RU  UA

Дізнатися

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Підтримати фаворита можна буде у кілька кліків

Вже завтра, 7 травня у шведському місті Мальме відбудеться перший півфінал "Євробачення-2024". Представниці нашої країни alyona alyona і Jerry Heil вийдуть на сцену під номером 5 і виконають конкурсну пісню "Teresa & Maria". Де і коли дивитися перший півфінал ми вже писали раніше, а цього разу розповімо про те, як голосувати.

Читайте також: alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024".

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Голосування розпочнеться після того, як останній конкурсант виступить зі своєю конкурсною композицією, і триватиме воно приблизно 20-25 хвилин.

Єврофани зможуть проголосувати за допомогою застосунків для iOS, Android чи Windows. Також через додаток можуть голосувати з країн, які не приймають участь у міжнародному пісенному заході.

З країн, які не беруть участь у конкурсі, можна віддати свій голос і через спеціальний сайт. Для таких слухачів голосування розпочнеться після закінчення трансляції другої генеральної репетиції обох півфіналів напередодні ввечері і завершиться на початку прямого ефіру.

Крім того, глядачі країн-учасниць зможуть голосувати по телефону та через СМС. Відповідні номери повідомлять безпосередньо під час прямого ефіру.

У півфіналах можуть голосувати глядачі лише тих країн, які беруть участь у півфіналі, тобто в Україні можна віддати свої голоси лише 7 травня. Також у першому півфіналі голосують прихильники з Німеччини, Швеції та Великої Британії, у другому - з Франції, Італії та Іспанії.

Проголосувати можна за фаворита до 20 разів.

Читайте на тему: Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням".

"Глядачі можуть голосувати лише в тому півфіналі, в якому бере участь їхня країна. Якщо ваша країна бере участь у першому півфіналі, то ви можете голосувати тільки за інших учасників першого півфіналу. Глядачі з країн, які не беруть участь в конкурсі, також можуть обрати своїх фаворитів у всіх трьох шоу в рамках блоку "решта світу", - пояснюється на сторінці в Instagram "Суспільне Євробачення". - Усі голоси з цього блоку конвертуються в бали, які мають таку ж цінність як і одна країна-учасниця.

Країни, які проходять із півфіналів до фіналу, визначаються виключно шляхом глядацького голосування. Глядацькі голоси з кожної країни конвертуються в бали і присуджуються десяти найпопулярніших пісням. 10 країн, які наберуть найбільшу кількість голосів у кожному півфіналі, потрапляють до фіналу. До них приєднається країна-переможниця минулого року та Велика п'ятірка. Всього у фіналі буде 26 пісень. За конкурсантів у фіналі глядачі зможуть так само проголосувати, тепер тільки їхні бали будуть додані до балів журі кожної країни-учасниці".


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Євробачення Україна (@suspilne.eurovision)


У першому півфіналі фанати зможуть насолодитися виступами 15 країн-учасниць. Вони вийдуть на сцену у такому порядку:

  • Кіпр
  • Сербія
  • Литва
  • Ірландія
  • Україна
  • Польща
  • Хорватія
  • Ісландія
  • Словенія
  • Фінляндія
  • Молдова
  • Азербайджан
  • Австралія
  • Португалія
  • Люксембург

7 травня виступлять країни-засновниці масштабного конкурсу: Велика Британія і Німеччина, а також минулорічна переможниця – Швеція.

Нагадаємо, 5 травня відбулася урочиста церемонія відкриття "Євробачення-2024" у Мальме, і 36 учасників з різних країн пройшлися бірюзовим хідником. alyona alyona і Jerry Heil з'явилися на цьому заході у вбранні, що несло глибокий символізм, і ще не забули прихопити з собою великодній кошик та продемонструвати українські традиції, зокрема бійку яйцями. Детальніше про це - читайте тут.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барских дал большой концерт в Киеве. Наталья Могилевская побывала на шоу и рассказала о своих эмоциях

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ирина Билык рассказала о своей личной жизни. Сердце певицы занято

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Александр Усик поборол Тайсона Фьюри. Украинские звезды эмоционально отреагировали на историческую победу