Лайм

Немовленнєва дитина: дружина Віктора Павліка розповіла, як допомагає синові заговорити

Зірка соцмереж озвучила подробиці

Дружина Віктора Павліка Катерина Репяхова розповіла про сина Михайла, якому у червні виповниться три роки. Вона не приховує, що хлопчик має затримку мовлення, і покращити ситуацію зіркова мама намагається за допомогою різних методів, про які розповіла у мережі.

Зокрема, на своїй сторінці в Instagram блогерка назвала себе "мамою немовленнєвої дитини", а також поділилася, з чого складається корекційний шлях її сина до запуску мовлення. У пості вона детально перечислила методи та вправи, якими продовжує займатися дитина.

Читайте також: Працювала все життя: дружина Віктора Павліка розповіла, чому її мама не може отримати пенсію.

Репяхова з синомФото: instagram.com/repyahovakate

"Я Катя, і я - мама немовленнєвої дитини. Моєму сину Михайсику два рочки і дев'ять місяців, і сьогодні я хочу поділитися з вами нашою корекційною роботою, від якої ми дійсно бачимо результат", - сказала вона у ролику.

Репяхова зазначила, що два рази на тиждень дитина займається нейрокорекцією з елементами сенсорної інтеграції, раз на тиждень відвідує заняття з педагогом-дефектологом, з п'яти місяців займається плаванням, і, за словами Катерини, вже має певні успіхи у цьому напрямку. Зіркова мама зауважила, що важливим є і вибір садочка, адже це має бути середовище, де дитина матиме можливість зростати як соціально, так і емоційно:

"Здатність дитини мислити, використовувати і розпізнавати мову, прекрасні моторні навички будуть розвиватися в процесі гри, мистецтва, танцю, музики, руху і взаємодії з іншими людьми".

"Нейрокорекція – це комплекс корекційно-розвиваючих вправ, що дозволяє розвинути "проблемні" функції головного мозку. Заняття спрямовані на зміну структури порушених функцій мозку (пам’ять, увагу, мислення, сприйняття та інших) та його компенсацію, - пояснює у пості дружина відомого музиканта. - Сенсорна інтеграція - це складний процес, в результаті якого нервова система отримує різного роду інформацію від рецепторів органів чуття: зору, слуху, нюху, смаку та менш відомих систем, таких, як пропріоцептивна, вестибулярна тощо".

Читайте на тему: Не хоче ніяк: дружина Віктора Павліка повідомила про його відмову від операції на серці.

Репяхова з чоловіком Віктором ПавлікомФото: instagram.com/repyahovakate

Також блогерка зазначила, що дефектолог працює над мисленням дитини, над її способами пізнання світу, над увагою, розумінням і сприйняттям мовлення. А що стосується плавання, то воно необхідне, оскільки у процесі активно працюють м’язи рук і ніг, весь плечовий пояс, м’язи живота і спини. "Все тіло рівномірно навантажується. Для зростаючого дитячого організму така рівномірність дуже важлива. Чудово, що плавання є тим видом фізичних вправ, які можна освоїти в самий ранній період життя", - пише дівчина.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Катя Павлік (Репяхова) (@repyahovakate)

Для довідки: немовленнєві діти - це діти, які мають порушення у мовленнєвій системі: мовлення може бути або відсутнім повністю, або обмеженим. Вони завжди потребують комплексної роботи із фахівцем - і не лише через відсутність мовлення як такого, адже проблема є значно глибшою. Мовлення стимулює розвиток нових форм уваги та пам'яті, уяви та мислення. І це означає, що це не просто спосіб отримати нову інформацію - в процесі мовлення дитина навчається різним варіантам її засвоєння.

Нагадаємо, Михайла Павліка Катерина Репяхова народила у шлюбі зі співаком Віктором Павліком. Пара одружилася у 2020 році, а 15 червня 2021 року вони стали батьками. Також артист має дітей від попередніх стосунків.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня