерва, хвороби і ураження зорового нерва та зорових шляхів, відшарування сітківки та розрив сітківки будь-якої етіології на обох очах.

Захворювання склери, рогівки, райдужної оболонки циліарного тіла, кришталика чи судинної оболонки теж у переліку діагнозів, які звільняють від мобілізації.

Читайте на тему: П'ята спроба потрапити до ЗСУ: фронтмен відомого рок-гурту доєднався до лав "Азову".

Люди з будь-яким типом глаукоми в розвиненій та наступних стадіях, що вражає обидва ока, теж визнаються непридатними.

Звільнені від військової служби і люди, що страждають від стійкого паралічу рухових м'язів очного яблука, який є причиною диплопії, або з гостротою зору нижче 0,1 на одне око чи сліпотою на одне око. До цього переліку також належать особи з відсутністю очного яблука, якщо гострота зору ока, що залишилося, нижче 0,3 або гострота зору обох очей 0,2 та менше.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Якою була поява alyona alyona і Jerry Heil на відкритті Євробачення-2024 - артистки показали образи з символізмом та принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ