Лайм

Найбільша тиша, яку я чув: Чернов поділився, як Голлівуд відреагував на його промову

Режисер "20 днів у Маріуполі" зізнався, що до останнього не був впевнений, що саме сказати

На церемонії нагородження "Оскар-2024" Мстислав Чернов, чия стрічка "20 днів у Маріуполі" здобула перемогу у номінації "Найкращий документальний фільм", виголосив промову, коли забирав нагороду. І тепер режисер розповів, як присутні у залі сприйняли його слова.

Думками стосовно цього чоловік поділився в інтерв'ю "Голосу Америки", фрагмент якого опублікований на Instagram-сторінці видання. Так, він зазначив, що під час його короткого виступу в залі панувала тиша. Режисер зауважив, що, на його думку, це означало, що люди почули його звернення.

Читайте також: "20 днів у Маріуполі": що відомо про фільм і де його дивитися після перемоги на "Оскарі".

Режисер "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов та команда фільмуФото: Getty Images

"Я відчув, що в залі така тиша, що я міг почути удар шпильки об підлогу. Це була найбільша тиша, яку я чув у цій залі за всю церемонію. Тому я відчуваю, що так, мене почули. І кілька людей сказали мені після церемонії, що вони плакали. І я був такий щасливий знати, що мої слова дійшли до їхніх сердець", - говорить Чернов.

Також українець розповів, що багато хто пропонував йому свої ідеї стосовно того, що сказати на сцені у разі перемоги. Однак, як він зізнається, до останнього не був впевнений, що саме збирається висловити перед величезною аудиторією.

"Насправді було досить складно вирішити, що говорити. Є так багато речей, і ви повинні вкласти їх у ці 45 секунд, які ви маєте на сцені. До останнього моменту я не був упевнений, що я збираюся сказати. І всі, із ким я спілкувався – режисери, актори, – вони висловлювали підтримку Україні, - каже чоловік. - Вони висловлювали занепокоєння тим, що зараз відбувається. І ця підтримка України провалюється. Це те, що в голові людей".

Читайте на тему: Мстислав Чернов здобув перший "Оскар" для України: що відомо про режисера "20 днів у Маріуполі".

Нагадаємо, під час промови Чернов заявив, що не хотів ніколи б знімати фільм "20 днів у Маріуполі", який приніс Україні "Оскар":

"Я вдячний. Але, напевно, я буду першим режисером на цій сцені, який хотів би не робити цей фільм. Я хотів би мати можливість обміняти це на те, щоб Росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста, - заявив режисер. - Я б віддав цю нагороду, щоб Росія не вбивала моїх земляків, звільнила всіх українських військових та цивільних, які зараз у в'язницях. Я не можу змінити минуле. Але ми можемо зробити так, що правда переможе. І люди Маріуполя, як і всі інші, хто віддав свої життя, ніколи не будуть забуті. Тому що кінематограф формує спогади, а спогади формують історію. Тому дякую вам усім, дякую Україні! Слава Україні!".


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Голос Америки Українською (@holosameryky)

Документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" розповідає про дні облоги українського міста, гуманітарну катастрофу, масові поховання, зруйнований пологовий будинок та інші страшні речі. Після перемоги на найперстижнішій кінопремії світу кіноробота повернулася в український прокат. Також нещодавно стало відомо, що перемогу українців вирізали з міжнародної телеверсії "Оскару". Організатори назвали причину такої ситуації.

  • Я повертаюся в Україну: також раніше автор "20 днів у Маріуполі" поділився планами після "Оскару".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля