Лайм

Що зараз з Мікою Ньютон - співачкою, яка лікувалася від раку і пішла з великої сцени

Ннещодавно зірка відвідала батьківщину

Міка Ньютон (справжнє ім’я – Оксана Грицай) – українська співачка, яка вже тривалий час мешкає в США. До іншої країни вона перебралася після участі у "Євробаченні-2011", і планувала жити там до 2013 року, однак зустріч із майбутнім чоловіком змінила плани українки. В Америці вона вийшла заміж, а до рідної країни приїжджає час від часу.

Артистка була вдома наприкінці минулого року – у період, коли Росія здійснювала чергові масовані ракетні атаки по містах. У соцмережах Ньютон коментувала злочини росіян, скоєні по відношенню до України.

Читайте також: Де зараз Марія Яремчук, яка намагалася повернутися на сцену після довгого мовчання.

у грудні 2023 року Міка Ньютон приїжджала до України разом з чоловікомФото: instagram.com/mikanewton

"Ми приїхали 28 грудня і вже 29-го по Україні було випущено понад 150 ракет… У мене немає слів, щоб усе описати… Сирени, звуки, вибухи, - писала артистка в Instagram-stories, закликавши світ не забувати про повномасштабну війну, яка триває тут, і надавати країні необхідну допомогу. – Ви не хочете цього пережити… Повірте мені. Ми повинні об’єднатися і щось із цим зробити… Ваша країна може бути наступною".

У США, як відомо, зірка знімається у рекламі, а також працює моделлю. Час від часу вона радує шанувальників новими композиціями. Проте це відбувається не так часто, адже 38-річна уродженка міста Бурштин прийняла рішення попрощатися з великою сценою.

У травні минулого року з іменем Ньютон та переможниці "Євробачення-2023" співачкою Loreen був пов'язаний скандал. Справа у тому, що шведська артистка, яка здобула перше місце на міжнародному пісенному конкурсі з піснею Tattoo, нагадала користувачам мережі пісню Міки "В плену". Юзери в коментарях заявили про плагіат, однак Ньютон поспішила прокоментувати ситуацію та заявила, що не бачить нічого подібного. Вона пояснила, що "музика може бути схожою, адже у ній всього лише сім нот".

Читайте на тему: Наскільки потрібно любити гроші: Міка Ньютон висловилася про Ані Лорак, Тодоренко та колег у Росії.

"Я правда не хочу коментувати щось із приводу "Євробачення" та Loreen, але... перш за все, привітаю Loreen з перемогою. Вона неймовірна та унікальна артистка. Усього найкращого! - сказала Міка. - Мені не подобається, що мене втягнули до цієї історії. Я святкувала День матері зі своєю мамою і свекрухою, і мені написала подруга з запитанням: ""Ти випустила ту пісню [під назвою Tattoo], щоб дорікнути Loreen?" Мене це шокувало! Як я могла знати, що хтось використає моє ім'я і випустить пісню на Spotify iTunes? Якого біса?".

Що стосується участі самої Міки у "Євробаченні", то Україну вона представляла на міжнародній пісенній арені у 2011 році, про що вже згадувалося вище. На масштабний захід вона поїхала з піснею Angel і зайняла там четверте місце, набравши в загальній кількості 159 балів. Захід тоді проходив у німецькому місті Дюссельдорф.

Також після перемоги Ньютон в Нацвідборі в мережі заговорили про її "нечесну перемогу", але повторний підрахунок голосів не виявив ніяких порушень, і це все ж дозволило Грицай представити нашу країну на грандіозному заході.

Ньютон на "Євробаченні-2011"Фото: instagram.com/mikanewton

Після участі у "Євробаченні" Ньютон перебралася до США, аби продовжити будувати там свою кар'єру. Саме в цій країні вона зустріла своє кохання, і тому залишилася там жити. Виконавиця познайомилася із майбутнім чоловіком, підприємцем Крісом Сааведрою, у продуктовому магазині. Близько року американець залицявся до співачки, і врешті-решт вона відповіла йому взаємністю. Закохані зіграли весілля у грудні 2018 року.

кадр з весілля співачкиФото: instagram.com/mikanewton

У 2019-му Ньютон збентежила шанувальників новиною: у неї діагностували рак яєчників. Після підтвердження страшного діагнозу вона розпочала негайне лікування. На щастя, недугу все ж вдалося подолати.

Артистка розповідала, що під час лікування та реабілітації її підтримував чоловік, хоча він і сам неабияк переживав з цього приводу. Знаменитість говорила, що з нею сталося ніщо інше, як диво: їй не довелося проходити тривалий курс хіміотерапії і лікарі не вирізали другий яєчник.

Читайте на нашому сайті: Я дуже розгубилася: співачка Міка Ньютон розповіла, як у неї виявили рак.

Міка Ньютон під час лікування раку у 2019 роціФото: instagram.com/mikanewton

Після пережитого українка вкрай відповідально ставиться до власного здоров'я та своєчасно проходить обстеження. Також вона у соцмережах вона нагадала підписникам про важливість регулярних візитів до лікарів.

"Щоразу, коли мені потрібно їхати до онкологічного центру, я не можу повірити, що це частина мого життя. Сьогодні думала про те, що мені залишилося ще 1,5 роки їздити сюди на обстеження, щоб стати випускницею цієї школи життя, - писала вона у травні 2023 року. – Щоразу, коли я тут, я стаю такою емоційною, багато прокручую у своїй голові. Але ж як цікаво: ми маємо приходити сюди через п'ять років, щоб переконатися, що ми в порядку, і це нагадування, що ми подолали".

До слова, 5-річна ремісія вважається показником ефективності лікування онкологічних захворювань. Якщо аналізи залишаються гарними, це означає, що хворобу практично вдалося подолати, її активне вогнище та симптоми відсутні. При цьому пацієнт все одно має регулярно проходити діагностику протягом свого життя.

у соцмережах артистка продовжує висвітлювати наслідки повномасштабної війниФото: instagram.com/mikanewton

Раніше відома українка розповідала, що після початку повномасштабної війни в Україні забрала батьків до себе за кордон. У той час її сестра Лілія відмовилася їхати, оскільки працює у ЗСУ. Рідна людина артистки, як відомо, мешкає у Львові і служить в українській армії із 17 років.

"В мене сестра в українських Збройних Силах вже 24 роки. Вона - майор української армії, тому дивитися за моїми рідними вже не було кому. Ліля мені подзвонила і каже: "слухай, забирай, тому що в мене нема часу ні на малу, ні на що. Я буду тільки переживати, де вони і як вони: чи встигли вони забігти у сховище, чи не встигли", - говорила Міка. - Я одразу на другий день купила білети і полетіла до Польщі. Моя сестра не на фронті, вона у Львові, але воює. Вона з 17 років працює в українській армії".

Читайте на тему: За сценою не сумує: куди зникла співачка Євгенія Власова і чим вона займається під час війни.

пост Грицай до дня НезалежностіФото: instagram.com/mikanewton

Також раніше Ньютон ділилася власними висновками після років життя в Америці:

"Завжди всі думають чомусь, що в Америці дуже легко. Що всі туди їдуть і зразу починають гроші мішками збирати... Я не знаю, звідки це пішло. Тут дуже багато потрібно буде їм, тому що люди, які переїжджають сюди "по паролю", вони не можуть зразу працювати. Жити тут дорого. Однокімнатна квартира, яка більш-менш нормальна, коштує від двох тисяч доларів. Тому для українців це буде дуже-дуже важко".

Ньютон зі своїм чоловіком Крісом СааведроюФото: instagram.com/mikanewton

  • Почитайте, куди зник Лері Вінн - зірка 90-х заявляв, що Олег Винник "злизав" його образ.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків