Лайм

Що сталося з Селін Діон і яка рідкісна хвороба змусила її зникнути зі сцени

Співачка дізналася про свій діагноз у 2022 році

Селін Діон - знаменита канадська співачка, чиї хіти "My Heart Will Go On", "All By Myself", "Because You Loved Me" принесли їй світову славу та статус королеви балад. Але сьогодні 55-річну артистку не побачиш на сцені, а на публічних заходах вона практично не з'являється. Причина – рідкісне невиліковне захворювання, яке змусило зірку поставити кар'єру на паузу.

Читайте також: Хвороба Паркінсона помітно змінила його: який вигляда зараз має актор Майкл Джей Фокс.

Селін Діон у 2024 році Фото: https://www.instagram.com/celinedion/

У 2022 році Селін Діон вперше розповіла, що бореться із синдромом м'язової скутості - неврологічним розладом, який проявляється втратою контролю над м'язами та болючими спазмами. Хвороба вражає навіть м'язи, які використовуються для співу, тому артистка не змогла виступати і змушена була скасувати світове турне і всі заплановані виступи.

За даними Національного інституту неврологічних розладів США, симптоми хвороби Селін Діон можуть включати скутість м'язів тулуба, рук та ніг, а також м'язові спазми, що виникають на тлі шуму, дотиків чи емоційного стресу.

Це захворювання може серйозно вплинути на якість життя. У людей із синдромом скутості може розвинутись згорбленість, їм може бути важко ходити чи рухатися. Люди з таким синдромом також можуть частіше падати, тому що їм не вистачає м'язових рефлексів, щоб утримувати рівновагу.

"На жаль, спазми торкаються всіх аспектів мого повсякденного життя, іноді викликаючи труднощі при ходьбі і не дозволяючи мені використовувати голосові зв'язки, щоб співати так, як я звикла, - говорила Діон про свою хворобу в 2022 році. - Я щодня старанно працюю зі своїм спортивним терапевтом, щоб відновити сили і здатність знову виступати, але маю визнати, що це важко".

Читайте також: Суд визнав 88-річного Альона Делона недієздатним, але заборонив дітям його доглядати.

У Селін Діон невиліковний синдром м'язової скутості Фото: Getty Images

Зараз синдром м'язової скутості вважається невиліковним захворюванням, але його симптоми можна тримати під контролем за допомогою ліків та фізичної терапії. Селін Діон розповіла, що робить все можливе, щоб досягти такого ефекту.

У лютому 2024 року поп-зірка після довгої відсутності вперше вийшла на сцену церемонії вручення премії "Греммі" у Лос-Анджелесі. Селін Діон не співала, але вручила Тейлор Свіфт останню та найпрестижнішу нагороду вечора - "Альбом року".

З цієї нагоди Діон одягла блідо-рожеву сукню з глибоким декольте та пальто гірчичного кольору від Valentino.

"Коли я говорю, що щаслива бути тут, я дійсно говорю це від щирого серця, - сказала Діон під бурхливі оплески. - Ті, кому пощастило бути присутнім на церемонії вручення "Греммі", ніколи не повинні сприймати як щось звичайне ту величезну любов та радість, яку музика привносить у наше життя".

Фото: Getty Images

Також у березні 2024 року Селін Діон поділилася у соцмережах фотографією зі своїми трьома синами з нагоди Міжнародного дня поширення інформації про синдром м'язової скутості. Вона зізналася, що спроба подолати хворобу була одним із найважчих випробувань у її житті, але вона, як і раніше, сповнена рішучості повернутися на сцену і жити нормальним життям.

Читайте також: Хвороба Паркінсона, деменція та діабет: невиліковні діагнози, з якими живуть світові зірки.

Селін Діон та троє її синів у березні 2024 року Фото: https://www.instagram.com/celinedion/

Поки не зрозуміло, чи зможе Діон знову виступити. Незабаром на екрани вийде документальний фільм "Я: Селін Діон", в якому детальніше покажуть її шлях до відновлення.

"Останні кілька років були для мене таким випробуванням: шлях від виявлення мого стану до навчання тому, як жити з ним і керувати ним, не дозволяючи хворобі визначати мене, - сказала Діон у прес-релізі. - Я вирішила, що хочу задокументувати цю частину свого життя і спробувати підвищити поінформованість про це маловідоме захворювання, щоб допомогти іншим, хто має такий самий діагноз".

Також раніше Селін Діон відповідала на чутки про свою вагу, яка давно турбує її шанувальників. У мережі ходили чутки, що в неї анорексія та розлад харчової поведінки. Співачка запевнила, що вона не має проблем із харчуванням, і що від природи дуже худа. В інтерв'ю People у 2019 році вона просила людей припинити коментувати її вагу та зовнішність.

"Якщо мені це подобається, я не хочу про це говорити. Не турбуйтеся. Не фотографуйте і дайте мені спокій, якщо вам не подобається", — сказала вона.

Фото: Getty Images

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо

Уклін всім героям: українські зірки вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з дня Чорнобильської аварії - зірки висловилися про річницю - фото

Ніхто не може мені заборонити: скандальна Алхім висловилася про мовне питання та ставлення до Путіна

Анна Алхім заявила, що перейде на українську, коли від неї всі відчепляться, а також зазначила, що Путін продовжує нагинати весь світ