Лайм

Де зараз Іван Дорн і що він говорить про війну після заборони в'їзду до Росії

Знаменитість не побоявся публічно визнати свої помилки

Іван Дорн - популярний український виконавець, який до 2022 року активно будував кар'єру в РФ. Проте з початком повномасштабного вторгнення громадянська позиція артиста змінилася у протилежну сторону, і за підтримку Батьківщини він навіть опинився у списку тих, кому заборонили в'їзд до Росії на наступні 50 років. Як живе знаменитість зараз, що говорив про війну та Україну - читайте у нашому матеріалі.

Читайте також: Ця ситуація почалася не зараз: Ірма Вітовська прокоментувала зрадницьку позицію Антоніни Паперної.

Іван ДорнФото: Getty Images

Для багатьох особистість Дорна залишається доволі суперечливою, оскільки після 2014 року колишній учасник гурту "Пара Нормальних" почав активно їздити до Москви та будувати кар'єру у країні-агресорці. Там він отримав шалену популярність і росіяни навіть вважали його "своїм" виконавцем. Через кілька років, у 2017 році, співак оскандалився заявами в інтерв'ю російському журналісту Юрію Дудю. Він сказав, що вважає українців та росіян "братами" та що між українцями та росіянами "немає нічого, окрім дружби". Що стосується війни на сході України, то її артист назвав "сваркою між старшим і молодшим братом" (Росією та Україною), а також наголосив, що "скоро всі помиряться".

Подібні висловлювання з вуст чоловіка стали причиною справжнього невдоволення з боку українського суспільства. Тоді письменник Сашко Лірник прокоментував слова Дорна та зазначив, що "не всі артисти, які публічно проявляють свою любов до Батьківщини, є її патріотами".

Дорн дав інтерв'ю Дудю у 2017 роціФото: YouTube

Після скандального інтерв'ю Дорн продовжив будувати кар'єру в РФ та випускав композиції російською. Так тривало до тих пір, поки не розпочалося повномасштабне вторгнення Росії в нашу країну. Адже після 24 лютого 2022 року Дорн висловив проукраїнську позицію, а також заявив, що підтримує українських військових донатами та участю у благодійних заходах.

Читайте на тему: Ніхто мене не зупинить: після п'яного концерту в Одесі Міша Крупін висловився щодо подальшої кар'єри.

Більше того, знаменитість публічно попросив вибачення за скандальне інтерв'ю Юрію Дудю та вчинки, скоєні раніше. На початку цього року він записав відеозвернення, у якому назвав себе "неідеальним українцем":

"Так, я неідеальний українець. Ви про це знаєте. Нещодавно передивлявся Дудя, щоб з'ясувати, наскільки грубо я там звучу. Так, грубо. І це мене теж навчило багато чому. Тому вибачаюся за це. Також вибачаюся за те, що я зробив це лише 5 років після. Напевно, мало було пройти стільки часу, щоб все це визнати, осмислити, усвідомити. Знайте, що я з Україною, я є українець. Я пишаюся тим, що я українець і завжди пишався".

Де зараз Іван Дорн

У соцмережах співака можна побачити, що він продовжує виступати на благодійних заходах на підтримку України. Наразі залишається невідомим, де саме мешкає виконавець, адже на цю тему він публічно не висловлюється. Проте у минулому році зірка говорив, що його дружина та діти через війну виїхали до Парижа.

"Я став подорожувати, "прощупувати" міста, для того, щоб влаштувати своє тимчасове життя в якомусь більш відповідному місті. Париж - не зовсім моє місто. І справа не у ставленні французів до українців. Вони якраз дуже добре і тепло зустрічають. Саме місто дуже помпезне, а мені потрібне місто, яке мене концентруватиме на роботі, якихось планах на майбутнє", - висловлювався на рахунок життя за кордоном він.

Інші родичі артиста також виїжджали до інших країн, але згодом майже всі повернулися додому. "Майже всі в Україні. Дружина та діти у Франції. Мати з батьком виїжджали в Іспанію, повернулися, сказали: "досить, ми вже не можемо", поїхали назад. Те саме було з жінками моїх братів, вони вже теж повертаються. Брати в Києві. Батьки моєї дружини теж Києві", - говорив Іван.

Дорн з дружиною НастеюФото: instagram.com/nastya_novikova

Дорн має двоюрідних братів з Росії, і один з них виїхав до Туреччини, про що раніше також повідомляв музикант. Тоді він зізнавався, що підтримує спілкування із родичами.

"Нині він у Туреччині. Кожного разу, коли він намагається пояснити своїм батькам, що відбувається насправді, вони приводять аргументи, що дивляться телевізор і все знають. Мені здається, що коли Путін піде і помре, вони швидко забудуть, що коїлося під час його влади і почнуть жити новою пропагандою. Це надто адаптивні люди", - коментував позицію росіян чоловік.

Про так званих "хороших росіян" артист також говорив наступне: "Я вважаю, що адекватні росіяни є. На жаль, їх не більшість. Якщо взяти Noize MC, Монеточку, або ту сім'ю, яка виїхала з Росії та організувала в Будапешті школи для українських дітей. Таких громадян РФ, можливо, колишніх, є багато, вони допомагають. Я в жодному разі не виправдовую зараз Росію, тому що більшість перебуває під завісою пропаганди і не може пробити цей шар своїми зусиллями. Щоб бути "хорошим росіянином", потрібно як мінімум зупинити війну або робити в цей бік якісь рухи тіла. Хоча б бути незгодним".

Читайте на нашому сайті: Де зараз репер Серьога, який до війни жив в Україні і навіть хотів отримати український паспорт.

Фото: instagram.com/dorn_ivan

Творчість Івана Дорна зараз

Після початку повномасштабної війни він говорив, що планує презентувати пісні українською: "Я буду музику свою записувати більше українською мовою, ніж раніше. Все-таки робитиму розумові рухи у бік української. Виключати російськомовні пісні з творчості не буду. Я вважаю, що мова в цьому випадку не винна, незважаючи на те, що нею користується головний ворог України - Російська Федерація".

Також нагадаємо, 24 лютого 2023 року музикант планував публікацію платівки, де один із реміксів було створено російським діджеєм Філіппом Горбачовим. Після критики Іван заявив, що не знав про автора цього треку і переніс випуск сингла.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Моя безмежна любов: піарниця Сергія Танчинця підтвердила стосунки з музикантом

Сергій Танчинець зустрічається зі своєю піарницею Юліаною Корецькою - дівчина підтвердила стосунки з відомим виконавцем - фото