Лайм

Правило ринку: агент української диригентки Линів пояснив, чому вона виконує російські твори

Чоловік детально озвучив причину

Оксана Линів працює над оперою "Євгеній Онєгін", що має відбутися у Дрездені, і нещодавно диригентка пояснила своє рішення. Тепер ситуацію прокоментував і її агент Міхаель Грубер.

Так, у коментарі виданню "Суспільне" чоловік висловив таку ж думку, як і знаменита українка. Зокрема, він зауважив, що репертуар будь-якого диригента "складається з чотирьох стовпів: романтичного німецького, французького, італійського та класичного російського".

Читайте також: Назвали "колаборантом": Іван Клименко відповів на звинувачення у співпраці з росіянами під час війни.

диригентка Оксана ЛинівФото: facebook

Міхаель підкреслив, що диригенти мають виконувати класичні композиції російських авторів незалежно від своєї національності. Причина ховається у тому, що Чайковський, Рахманінов, Шостакович, Стравінський та інші композитори входять до "стандартного репертуару" кожного оперного театру, оркестру чи концертного залу країн Заходу. Тому якщо музикант хоче працювати на міжнародному рівні, то має дотримуватись так званого "правила ринку".

Що стосується українців, то, за словами Грубера, у цій ситуації не виникає питання на рахунок того, чи хочуть вони представляти російську культуру за межами рідної країни, як і громадяни будь-якої іншої держави. "Йдеться лише про прийняття правил міжнародного музичного ринку, який вимагає виконання цих композиторів та їхніх творів. Отже, диригенти насправді не мають вибору: хочуть вони виконувати чи не хочуть певних композиторів", - говорить чоловік.

Читайте на тему: Скандал із серіалом "Білий лотос": МЗС України звернулося до HBO через співпрацю з актором-путіністом.

На думку агента відомої диригентки, Линів робить багато для того, аби популяризувати рідну культуру та додавати до своїх виступів і твори відомих земляків. Тим не менше, Грубер додав, що після початку повномасштабної російсько-української війни музику російських композиторів не стали рідше виконувати на відомих сценах світу.

"Приклад того, що ринок класичної музики має власні правила, які не обов’язково відповідають політиці", - каже Міхаель.

Оксана Линів бере участь в постановці опери Чайковського "Євгеній Онєгін"Фото: Semperoper Dresden

Нагадаємо, днями з'ясувалося, що Линів працює над постановкою опери "Євгеній Онєгін" авторства Чайковського. Прем'єра запланована на 3 липня наступного року, і має пройти у Саксонській державній опері Дрездена. Її покажуть російською мовою з додаванням німецьких та англійських субтитрів.

Линів висловилася про ситуацію та заявила, що "твори російських композиторів - невід'ємна частина репертуару симфонічних оркестрів оперних театрів світу", і у майбутньому диригентка сподівається, що на робота на міжнародній арені дозволить поступово додати до репертуару світових театрів і твори українців.

  • Раніше ми писали про те, що росіяни нахабно вкрали пісню Христини Соловій: фігуристка танцювала під неї у шоу дружини Пєскова.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо