RU  UA

Дізнатися

Яким був перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступила Україна: відео найкращих номерів

У перший день конкурсу визначилася перша десятка фіналістів

7 травня у шведському місті Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення-2024". У конкурсній програмі вечора взяли участь представники 15 країн, серед яких Україна. У фінал пройшли 10 конкурсантів, зокрема український дует alyona alyona і Jerry Heil. Згадуємо найкращі номери шоу, які дали учасникам квиток у гранд-фінал 68-го пісенного конкурсу.

Читайте також: У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення-2024": головні подробиці шоу.

Сербія: Teya Dora - Ramonda

Teya Dora – 32-річна сербська співачка (справжнє ім'я – Теодора Павловська). Конкурсна пісня учасниці називається Ramonda. Це квітка, символіка якої дуже важлива для сербів. "Для Сербії це також символ надії. Вона символізує день закінчення Першої світової війни, а в контексті цього дня символізує новий початок", - розповідала Теодора.

Кіпр: Силія Капсіс - Liar

Силія Капсіс – 17-річна виконавиця, яка переставляє на "Євробаченні-2024" Кіпр. Її пісня Liar ("Брехня") не присвячена якійсь людині, як це може здатися з назви. У ній порушуються такі питання, як сором за тіло, сексуальність та різні форми пригнічення.

Португалія: Іоланда - Grito

Справжнє ім'я співачки, яка також є авторкою пісень – Іоланда Коста. Їй 29 років. На сцені "Євробачення-2024" представниця Португалії виконала пісню Grito "Кричати".

Словенія: Raiven - Veronika

Raiven – сценічний псевдонім співачки зі Словенії. Її справжнє ім'я – Сара Бришки Цирман. Конкурсантка виступила із "магічною" піснею Veronika. На її створення співачку надихнула графиня Вероніка – перша жінка, засуджена за чаклунство у Словенії.

Україна: alyona alyona і Jerry Heil - Teresa & Maria

Свій ефектний номер, постановкою якого займалася Таню Муіньо, alyona alyona та Jerry Heil присвятили дівам та жінкам – захисницям України та тим, хто займається відновленням та продовжує працювати, надихаючи інших. У пісні Teresa & Maria йдеться про силу українських жінок, котрі зіткнулися з багатьма випробуваннями під час війни.

Литва: Silvester Belt - Luktelk

Співак і автор пісень Сільвестрас Белте, який виступає під творчим псевдонімом Silvester Belt, вийшов на сцену з піснею Luktelk ("Почекай") - про людей, які застряють у щоденній рутині, через що стають нещасливими, але потім прокидаються і танцюють попри все.

Фінляндія: Windows95man – No Rules!

Номер фінів запам'ятається єврофанам надовго. Один з артистів Windows95man вискочив на сцену в самій лише футболці і нібито без трусів, але наприкінці виступу показав свою нюдову білизну, яка злилася з тілом.

Хорватія: Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

Baby Lasagna – хорватський співак і автор пісень. Його справжнє ім'я - Марко Пуришич. Трек Rim Tim Tagi Dim, на перший погляд, може здатися веселим та жартівливим, проте насправді він натхнен масовою еміграцією молоді з Хорватії. У минулому артист і сам шукав найкраще життя та їздив до Німеччини.

Ірландія: Bambie Thug - Doomsday Blue

Екстравагантна ірландська співачка Bambie Thug (справжнє ім'я – Бембі Рей Робінсон) показала магічний номер на сцені "Євробачення-2024". Представниця Ірландії ідентифікує себе як небінарну особу і просить називати її "вони".

Люксембург: Талі - Fighter

Талі – сценічний псевдонім 23-річної співачки Талі Голергант. Її пісня Fighter розповідає про те, "як усі люди страждають і як витримують страждання".

alyona alyona і Jerry Heil під час жеребкування витягли позицію "вибір продюсера" - що вона означає.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Николас Карма рассказал, что во Львове на него напали хулиганы. Карма обратился к стражам порядка

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барских дал большой концерт в Киеве. Наталья Могилевская побывала на шоу и рассказала о своих эмоциях

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ирина Билык рассказала о своей личной жизни. Сердце певицы занято