Лайм

Вчителі били лінійкою: Шварценеггер розповів про хворобу, через яку погано навчався у школі

Актор живе із дислексією

Все більше знаменитостей відверто говорять про свої хронічні проблеми зі здоров'ям, і Арнольд Шварценеггер не став винятком. 76-річний актор, бізнесмен та колишній губернатор Каліфорнії зізнався, що живе з діагнозом "дислексія". Ця хвороба викликає проблеми з читанням, хоча людина не має порушень інтелекту, зору чи слуху.

Шварценеггер поділився проблемою напередодні виходу першої аудіокниги Be Useful (Будь корисним), яку сам написав і озвучив. Він зізнався, що дуже цього боявся, адже "жахливо читає".

Читайте також: Ми фінансуємо війну: Арнольд Шварценеггер закликав Європу відмовитися від купівлі російського палива.

"У 1950-х роках в Австрії не говорили про порушення навчання, тому частіше за все, коли мене просили читати вголос у класі, це було просто катастрофою. Мене били лінійкою. Але тепер я знаю, що маю дислексію", - написав актор у Facebook.

Хвороба не стала на заваді кар'єрі Шварценеггера в кіно, але значно ускладнює підготовку до ролей.

"Коли я готуюся до фільму, я перечитую сценарій знову і знову протягом кількох місяців, поки не вивчу напам'ять кожен рядок. Мені потрібен час і повторення, щоб обміркувати слова", - зізнався він.

Читайте також: Тарантіно хоче зняти хворого на деменцію Брюса Вілліса у своєму останньому фільмі - ЗМІ.

Тоді як інші автори озвучують свої книги у студії за 2-3 дні, Арнольдові знадобилося значно більше часу. Обладнання для запису встановили в нього вдома, щоб він міг читати по 20-30 сторінок на день. Між цими короткими сесіями Шварценеггерові доводилося практикуватися без перерви.

Арнольд Шварценеггер у дитинстві Фото: looper.com

"Я зробив так багато повторень, що не міг порахувати. Я розбив книгу на дрібні шматочки, знаючи, що з маленьких перемог виростають великі, або, в даному випадку, ціла книга, - написав він, а також подякував команді продюсерів та режисерів, які йому допомагали. - Усім нам потрібна допомога; ніхто з нас не зробив себе сам".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям