Лайм

Опухлі пальці та проблеми з простатою: що відомо про здоров'я онкохворого короля Чарльза

Монарх вже розпочав необхідне лікування

5 лютого Букінгемський палац повідомив, що у короля Чарльза III рак. Це з'ясувалося під час перебування монарха у лікарні, де йому нещодавно зробили операцію на простаті.

Представники палацу наголошують, що старший син покійної Єлизавети II не став приховувати свій діагноз, "щоб уникнути спекуляцій" та "посприяти громадському розумінню до всіх тих, хто теж зіштовхнувся з подібним діагнозом". Хоч у палаці й не розголошують, який саме тип раку у британського короля, тим не менше відомо, що на найближчий час він відкладе свої публічні обов'язки та розпочне лікування.

Читайте також: Кейт Міддлтон повернулася додому після хірургічної операції: що з її здоров'ям.

король Чарльз IIIФото: instagram.com/theroyalfamily

"Протягом цього періоду Його Величність буде продовжувати займатися державними справами та офіційними документами, як зазвичай, - кажуть у палаці. - Король вдячний своїй медичній команді за швидку реакцію та втручання, яке стало можливим завдяки нещодавній операції на простаті. Він, як і раніше, цілком позитивно оцінює прогнози свого лікування і з нетерпінням чекає якнайшвидшого повернення до повноцінної громадської роботи".

Що відомо про здоров'я онкохворого короля Чарльза

COVID-19

Уперше це сталося наприкінці березня 2020 року, коли хвороба тільки почала поширюватися світом. Тоді у Чарльза були легкі симптоми, а інші показники його здоров'я залишалися в нормі, про що повідомляли в Кларенс-Хаусі, його колишній резиденції. У лютому 2022 року чоловік вдруге отримав позитивний результат на COVID-19. Через тиждень після підтвердження він повернувся до своїх королівських справ.

Також відомо, що британський король робив вакцинацію від коронавірусу і ревакцинацію (повторне введення вакцини).

Опухлі пальці та руки

Вже кілька років британські ЗМІ висловлюють занепокоєння щодо опухлих рук монарха. Наприклад, про це заговорили після фотографії з поїздки на Соломонові Острови у 2019 році, оскільки тоді оточуючі побачили масштаб проблеми. Руки Чарльза виглядали опухлими і тоді, коли він зустрічався з тодішнім прем'єр-міністром Британії Ліз Трасс у вересні 2022 року.

Читайте на тему: Намагається виглядати молодше: стиліст розповів, чому у Трампа така дивна зачіска.

король Чарльз III і Ліз ТрассФото: Getty Images

Офіційних відомостей на рахунок опухлих рук короля немає, проте в цілому фахівці говорять, що цей симптом може бути викликаний наявністю різних проблем. Поширеними причинами набряку є захворювання серця, печінки та нирок, про що говорить Джефі Ліндер, лікарка із Чикаго.

"Зазвичай першими уражаються стопи та щиколотки, і набряк, як правило, має бути досить поширеним, щоб дістатися до рук, - каже фахівець виданню today.com. - Я не помітила явного набряку ніг чи щиколок на фотографіях короля, де він одягнений у кілт".

Спричинити набряки рук та щиколоток може також затримка рідини - тоді ці зони стають більш помітними у людей похилого віку, якщо вони були неактивними або сиділи. Прийом деяких ліків теж може посилити набряк рук і щиколоток.

Іноді причиною ізольованого набряку кисті та пальців може бути остеоартрит або артрит. "Запальні захворювання, ревматоїдний артрит, псоріатичний артрит та інші форми чи запалення шкіри, також можуть бути однією з причин. Я вважаю, що більшість цих станів буде пов'язано з іншими симптомами, такими як виражений біль у суглобах, лихоманка або висип", - зазначає Ліндер.

Читайте на нашому сайті: У США екстрено госпіталізували зірку фільму "Сам удома", якого звинувачують у замаху на вбивство.

Фото: Getty Images

Видалення доброякісної пухлини на обличчі

Ця процедура відбулася у 2008 році через те, що у чоловіка з’явилося новоутворення на носі, повідомляло Associated Press. Обом батькам короля у минулому видаляли подібні неракові новоутворення на обличчі.

Спортивні травми

Член королівської родини має цілу "колекцію" шрамів, які отримав під час гри в поло. Він ламав праву руку в двох місцях після падіння з коня під час гри в 1990 році.

У 1998 чоловік зламав ребро після падіння з коня під час полювання. Того ж року йому зробили операцію з відновлення хряща в правому коліні. У 2001 Чарльз втратив свідомість, коли впав з коня під час чергової гри в поло. Також того ж року він зламав кістку в плечі, коли впав з коня під час полювання на лисиць.

Перестати грати в поло британський король вирішив у 2005 - на той момент йому було 57 років.

Операція при грижі

У 2003 році чоловік поранився, коли закладав живоплоти (жива огорожа - ряд густо посаджених дерев, кущів, що утворюють загорожу) в саду одного зі своїх маєтків. Внаслідок травми британець потребував "досить рутинної операції", писало BBC.

За даними Національної медичної бібліотеки, грижі - звичайне явище, і виникають, коли частина внутрішнього органу або тканини починає випирати через слабку ділянку м'яза, часто під час напруги. Більшість гриж з'являється у черевній порожнині.

  • Нещодавно стало відомо, що матері британських принцес Євгенії та Беатріс поставили ще один онкологічний діагноз.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа