Лайм

У ЗМІ повідомили про смерть короля Чарльза: що відомо про цей фейк

Новина поширилась у мережі без посилань на джерела

18 березня в мережі почала поширюватися інформація про смерть короля Чарльза ІІІ. Новину без джерела підхопили деякі українські ЗМІ, опублікувавши її під гучними заголовками: "Помер король Чарльз ІІІ". Однак у британських медіа та на офіційних сторінках королівської родини немає жодних повідомлень про смерть 75-річного монарха, який зараз лікується від раку.

Фото: https://www.instagram.com/theroyalfamily/

Звідки взявся фейк про смерть короля Чарльза ІІІ

Фейк про смерть короля Чарльза спершу з'явився у російських ЗМІ із "посиланням" на Букінгемський палац. В якості "підтвердження" вони опублікували зображення з гербом палацу та написом: "Наступне оголошення зроблено королівськими представниками. Король несподівано помер учора вдень. Понеділок, 18 березня 2024 року".

Зображення, яке поширювали як "джерело" новини про смерть короля Чарльза Фото: Telegram

Як виявилось, Букінгемський палац ніколи не публікував такої інформації. Не писали про це також ні офіційні британські ЗМІ, включно з Британською телерадіомовною корпорацією BBC, ні численні таблоїди, які поширюють теорії змови про "зникнення" Кейт Міддлтон.

Король Чарльз зараз не лише амбулаторно лікується від раку, а й продовжує виконувати низку офіційних обов'язків. Зокрема, 14 березня він зустрічався із Патрісією Скотланд, Генеральним секретарем Співдружності націй. Раніше прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак говорив, що хворобу у короля Чарльза виявили на ранній стадії.

Читайте також: Опухлі пальці та проблеми з простатою: що відомо про здоров'я онкохворого короля Чарльза.

Фото: https://www.instagram.com/theroyalfamily/

Поки Чарльз займається лікуванням, більшість публічних обов'язків замість нього виконує принц Вільям. Кейт Міддлтон після операції на черевній порожнині взяла перерву в роботі до Великодня, який у Великій Британії відзначають 31 березня. Раніше таблоїди повідомляли, що вона повернеться на публіку після 17 квітня.

На офіційному сайті Букінгемського палацу немає інформації про смерть короля Чарльза ІІІ Фото: https://www.royal.uk/news

Нагадаємо, що коли у 2022 році померла королева Єлизавета ІІ, новину про її смерть не одразу підтвердили офіційно. Проте ключові британські ЗМІ та королівські експерти обговорювали таку ймовірність ще до оголошення, оскільки помітили, що всі члени королівської родини попрямували до Балморалу - маєтку, в якому Єлизавета ІІ провела свої останні дні.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків