Лайм

Сергій Жадан висловився, кому з чоловіків було "нерозумно" обмежувати виїзд за кордон

Письменник озвучив свою думку з цього приводу

Сергій Жадан, який нещодавно опинився в центрі скандалу через зйомки нового кліпу у церкві, висловився про виїзд чоловіків за кордон. Він зауважив, що "нерозумно" було забороняти перетин кордону представникам культури, опираючись на негативний досвід кількох публічних осіб.

Таку думку письменник висловив у інтерв'ю для YouTube-каналу "DW Українською". Він зазначив, що культурний фронт - важлива складова війни, оскільки він допомагає як військовим, так і цивільним не вигоріти.

Читайте також: Не тільки Влад Яма: хто з українських зірок постійно живе за кордоном під час війни.

Фото: instagram.com/serhiy_zhadan

"На мою думку, нерозумно було обмежувати можливості людей культури. Негідна поведінка кількох людей не мала би ставити хрест на діяльності сотень інших людей, які чесно їздять, збирають кошти, повертаються назад і допомагають. Я зараз бачу, що є частина людей, які дуже нервово реагують на словосполучення "культурний фронт". Дуже даремно вони так на це реагують, адже коли цей периметр нашої незалежності не наповнений якимись сенсами і не наповнений якимось розумінням того, куди будемо рухаємося, що ми хочемо - я думаю, ми дуже швидко ризикуємо перегоріти", - сказав фронтмен гурту "Жадан і Собаки".

При цьому Жадан пояснив, чому разом з гуртом відмовився від закордонних поїздок з благодійною метою. Він розповів, що може допомагати Батьківщині і тут, в Україні, бо під час поїздок в Європу чи США відчуває емоційний дискомфорт:

"Багатьох людей обурює те, що хтось може виїхати, а хтось не може виїхати. Я розумію, що людина при цьому може бути дуже суб'єктивно налаштована. Будьмо відверті, хтось не вірить в можливості волонтерства. Скільки б ти не показув звітів чи придбаних автомобілів – на когось це не діє. Я б не себе не взяв право, кому можна виїжджати, а кому ні – це занадто велика відповідальність.

Я просто в якийсь момент відмовився від всіх поїздок за кордон. Просто тому, що це страшенно некомфортно. Некомфортно емоційно. Ти виїжджаєш і розумієш, що знаходишся в тихій мирній Європі, в той момент коли твоє місто бомблять. Ясна річ, є волонтерська складова: збираються кошти, на них купуються важливі речі, але я все це можу робити в Україні. Ми з музикантами скасували тур Сполученими Штатами, скасували поїздку в Європу. Найближчий час ми будемо тут працювати".

Читайте на тему: На шоу "Супермама" жінка розповіла, як чоловік зламав їй ногу, і під час війни виїхав за кордон з дитиною.

Фото: instagram.com/zhadanisobaki

Висловився відомий українець, який має власний благодійний фонд, і про донати на другий рік повномасштабної війни. Він сказав, що українці не стали менше допомагати, проте зараз донатять лише організаціям чи зборам, яким особисто довіряють.

"Українці далі підтримують. Багато хто визначився з тим, кому саме донатити. Донатять лише тим, кому особисто довіряють. На початку повномасштабного вторгнення це все відбувалося набагато хаотичніше", - пояснив він.

  • Тим часом співачка Світлана Тарабарова після народження третьої дитини розповіла, чи буде виїжджати з чоловіком з України.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео