RU  UA

Дізнатися

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

Україна у фіналі!

7 травня 2024 року в Мальме (Швеція) стартував 68-й пісенний конкурс "Євробачення-2024". У першому півфіналі виступили 15 учасників, зокрема представниці України alyona alyona і Jerry Heil. Український дует боровся за місце у фіналі з піснею Teresa & Maria.

Читайте також: alyona alyona та Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео.

Як пройшов перший півфінал "Євробачення-2024"

00:20 Перший півфінал "Євробачення-2024" завершено! Другий конкурсний день відбудеться у четвер, 9 травня.

00:12 Настав момент, на який учасники чекали із завмиранням серця - оголошення результатів. Бали оголошують у довільному порядку. Першою місце у фіналі здобула Сербія. Португалія – другий фіналіст "Євробачення-2024". Словенія пройшла у гранд-фіналі. Україна у фіналі! Також готуються до фіналу – Литва, Фінляндія, Кіпр, Хорватія, Ірландія, Люксембург.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

00:01 Поки триває підрахунок голосів, стало відомо, що під час виступу травмувалася Jerry Heil.

"У той момент, коли я піднімаюся на гору, наприкінці я падаю на коліно. Коли ми репетируємо, це на підлозі, там немає кута нахилу. А тут я витягнулася вперед і падаю. Я жива, мені приклали холодок і все буде добре", - прокоментувала співачка інцидент у себе в телеграм-каналі.

Фото: instagram.com/thejerryheil

23:55 Лінії для голосування закриті!

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

23:38 Розпочалося голосування! Україна голосує у першому півфіналі "Євробачення-2024". Віддати голос можна за будь-якого учасника, окрім alyona alyona та Jerry Heil. Порядкові номери у таблиці нижче.

Фото: Скріншот

23:33 На сцені представниця Люксембургу 23-річна виконавиця ізраїльського походження Талі Голергант (відома як Талі). Цьогоріч Люксембург повернувся на "Євробачення" - востаннє країна брала участь в шоу у 1993 році. Це був останній номер конкурсної програми.

Фото: Getty Images

23:30 Співає співачка та авторка пісень Іоланда Коста, відома просто як Іоланда. 29-річна артистка представляє на "Євробаченні-2024" Португалію.

Фото: Getty Images

23:26 На сцені Австралія. Дует Electric Fields з піснею One Milkali.

Фото: Getty Images

23:22 Співаки Fahree (Фахрі Ісмаїлов) та Ількін Довлатов з Азербайджану співають Özünlə Apar ("Бери мене з собою") двома мовами - англійською та азербайджанською.

Фото: Getty Images

23:17 Знайомимося з представником країни-господарки дуетом Маркусом та Мартінусом. Швеція, як минулорічна переможниця, автоматично потрапляє у фінал, тому хлопці не потребують наших голосів сьогодні.

Фото: Getty Images

23:12 Молдавська співачка Наталія Барбу вийшла на сцену з піснею In the middle.

Фото: Скріншот

23:07 Дивимося виступ Фінляндії на "Євробаченні-2024". Країну представляє дует Windows95man. Музиканти на сцені влаштували феєричне шоу - один зі співаків з'явився перед глядачами нібито без трусів, але наприкінці номера з'ясувалося, що білизна була, але тілесного кольору.

Фото: Getty Images

23:03 На сцені Словенія та її представниця Raiven (справжнє ім'я - Сара Бришки Цирман) із "магічною" піснею Veronika. На її створення співачку надихнула графиня Вероніка – перша жінка, засуджена за чаклунство у Словенії.

Фото: Getty Images

22:59 Дивимося виступ представника Німеччини співака Isaak. Країна автоматично потрапляє у фінал, тож за неї ми сьогодні не голосуємо.

Фото: Getty Images

22:51 Ісландія виступає у першому півфіналі. Країну представляє 52-річна виконавиця Хера Бьорк із піснею Scared of Heights. Артистка вже виступала на головній сцені конкурсу у 2008, 2009, 2012, 2015-2017 роках як бек-вокалістка.

Фото: Getty Images

22:47 Запалює сцену "Євробачення" представник Хорватії Baby Lasagna, якому прогнозують перемогу на конкурсі. Його трек Rim Tim Tagi Dim на перший погляд може здатися веселим і жартівливим, проте насправді він натхнен масовою еміграцією молоді з Хорватії. У минулому артист і сам шукав найкраще життя та їздив до Німеччини.

Фото: Getty Images

22:44 Свій виступ показує 24-річна співачка LUNA із Польщі. Пісня The Tower - про внутрішню силу людини, а також перепони, які вона долає на шляху до щастя.

Фото: Getty Images

22:38 Україна на сцені "Євробачення-2024"! alyona alyona та Jerry Heil з'явилися на сцені у справжній кольчузі та латах як у Архангела Михаїла. Постановкою ефектного номера займалася Таню Муіньо. "Дякуємо за підтримку України", - сказали українки наприкінці свого виступу.

Фото: Getty Images

22:26 Екстравагантна ірландська співачка Bambie Thug (справжнє ім'я – Бембі Рей Робінсон) показала містичний номер на сцені "Євробачення-2024". 31-річна представниця Ірландії, яка ідентифікує себе як небінарну особу, заспівала композицію Doomsday Blue.

Фото: Getty Images

22:22 Литва на сцені "Євробачення-2024". Співак і автор пісень Сільвестрас Белте, який виступає під творчим псевдонімом Silvester Belt, вийшов на сцену з піснею Luktelk ("Почекай") - про людей, які застряють у щоденній рутині, через що стають нещасливими, але потім прокидаються і танцюють попри все. До речі, Сільвестрас підтримує Україну, про що постійно говорить у своїх інтерв'ю.

Фото: Getty Images

22:18 Другою у конкурсній програмі шоу виступає Сербія. Країну з піснею Ramonda представляє 32-річна сербська співачка Teya Dora (справжнє ім'я – Теодора Павловська).

Фото: Getty Images

22:13 На сцені перша учасниця Силія Капсіс. 17-річна виконавиця представляє Кіпр. Пісня Liar ("Брехня") не присвячена якійсь людині, як це може здатися з назви. У ній порушуються такі питання, як сором за тіло, сексуальність та різні форми пригнічення.

Фото: Getty Images

22:00 У Мальме офіційно розпочалося "Євробачення-2024"! Відкрили перший півфінал учасники минулорічних конкурсів - Олена Фурейру, Ерік Сааде та Шанель. Своїми виступами вони хотіли показати, що не обов'язково виграти конкурс, щоб стати зіркою "Євробачення".

Фото: Getty Images

Коли і де дивитися перший півфінал "Євробачення-2024"

За центральноєвропейським літнім часом шоу розпочнеться о 21:00. Дивитися перший півфінал "Євробачення-2024" онлайн можна буде на YouTube-каналі Eurovision Song Contest, без перекладу українською мовою.

По Києву перший півфінал "Євробачення" розпочнеться о 22:00. Транслюватиме шоу телеканал "Суспільне Культура", а коментувати те, що відбувається на сцені, знову дісталося Тімуру Мірошниченко - "голосу Євробачення" в Україні.

Також перший півфінал "Євробачення-2024" можна буде подивитися на всіх платформах "Суспільного":

За роботою Тімура Мірошниченка з коментаторської студії можна спостерігати на YouTube-каналі "Євробачення Україна" .

Стежити за подіями онлайн також можна й на theLime.

Хто виступить у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Учасники вийдуть на сцену у такому порядку:

  1. Кіпр: Силія Капсіс - Liar
  2. Сербія: Teya Dora - Ramonda
  3. Литва: Silvester Belt - Luktelk
  4. Ірландія: Bambie Thug - Doomsday Blue
  5. Україна: alyona alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria
  6. Польща: LUNA – The Tower
  7. Хорватія: Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim
  8. Ісландія: Хера Бьорк - Scared of Heights
  9. Словенія: Raiven - Veronika
  10. Фінляндія: Windows95man - No Rules!
  11. Молдова: Наталія Барбу - In the Middle
  12. Азербайджан: Fahree та Ількін Довлатов - Özünlə apar
  13. Австралія: Electric Fields - One Milkali (One Blood)
  14. Португалія: Іоланда – Grito
  15. Люксембург: Талі - Fighter

Також у перший день конкурсу виступатимуть Німеччина, Велика Британія та Швеція. Якщо раніше країни "Великої п'ятірки" та країна-переможниця виступали лише у фіналі, то у 2024 році вони вперше заспівають наживо у півфіналах "Євробачення".

Прослухати конкурсні пісні учасників першого півфіналу "Євробачення-2024" можна тут.

Фото: corp.suspilne.media

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Україна голосує у першому півфіналі. За правилами "Євробачення", глядачі голосують у тому півфіналі, в якому бере участь їхня країна. Українці можуть віддати свій голос за будь-якого учасника першого півфіналу, окрім alyona alyona і Jerry Heil.

Проголосувати можна кількома способами:

  • через офіційний додаток "Євробачення" для iOS, Android чи Windows;
  • за допомогою SMS із порядковим номером фаворита. Номери телефонів повідомлятимуть безпосередньо під час прямого ефіру.

Проголосувати можна за лідера до 20 разів.

Країни, які не беруть участь у "Євробаченні-2024", голосують у всіх півфіналах та гранд-фіналі конкурсу. Їхні лінії голосування відкрилися після фінальних репетицій учасників першого півфіналу.

Українці за кордоном можуть голосувати за представниць України alyona alyona та Jerry Heil. Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024" у Польщі, Німеччині читайте в цьому матеріалі.

Прогноз букмекерів

У день старту "Євробачення-2024" букмекери оновили свої прогнози на переможця 68-го пісенного конкурсу. Україна, яка була у трійці лідерів, опустилася на рядок нижче. Станом на вечір 7 травня alyona alyona та Jerry Heil посідають 4 місце у букмекерській таблиці прогнозів.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Николас Карма рассказал, что во Львове на него напали хулиганы. Карма обратился к стражам порядка

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барских дал большой концерт в Киеве. Наталья Могилевская побывала на шоу и рассказала о своих эмоциях

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ирина Билык рассказала о своей личной жизни. Сердце певицы занято